TAS – Tankautospuit – Type voertuig dat de brandweer normaal gesproken inzet als basisvoertuig. Het voertuig is zo ingericht dat de eerste slag geslagen kan worden bij brandbestrijding of ongevallen.
Brandbestrijding. Technische hulpverlening. Hulpverlening bij ongevallen met gevaarlijke stoffen. Rampenbestrijding.
Een hulpverleningsvoertuig is een brandweervoertuig dat specifiek ingericht is voor technische hulpverlening.
Het lagedrukgedeelte heeft doorgaans een capaciteit van 2500 tot 3000 liter per minuut, het hogedruksysteem ongeveer 250 tot 300 liter per minuut. Zuigslangen voor het aanzuigen van water uit open water (sloten, vijvers of zwembaden etc.) Een opzetstuk voor een ondergrondse brandkraan met bijbehorend gereedschap.
De truck moet zo'n 1,1 miljoen dollar kosten, wat voor een brandweerwagen niet goedkoop is, maar ook weer niet schreeuwend duur. Die dingen kosten nu eenmaal een hoop geld. Een beetje brandweerauto kost tussen de 250.000 dollar voor een instapper tot 600.000 dollar voor een crashtender op het vliegveld.
Het rijdende 'bakbeest' weegt 25.000 kilo. De bestuurders krijgen een speciale opleiding om met de waterwagens te rijden en ook de pompen te kunnen bedienen. Die opleiding duurt acht weken.
De brandweer haalt het slachtoffer met behulp van zwaar redgereedschap uit de auto. Technische hulpverlening (THV) is één van de vier kerntaken van de brandweer. De hamvraag bij THV is: hoe gaan wij de klus klaren? Of het nu gaat om een koe in de sloot of een kettingbotsing: er wordt op ons gerekend.
P1 kan verwijzen naar: P1 (Letland), een regionale weg in Letland P01 (Oekraïne), een regionale weg in Oekraïne, zie R01 (Oekraïne) P1 (AirTrain Newark), station AirTrain Newark Papyrus 1, een hand [..]
In 2006 besloten de vakbonden en de werkgevers gezamenlijk dat brandweermannen en -vrouwen maximaal 20 jaar hun functie mogen uitoefenen: "Die regeling is bedacht omdat het werk heel zwaar is. Zowel fysiek als mentaal.
Een brandweervrouw. Toegevoegd na 1 minuut: Brandweervrouw is zeldzaamheid.
Als vrijwilliger krijg je geen 'loon' maar een 'vergoeding' die ook afhangt van je graad. Je wordt betaald voor wachtdiensten in de kazerne, interventies, preventie, administratieve of logistieke taken, oefeningen en opleidingen.
De E-One Titan-crashtender is een brandweervoertuig dat in de eerste plaats is bedoeld voor het bestrijden van vliegtuigbranden. Het (schuim)blusvoertuig is speciaal ontwikkeld voor het blussen van grote hoeveelheden brandende vloeistoffen.
Het lagedrukgedeelte heeft doorgaans een capaciteit van 2500 tot 3000 liter per minuut, het hogedruksysteem ongeveer 250 tot 300 liter per minuut. Zuigslangen voor het aanzuigen van water uit open water (sloten, vijvers of zwembaden etc.)
Elke brandslang is 20 meter lang. Dus 32 keer 20 meter is in totaal 640 meter brandslang op één brandweerauto!
Melding waarbij er sprake is van de noodzaak om snel ter plaatse te gaan, maar waarbij niet direct sprake is van een dringende taak.
Binnen twee minuten na aankomst geef je aan de meldkamer een situatierapport (SitRap) door, in de vorm van GAVE. Dat doe je om de meldkamer op de hoogte te stellen van de toestand van het slachtoffer en om eventuele extra hulp aan te vragen.
Prio (-1, -2 en -3)
Prio 2 is minder dringend maar er mogen eventueel signalen worden gevoerd en fietspaden en trottoirs worden gebruikt. Prio 3 is het minst ernstig; geen signalen en geen (aanvullende) voorrang op andere verkeersdeelnemers.
Gisteren om 11:19 uur werden gealarmeerd om ons in te melden bij het lokaal actiecentrum (LAC). De LAC wordt opgezet wanneer er veel meldingen bij de meldkamer binnenkomen.
De tankautospuit heeft 1.500 liter water bij zich. Als dat water op is, dan kan de brandweer het water uit een brandkraan halen. Hiervoor hebben zij een zogenaamd opzetstuk nodig dat wordt aangesloten op de brandkraan.
Hoeveel wielen heeft een brandweerauto? Antwoord: 6: 2 voor en 4 achter (2 x 2 dubbele banden).