Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Gelnagels blijven doorgaans minder lang mooi zitten dan acrylnagels. Ze moeten ongeveer om de drie weken bijgewerkt worden. Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen.
Gelnagels blijven minder lang mooi dan acrylnagels. Om ongeveer elke drie weken moeten de nagels bijgewerkt worden. Na elke laag moeten de nagels onder de UV-lamp. Hierdoor neemt het veel tijd in beslag.
In de kleine ruimte tussen je natuurlijke nagels en acrylnagels kunnen zich snel bacteriën ophopen. Ook kan dit tot (besmettelijke) schimmelgroei leiden. Een van de redenen waarom zorgprofessionals vaak geen acrylnagels mogen gebruiken! Het verwijderen van de acrylnagels kan nadelig zijn voor je huid.
Kunstnagels zijn sterke, mooie nagels die je handen weer een mooie look geven. Je nagels zullen niet meer breken en je kunt er weken lang plezier van hebben. Daarnaast zitten kunstnagels de groei van je eigen nagels niet in de weg. Deze blijven namelijk gewoon doorgroeien terwijl je kunstnagels hebt.
De meeste nagelbijters schamen zich diep voor hun nagels. Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Je zult merken dat acryl of gel beter hecht op oud product (acryl of gel) dan op de natuurlijke nagel. Dit komt omdat de natuurlijke nagel van nature een olie achtige laag bevat. Op een vettige nagel heb je dus geen goede hechting. Ontvet de nagel daarom goed.
Je kunt, als je nepnagels wilt, kiezen voor acrylnagels. Acryl vormt een soort beschermend laagje over je eigen nagels waardoor je eigen nagels zich beter kunnen herstellen. Zo worden acrylnagels ook vaak gebruikt door mensen die van het nagelbijten af willen komen. Acryl is heel hard en niet makkelijk af te bijten.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Als het gaat om het verwijderen van acrylnagels, is aceton je beste redder. Deze sterke, op vloeistof gebaseerde chemische stof lost de acrylnagels op en helpt je ze gemakkelijk te verwijderen.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.
Gelnagels zien er vaak natuurlijker uit dan acrylnagels en zijn makkelijker 'in gebruik' omdat ze beter meebuigen met je eigen nagels. Geen pijnlijke breuken meer! Bovendien komen er bij het zetten van acrylnagels heftige, chemische geuren vrij, waardoor veel nagelstylisten liever werken met gel werken.
Kunstnagels maken de handhygiëne moeilijker, omdat er na handdesinfectie of handen wassen met water en zeep nog steeds micro-organismen aan de handen zitten. Het is bovendien ook bekend dat er infecties bij patiënten zijn veroorzaakt die teruggeleid konden worden tot kunstnagels van zorgverleners.
Bij het opvullen wordt in beide gevallen een dun laagje van je Acrylnagel of Gelnagel afgevijld om weer een geheel te krijgen. Hierdoor krijg je weer een betere hechting op de onderlaag. Helemaal afvijlen van de kunstnagel is dus niet nodig. In veel gevallen worden kunstnagels opgevuld om de 3 à 4 weken.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Professionele nagelstylisten raden je aan om je nagels zo kort mogelijk te houden om te voorkomen dat ze inscheuren. Verder kun je zo de gel laten uitgroeien en verwijderen bij het steeds weer inkorten van de nagels.
Na het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels blijven ze gemiddeld tussen de 3-4 weken mooi zitten. Ze zijn dan in balans, goed opgebouwd en sterk. Je eigen natuurlijke nagel blijft groeien onder de kunstnagel. Tussen de 3-4 weken ontstaat er uitgroei bij de nagelriem.
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.
Kunstnagels kunnen te veel uitgehard worden door verschillende factoren. Het overmatig uitharden van kunstnagels veroorzaakt schade aan je nagels, zoals nagelinfecties, verkleuring, lifting, breken en barsten.
Hoe verkomen je dat er lucht onder de kunstnagels komt? Er zijn verschillende oorzaken die lifting/lucht kunnen veroorzaken. Maar de oorzaak kan ook liggen, aan slechte producten, te dik gewerkt, product in de nagelriemen, producten van verschillende merken combineren, of de prep die niet goed is gedaan.
Niet iedereen wil lange kunstnagels! Wanneer u van uzelf al wat langere nagels hebt die toch snel scheuren of breken, kunt u ervoor kiezen om een versteviging te nemen. Er wordt dan een dun laagje acryl of gel op de eigen nagel aangebracht. Dit wordt ook wel een Overlay genoemd.