Een Spanish coffee is eenvoudig te maken. Het lekkerste is om een verse, grote kop koffie te zetten met warme, opgeklopte melk. Zoals een koffie verkeerd, of zoals de Spanjaarden zeggen “
Zonder twijfel is de café con leche in Spanje de meest gedronken koffievariant en wellicht onder de buitenlanders de meest bekende koffiesoort, het is namelijk een grote kop koffie met warme melk.
French coffee (Nederlands: Franse koffie) is hete sterke koffie met een scheut Grand Marnier of Cointreau-likeur afgedekt met half geslagen, ongezoete room. Deze koffie wordt Frans genoemd omdat de gebruikte likeur uit Frankrijk komt.
Spanish coffee (Spaanse koffie) is een warme drank van koffie, room en Tia Maria.
Espresso is de nationale drank van Italië. Espresso is een kleine hoeveelheid hele sterke koffie met een schuimlaag dat geserveerd wordt in een klein kopje. De schuimlaag ontstaat door de druk van de koffiemachine. Italianen drinken dit met veel suiker.
Pharisäer is koffie met een scheut rum en afgedekt met slagroom. De warme alcoholische drank is een regionale specialiteit van Noord-Friesland, een district in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.
Americano-koffie is de ideale warme drank als u zin hebt in een heerlijke espresso, maar u de smaak ervan te sterk vindt. Want een Americano is niets meer dan een espresso aangevuld met heet water – om precies te zijn: een koffie die uit exact gelijke delen espresso en water bestaat.
Je kunt een Lungo zien als een 'uitgerekte espresso'. De bereidingswijze komt grotendeels overeen met die van een espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar een grotere hoeveelheid water. Voor een Lungo koffie wordt meestal twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso.
Une noisette
Als een café crème te veel koffie en vooral te veel melk voor je is, dan kun je kiezen voor een noisette. Dat is een koffie in espresso-formaat met wolkje opgestoomde melk erin. En soms krijg je het kannetje warme melk ernaast, zodat je zelf kunt doseren.
De reden waarom je er vaak een glas water bij krijgt is trouwens niet om je mond te spoelen na de koffie maar wel net voor je hem begint te drinken om optimaal van de pure smaak te kunnen genieten. Het straffe is dat dit kleine kopje koffie er uit noodzaak is gekomen.
NL: cappuccino, alsjeblieft. ES: Capuccino, por favor.
Warm de Licor 43 op. Schenk de Licor 43 in een glas samen met de koffie. Doe boven op het mengsel de slagroom.
It's an espresso-based drink with scalded milk, which Spaniards usually enjoy with their breakfast. All you need to make it at home is water, espresso, and milk.
De 9 speciale koffies op een rij: Espresso Martini, White Russian, Malibu IJskoffie, Spanish Coffee, Irish Coffee, Siciliano, Koffie met (zelfgemaakte) Baileys, Ice Coffee Licor 43 Baristo en Carajillo.
Bij een latte macchiato begin je met de melk en het melkschuim, en voeg je daar de espresso aan toe. Door deze volgorde en de eigenschappen van de melk, blijft de espresso op de melk liggen.
Bij een cortado wordt de espresso 'gesneden' door warme melk. Er gaat net zoveel als of soms net iets meer melk dan espresso in deze koffie. Deze melk heeft geen schuim; in tegenstelling tot een macchiato, waarbij schuim ondenkbaar is.
Crema is het hazelnootkleurige laagje op de espresso. Dit laagje bevat veel aroma's en zegt veel over de kwaliteit van de espresso. De kleur, de structuur en de dikte van de cremalaag vertellen hoe de espresso is gezet en of de koffiebonen niet te oud zijn. Een goede cremalaag maakt de espresso aantrekkelijker.
Mokka: Als je een espresso wilt, bestel je in Wenen een Mokka. Je krijgt dan een klein kopje sterke espresso. Soms staat deze koffie ook op de kaart als Kleiner Brauner.
Zoals de Franse naam al doet vermoeden is café au lait koffie met veel warme melk. De verhouding is ongeveer 60% warme melk en 40% koffie. Een café au lait maak je met een gewone kop koffie, het liefst filter koffie.
De americano is eigenlijk de 'gewone' koffie in de koffiebar. Een Americano zet je door een espresso aan te lengen met ongeveer 30ml extra heet water. Zo wordt de smaak een stuk minder intens. Bestel je een 'gewone' koffie dan krijg je meestal een Americano of in sommige gevallen een Lungo.
Beierse koffie
Het begint met de bekende ingrediënten van warme koffie, Kahlúa, suiker en slagroom. Kahlúa is zeker dé likeur voor koffie – en deze drank brengt Kahlúa naar een hoger niveau. Wat dit drankje uniek maakt is de toevoeging van muntschnaps.
Latte (of caffè latte of koffie verkeerd)
In een latte wordt ongeveer 250ml melk gebruikt die over een dubbel shot espresso wordt geschonken. Meer melk betekent dus een minder sterke koffiesmaak, waardoor deze koffiesoort zachter en romiger smaakt.