Verloren-modus: Als het voorwerp met de AirTag kwijt of gestolen is, kan je de 'verloren-modus' inschakelen. Zodra de AirTag gesignaleerd wordt door een ander apparaat in het netwerk zal je hier een melding van krijgen.
Om een object als verloren te markeren, moet je de verloren-modus inschakelen. Tik op 'Objecten' onder in het scherm en tik vervolgens op de naam van het verloren object. Tik onder 'Verloren-modus' op 'Schakel in'. Volg de instructies op het scherm om een telefoonnummer in te voeren waar je te bereiken bent.
Als u een AirTag vindt nadat deze geluid heeft gemaakt, kunt u een apparaat met NFC, zoals een iPhone of Android-telefoon, gebruiken om te zien of de eigenaar de AirTag als verloren heeft opgegeven en of u kunt helpen de AirTag terug te bezorgen.
Zit er een AirTag in of aan je koffer en sta je er met je iPhone vlakbij, is de locatie van de koffer te zien in de Zoek mijn-app van Apple. Maar het bereik van zo'n AirTag is maximaal 80 tot 100 meter.
Zodra de AirTag door de eigenaar in de 'Verloren-modus' is gezet, is hij vindbaar voor meerdere apparaten. Ook iPhones en Android-toestellen zonder U1-chip die wel een nfc-chip hebben, kunnen dan de locatie achterhalen. Je hebt echter nog steeds een Apple-apparaat nodig om een AirTag in te stellen.
De AirTag heeft een IP67-classificatie voor waterbestendigheid, dus hij moet tot 30 minuten op een diepte van XNUMX meter blijven werken. Overweeg daarom om de AirTag te bevestigen aan alle items die u in het water zou verliezen.
De AirTag bevat een vervangbare CR2032-knoopcelbatterij en staat volgens Apple garant voor een accuduur van ongeveer 1 jaar. Helaas kun je het batterijniveau niet meer raadplegen zodat je weet hoe lang je de Tag nog kunt gebruiken.
AirTags kunnen bijvoorbeeld aan een tas of koffer worden bevestigd. Dankzij de functie Precision Finding in de Zoek mijn-app kunnen iPhone-gebruikers hun spullen terugvinden. Dit werkt alleen als de gebruiker zich op een afstand van maximaal 80 tot 100 meter van de AirTag bevindt.
Tracker voor het terugvinden van persoonlijke voorwerpen. Voorzien van Ultra Wideband U1-chip voor nauwkeurige locatiebepaling. Werkt via Zoek mijn-netwerk.
Vanaf iOS 7 is er een functie aanwezig waarbij de iPhone in de gaten houdt waar je woont, werkt en vaak komt. Deze functie zit verstopt in het instellingenmenu van de iPhone. Best wel link, want wanneer bijvoorbeeld je iPhone gestolen wordt en de dief kan inloggen op je iPhone dan ligt alles op straat.
Wanneer een AirTag wordt verplaatst die een tijdje gescheiden is van degene die hem geregistreerd heeft, wordt er een geluid afgespeeld om mensen in de buurt te waarschuwen. Daarnaast wordt de speaker ook gebruikt om personen te waarschuwen wanneer deze stiekem met een persoon meebeweegt.
Het eerste punt is vanzelfsprekend. Als je iemand toegang geeft tot jouw Apple ID, verlies je de toegang tot je eigen apparaten, jouw data, je aanmeldingen, etc. Maar er zijn vaak vragen over waarom je nooit de Apple ID van iemand anders op je iPhone of iPad moet toelaten.
Ben je op zoek naar een tracker voor je portemonnee, dan kun je het beste kiezen voor de Tile Slim. Deze dunne tracker past perfect in je portemonnee en de batterij gaat maar liefst drie jaar mee, hetgeen twee jaar langer is dan de batterij in de Tile Pro. Het grote nadeel is dat de batterij niet vervangbaar is.
Je AirTag zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit, dat kan worden opgepikt door devices in het 'Zoek mijn'-netwerk. Die sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens zie je op de kaart in de 'Zoek mijn'-app waar dat is. Dit hele proces is anoniem en is versleuteld om je privacy te beschermen.
Er zijn speciale zender detectors te koop welke geschikt zijn voor het opsporen van GPS trackers en andere die juiste weer andere signalen zoals audio zenders kunnen opsporen. Een spyshop biedt soms ook opspoordiensten aan.
Als u 'Zoek' niet ziet, controleert u of 'Sta toegang tot locatie toe' is ingeschakeld voor de Zoek mijn-app. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en controleer of 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld. Scrol omlaag en tik op 'Zoek mijn'.
Een GPS tracker hoeft alleen voor het versturen van data verbonden te zijn met het mobiele netwerk. Hiervoor heeft u alleen een pre-paid simkaart nodig met een tegoed erop. U bepaalt dan zelf hoeveel tegoed u erop zet. Alleen als u via de mobiele App gegevens opvraagt, gaat dat ten kosten van het tegoed.
Helaas is de kans dat je bagage kwijt of vertraagd is groot. Dagelijks raken er ongeveer 60.000 koffers kwijt. Natuurlijk heb je als vliegtuigpassagier rechten. Binnen Europa staan de rechten vastgelegd in de Verordening 889/2002.
Volg het koffer op de voet
In 2015 introduceerde KLM de e-tracker. Een apparaatje dat reizigers kunnen gebruiken om exact te volgen waar een koffer zich bevindt. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je eindeloos bij de bagageband staat te wachten op je koffer.
Die werken gewoon met elke telefoon, of die nu Android of iOS draait. Deze pionier biedt ook meer keus, bijvoorbeeld een ultradunne tracker die in de portemonnee past. De standaardvariant heet Tile Mate en kost 25 euro, dat is inclusief sleutelgat.
De AirTag is een handig en gemakkelijk accessoire om je spullen terug te vinden. Hij is simpel in gebruik te nemen en de functie voor nauwkeurig zoeken werkt goed. Wel moet je al redelijk dichtbij de AirTag zijn om pijlen op het scherm te zien en geluidjes af te spelen.
De tracker wordt automatisch bijgewerkt zodra er een nieuwe versie beschikbaar is. Dit gebeurt op de achtergrond wanneer de Tag verbonden is met je iPhone of iPad. Apple geeft aan dat de update stapsgewijs wordt uitgerold, rond 13 mei moet iedereen de update hebben ontvangen.
Je kunt een AirTag ook koppelen in de Zoek mijn-app. Tik op en kies 'Voeg AirTag toe'. Als dit object gekoppeld is aan de Apple ID van een ander, moet deze persoon het object verwijderen voordat jij het kunt toevoegen. Zie Een AirTag of ander object verwijderen uit Zoek mijn op de iPhone.
Ondanks dat het mogelijk is om de AirTag zo eenvoudig te openen, blijft het accessoire toch erg waterbestendig. Het apparaatje kan namelijk tot dertig minuten in één meter diep water liggen. Na het verwijderen van de batterij wordt de plastic binnenkant van de AirTag zichtbaar.
AirTag kopen en prijs
De AirTag is sinds vrijdag 23 april in Nederland te bestellen en kost 35 euro. Het is ook mogelijk om vier AirTags in één keer te kopen voor 119 euro.