Scheurlinnen is een reep katoenen stof van bijvoorbeeld een zakdoek of oud laken. Vervang het scheurlinnen of gaasje in de huidplooi als het vochtig wordt.
Voor de behandeling van smetten adviseert de huidige richtlijn verschillende maatregelen, zoals toepassing van Zinkoxidesmeersel. In de praktijk gebruikt men echter soms producten anders dan de richtlijn beschrijft. Soms gebruikt men ook producten die de richtlijn helemaal niet noemt, zoals Sudocrem.
Of breng een van de volgende materialen aan in de huidplooien: scheurlinnen, non-woven gaas of Engels pluksel (met de ruwe zijde op de huid). Breng zinkoxidesmeersel FNA (zinkolie) altijd dun aan en klop het in de huid.
U kunt smetplekken behandelen met een crème tegen gisten en schimmels, zoals miconazol op de huid of clotrimazol op de huid. U kunt dit zonder recept kopen bij de drogist of apotheek. Smeer de crème 2 keer per dag. Als de plekjes weg zijn, smeer dan nog 1 week door.
Liesschimmel wordt veroorzaakt door een van de vele schimmels of gistsoorten die op de huid leven. Schimmels en gisten houden van vochtige, warme plekken. In de huidplooien bij de liezen kunnen ze zich dus prima uitbreiden. Soms dringen ze dieper door in de huid.
Breng scheurlinnen of een gaasje aan tussen de huidplooien. Scheurlinnen is een reep katoenen stof van bijvoorbeeld een zakdoek of oud laken. Vervang het scheurlinnen of gaasje in de huidplooials het vochtig wordt.
Sudocrem bevat zinkoxide, wat verzachtend en beschermend is voor de huid. Omdat er zinkoxide in zit, wordt Sudocrem ook wel een zinkzalf genoemd. Daarnaast bevat het hypoallergeen Lanoline, wat ook beschermend werkt.
Gebruik bij acute, nattende smetplekken koude kompressen voor snelle verlichting. Dit kan je doen door een theedoek nat te maken en op de smetplek te leggen. Met een zinkzalf zonder parfum of alcohol kan je de smetplekken verzorgen.
Bij smetplekken heeft u rode plekken op uw huid. Meestal in de liezen, onder de borsten of op uw buik. Het komt door een schimmel of gist. De plekken kunnen jeuken en vies ruiken.
'Gewone' merkloze zinkzalf bevat meestal 10% zinkoxide, niet zo erg veel dus. Zinkolie bevat weer heel veel zinkoxide, namelijk 60%. Maar dit is weer niet zo heel prettig in gebruik; de grote hoeveelheid zinkoxide mengt niet met de olie, waardoor je steeds moet roeren en mengen voor gebruik.
Zinkoxide beschermt en droogt de huid. Het kan jeuk stillen en de huid verkoelen. Dat hangt af van de vorm waarin u het gebruikt (zalf, crème, lotion, smeersel). Bij huidaandoeningen zoals eczeem, jeuk, koortslip, doorligwonden, herpes genitalis en kapotte mondhoeken.
Zinkzalf, hoe gebruik je het? Na het schoonmaken smeer je de billetjes van je baby in met een dun laagje zinkzalf. Dat helpt luieruitslag te voorkomen en een beschadigde huid te herstellen. Gebruik het als je baby snel last heeft van rode billetjes of van luieruitslag.
BHA. BHA is o.a. te vinden in billencrèmes zoals Sudocrem. Het is een synthetische antioxidant die de houdbaarheid van een product verlengt. Het Amerikaanse 'National Toxicology Program' classificeert BHA als zijnde 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.
Een schimmelinfectie in de lies (tinea cruris) komt vooral voor bij mannen. Typisch zijn de eenzijdige circelvormige rode tot bruine ringen. Soms bevat het letsel of het deel er rond kleine zweertjes. Schimmelinfecties op de romp (tinea corporis) zien eruit als rode, schilferende, ringvormige letsels.
Doen smetplekken pijn? Meestal heeft je baby niet heel veel last van de smetplekken als je er op tijd bij bent. Ze kunnen licht jeuken. Als er een schimmelinfectie bij komt kan het wel pijnlijk worden voor je baby.
Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.
Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen waardoor prikkelende stoffen niet met de huid in contact komen.
Sudocrème: sommige mensen zeggen dat dit goed werkt tegen aambeien. In de praktijk blijkt dit echter slechts voor een enkeling te gelden. De zalf is hier ook zeker niet voor ontwikkeld.
Na opening 12 maanden houdbaar.
Lanettecrème is een witte smeerbare crème voor de normale huid. Het houdt de huid soepel en voorkomt uitdroging. Je kunt lanettecrème gebruiken zolang je wilt. Lanette geeft zelden bijwerkingen.
Dat haar tussen en op onze billen zit er natuurlijk voor een reden. Het heeft dan ook dezelfde functie als ons okselhaar. Het zijn beide plekken met veel zweet en bacteriën, en een extra laag haar zorgt voor meer bescherming. Dat gezegde hebbende is konthaar vandaag de dag zeker niet noodzakelijk.
Jeuk in de bilspleet kan bijvoorbeeld komen door poep die is blijven zitten, zeep, vochtig toiletpapier of aambeien. Goede hygiëne helpt om minder jeuk te hebben: Maak de bilspleet voorzichtig schoon met een nat washandje. Maak de huid daarna goed droog.
Als u slaapt, verliest u een bepaalde hoeveelheid vocht. Dit vocht moet opgenomen worden door het beddengoed en de matrashoes. Als dat onvoldoende gebeurt, dan blijft het vocht op de huid, kunnen we afkoelen en kan de huid ontsteken en jeuken.