Informatiebeveiligingsbedrijven zijn het er unaniem over eens dat Apple-apparaten veiliger zijn dan Android-apparaten. Volgens een rapport van Forbes, richt 97 procent van de smartphone malware zich op Android-telefoons. Android-telefoons krijgen malware en virussen in het bijzonder binnen via app stores.
Doordat Apple zijn toestellen en het iOS-besturingssysteem streng controleert, zijn iPhones over het algemeen veiliger dan Android-toestellen. Bij de iOS vs. Android-vergelijking van het besturingssysteem komt iOS dus als veiligste uit de test.
Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld.
Als je op zoek bent naar een veilige smartphone, is het een goed idee om te kiezen voor een Apple. Apple staat bekend om zijn hoge beveiligingsnormen en is minder vatbaar voor hackaanvallen dan sommige andere fabrikanten.
Als we alle Android Smartphones bekijken zijn er twee die er qua beveiliging er hoog bovenuit steken: Google Pixel 3: Dit is één van de veiligste telefoons op de markt. Veel beveiligingsfuncties zitten er standaard op met regelmatige updates.
Informatiebeveiligingsbedrijven zijn het er unaniem over eens dat Apple-apparaten veiliger zijn dan Android-apparaten. Volgens een rapport van Forbes, richt 97 procent van de smartphone malware zich op Android-telefoons. Android-telefoons krijgen malware en virussen in het bijzonder binnen via app stores.
De iPhone van Apple is de meest veilige mobiele telefoon en we denken vaak dat een iPhone niet gehackt kan worden. Dit is helaas niet waar. Ieder jaar geeft Apple veel geld uit aan onderzoek voor hun beveiligingssoftware. Ze betalen zelfs de ethische hackers, de goede hackers, om bugs te vinden in hun beveiliging.
Als op je Apple apparaat een privacywaarschuwing of een waarschuwing over zwakke beveiliging verschijnt voor een wifinetwerk, is het mogelijk dat gegevens van je apparaat via dat netwerk openbaar worden gemaakt.
Apple beschermt macOS-gebruikers met een unieke ingebouwde technologie, genaamd XProtect. Deze heeft een uitgebreide database met virusdefinities waarmee je Mac op malware wordt gescand. Aangezien de functie al is ingebouwd in het systeem, wordt deze standaard uitgevoerd zonder dat je iets hoeft te doen.
Wanneer je verstandig omgaat met je Mac en geen illegale applicaties download en installeert is er vaak niets aan de hand. Daarnaast beschikt macOS standaard over een eigen "anti-virusprogramma". Dit wordt ook wel XProtect genoemd en is onderdeel van File Quarantine en GateKeeper in macOS (OS X).
De iPhone is zo ontworpen dat je gegevens en privacy worden beschermd. De ingebouwde privacyvoorzieningen beperken de hoeveelheid informatie die beschikbaar is voor anderen. Ook kun je instellen welke gegevens worden gedeeld en waar je ze deelt.
Informatiebeveiligingsbedrijven zijn het er unaniem over eens dat Apple-apparaten veiliger zijn dan Android-apparaten. Volgens een rapport van Forbes, richt 97 procent van de smartphone malware zich op Android-telefoons. Android-telefoons krijgen malware en virussen in het bijzonder binnen via app stores.
Over het algemeen is Android een heel veilig besturingssysteem, maar geen enkel platform is onfeilbaar. Een telefoon kan dus altijd besmet raken met een virus. De afgelopen jaren zijn vooral malwarevirussen (helaas) populairder geworden.
Apple Pay kan ook worden gebruikt om aankopen te doen in apps: een hotelkamer reserveren, kleding kopen of een pizza bestellen kan niet eenvoudiger. Google Pay is in veel landen nog niet beschikbaar, dus gebruikers die behoefte hebben aan een eenvoudige mobiele betaalmethode zijn beter af met een Apple iPhone.
Een antivirus-app kan niet je hele toestel op malware scannen. Is er een gevaarlijk virus op je iPhone aanwezig, dan kan een dergelijke app dat niet zien. Apple heeft nog meer maatregelen ingesteld om je te beschermen tegen virussen en andere malware.
Het is belangrijk om aan te merken dat iPhones met het iOS besturingssysteem over het algemeen niet tot nauwelijks vatbaar zijn voor virussen. Wel kun je te maken krijgen met malware. Heb je een Android toestel dan kan deze wel besmet raken met een virus.
Bij een Mac hebt u minder snel problemen met de beveiliging dan bij een Windows-pc. Voor de Mac worden namelijk minder virussen gemaakt, maar ze zijn er wel degelijk. Andere gevaren voor de Mac-gebruiker zijn malware, phishing en indringers (hackers).
Mobiele telefoons hacken is wel degelijk een probleem voor iPhone- en Android en kan ernstige problemen geven voor u en uw contacten. Ontdek hoe u kunt detecteren of uw telefoon gehackt is en hoe u zich kunt beschermen met een gratis mobiele beveiligingsapp.
Je ontvangt vreemde oproepen of vreemde berichten van jouw contacten.In je bel- of sms-geschiedenis staan vreemde of onbekende meldingen. Dit komt doordat sommige soorten malware proberen te bellen of berichten sturen naar internationale servicenummers. Je wachtwoorden zijn gewijzigd zonder dat jij hiervan af weet.
De iPhone 13 is zonder enige twijfel een beter toestel dan de iPhone 11. Het heeft in vergelijking tot de iPhone 11 een veel beter scherm en is veel sneller door de A15 Bionic Chip. Ook heeft de iPhone 13 betere camera's om nog mooiere foto's te maken, vooral in het donker.
Een voorbeeld: iPhone 5s en iPhone 6 zijn oudere modellen en worden niet meer ondersteund door Apple. Dit betekent dat je de iPhone 5s en iPhone 6 al niet meer kon updaten naar het nieuwste besturingssysteem iOS 13. Je kunt met een iPhone 5S en 6 dus niet de nieuwe functies en mogelijkheden van iOS 13 gebruiken.
iPhone 15 Pro (Max) zijn de beste toestellen van Apple op dit moment. In de iPhone 15 serie is er voor het eerst een extra verschil tussen de Pro en Pro Max.
Apple maakt zowel de hardware als de software van zijn apparaten. Dat heeft als voordeel dat je ook lang updates krijgt met de nieuwste beveiligingsupdates en iOS-functies. Bovendien zijn iPhones minder vatbaar voor malware en andere beveiligingsproblemen in vergelijking met sommige Android-smartphones.