Houd rekening met lokale gewoonten: De Marokkaanse cultuur is vrij conservatief en het is belangrijk om lokale gewoonten te respecteren. Zo wordt het bijvoorbeeld als onbeleefd beschouwd om in het openbaar te eten of te drinken tijdens de maand Ramadan, dus is het het beste om dit te vermijden.
Tijdens je Marokko reis moet je altijd alert zijn en geen 'domme' dingen doen zoals na middernacht door de verlate straatjes van de Medina lopen. Laat ook nooit waardevolle spullen en/of geld achter op je hotelkamer.
Gewoon een korte broek en een shirt met mouwen is goed. Het is niet 100% gepast, maar in de toeristische steden is men intussen al veel gewoon. Je schouders bedekken is overigens sowieso een goed idee omdat ze anders snel verbranden, zeker als je niet voldoende zonnecrème smeert.
Let wel op als je zelf in Marokko bent en brood eet, het is een religieus symbool en weggooien is daarom uit den boze! Tijdens de ramadan wordt in Marokko vaak harira gegeten, een geurende, dikke bonensoep, waar soms ook stukjes vlees in gedaan worden. Deze soep wordt dan gegeten met dadels of honingpasteitjes.
Taal en algemene woordenschat
Marokko's twee officiële talen zijn Arabisch en Amazigh, maar vrijwel alle Marokkanen spreken en begrijpen Frans. Het Spaans is wijdverspreid in het noorden en zuiden van Marokko. Je zal betoverd worden door het Arabisch.
Marokkanen zullen vaak ontbijten met thee wat dadels en brood, een gekookt ei of olijven. In de hotels worden veelal versies van het Franse ontbijt geserveerd met stokbrood en jam en eventueel croissants of cakes. Vrijwel altijd is er verse jus d' orange te krijgen.
Olijven, amandelen, dadels en citrusvruchten zijn de vier belangrijkste fruitsoorten die in Marokko worden verbouwd. Het grootste deel van het fruitoppervlak in Marokko wordt door olijfbomen in beslag genomen.
Eten in Marokko: Couscous is het nationale gerecht van Marokko en ontbreekt dan ook nooit op feestelijkheden. Tajine is een stoofpot van aardappelen, verscheidene soorten groenten en vlees in de gelijknamige aardewerken schotel, waarbij een hoge keramische kegel op een ronde schaal staat.
Als een vrouwelijke toerist een lokale Marokkaanse ziet wordt er alleen de rechterhand geschud, maar als er na een tijdje een band opgebouwd is wordt er de rechterhand geschud en worden er 4 zoenen op de wang uitgewisseld. De man zal nooit als vriendschap een vrouw kunnen kussen.
Over het algemeen is Marrakech een veilige stad voor vrouwen om te bezoeken. Net als bij elke andere stad moeten reizigers echter wel alert blijven en zich bewust zijn van hun omgeving. Een van de grootste zorgen voor vrouwelijke reizigers is de mogelijkheid van seksuele intimidatie en ongewenste aandacht.
Marokkanen dragen over het algemeen platte schoenen in plaats van sneakers of sportschoenen. Neem ook zeker een jas en zonnebril mee. Als u van plan bent een kuuroord te bezoeken of een ontspannen wandeling door de stad te maken, zorg er dan voor dat u een jas of omslagdoek meeneemt.
We raden je aan een medische verklaring mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan medicijnen als ADHD-medicatie, sterke pijnstillers en bepaalde slaapmiddelen. In Marokko komt hondsdolheid (rabiës) voor.
Criminaliteit komt voor in heel Marokko. Houd rekening met zakkenrollers, vooral op drukke plekken.Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken. In toeristische gebieden zoals in de stad Marrakesh zijn gevallen bekend van toeristen die slachtoffer werden van overvallen en diefstal.
De meeste Marokkanen eten laat, maar in riads kun je eten wanneer je wilt! Marokkanen dineren tussen 19.30 en 23.00 uur.
De Marokkanen houden van vlees en er wordt kip, lams- of rundvlees gegeten. Bij het eten komt ook weer het brood op tafel, dit wordt gebruikt om mee te eten of om op te deppen. Er is veel verse vis te verkrijgen, vooral in de kustplaatsen van Marokko, waar men nog traditioneel de vis vangt.
Drinkwater. Het kraanwater in Marokko is niet veilig om de drinken.
Drinkwater. Wij raden aan om het water in Marokko niet te drinken.
Geen alcohol drinken
Marokko is een islamitisch land. Volgens hun geloofsovertuiging mogen moslims geen alcohol dronken. Er wordt daarom ook niet overal alcohol geschonken, al schenken de meeste restaurants en hotels waar veel toeristen komen wel alcohol.
Omschrijving. Pekkie is de trouwe hond van Filiberke.
Habibi is straattaal en betekent schatje (in de betekenis van geliefde). Habiba is een meisjesnaam en betekent geliefde. Dit artikel is een beginnetje.
Tezz!of Tazz!is een uitroep uit het Marokkaans Arabisch en betekent Shit!