Toegang verlenen betekent dat Europese burgers moeten kunnen inloggen bij uw organisatie. Ook moeten zij, net zoals Nederlandse burgers, uw digitale diensten kunnen gebruiken.
verlenen (ww) : bezorgen, bieden, geven, gunnen, mededelen, schenken, toedelen, toekennen, toestaan, toewijzen, uitdelen, vergunnen, verschaffen, verstrekken.
Wat is de verleden tijd van verlenen? De verleden tijd van verlenen is 'verleende'.Het voltooid deelwoord is 'heeft verleend'.
De verleden tijd van verlengen is 'verlengde'. Het voltooid deelwoord is 'heeft verlengd'.
(economie) het leveren van een dienst of pakket van diensten door een persoon, instantie of onderneming aan een andere partij.
het helpen van iemand .
uitvaren uit·voer (de; m; meervoud: uitvoeren) 1verkoop naar het buitenland; = export2uitvoering: een bevel ten uitvoer brengen3hetgeen overgebracht wordt of is uit het geheugen van een computer; = output uit·voe·ren (voerde uit, heeft uitgevoerd) 1naar het buitenland voeren; = exporteren: vlees naar Engeland uitvoeren ...
als trefwoord met bijbehorende synoniemen: uitvoeren (ww) : effectueren, maken, opvolgen, realiseren, ten uitvoer brengen, tot stand brengen, uitrichten, uitwerken, vervullen, verwezenlijken, volbrengen, voltrekken, waarmaken.
Een definitie is een samenvattende omschrijving van de kenmerken van een begrip, zodat het niet met een ander verward kan worden. Een goede definitie is niet circulair; zij bevat geen termen die synoniem zijn met het te omschrijven begrip.
Eerste hulp verlenen draait in grote lijnen om 2 dingen. De zorg voor het slachtoffer en de behandeling van letsel(s) van het slachtoffer. Bij het ene letsel kun je meer voor een slachtoffer betekenen dan bij het andere maar je kunt altijd bellen met de hulpdiensten en het slachtoffer gerust stellen.
Ben ik verplicht om eerste hulp te verlenen? Ja, iedere Nederlander is verplicht om eerste hulp te verlenen. Of je nu wel of geen EHBO-cursus hebt gevolgd. Je bent namelijk verplicht mensen te helpen waar je kan.
Dienstverleners zijn verantwoordelijk voor het leveren van oplossingen en diensten binnen hun kennisgebied en deskundigheid. Je helpt je cliënt bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun visie.
De dienstverlening is een heel brede sector. Het gaat om bedrijven, organisaties of instellingen die een bepaalde dienst leveren aan interne en/of externe klanten. Zo divers als deze diensten en klanten zijn, zo divers is ook de werkomschrijving.
De focus ligt op de 4 stappen in eerste hulp : 1). zorg voor veiligheid, 2). beoordeel de toestand van het slachtoffer, 3). alarmeer de hulpdiensten, 4).
Een eerste hulpverlener mag geen handelingen uitvoeren die zijn voorbehouden aan mensen met een beroep zoals omschreven in de Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), zoals artsen en verpleegkundigen (zie ook pag. 07 en 08). Reanimatie en het bedienen van een AED vallen hier niet onder.
Het uitgangspunt is dat de te verlenen eerste hulp (EHBO) altijd gericht moet zijn op het bevorderen van het herstel van het slachtoffer en/of het voorkomen van verslechtering van de situatie van het slachtoffer.
Vraag of zij 1-1-2 bellen en een AED halen. Als je alleen bent bel je zelf met de hulpdiensten en zet je de telefoon vervolgens op luidspreker. Draai het bewusteloze slachtoffer op de rug als hij daar niet op ligt, en beoordeel de ademhaling.
Vervoeging: ik zal, je zult / je zal, u zult / u zal, hij zal, wij zullen. ik zou, wij zouden.