Belgische Fairtrade melkchocolade met noga. Ten minste 32% cacao bestanddelen. Geproduceerd in België.
De ingrediënten van noga zijn: honing, suiker en glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten en geroosterde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten of pistachenoten) en/of gekonfijte of gedroogde vruchten. De eiwitten worden stijf geklopt met wat suiker.
Sindsdien heeft het bedrijf hieraan vastgehouden en het assortiment uitgebreid met nieuwe varianten, als puur (in een blauwe verpakking). Daar zijn later onder andere de volgende kleuren nog bijgekomen, groen (hazelnoot), geel (noga), oranje (karamel zeezout), turqoise (pecan kokos) en lichtgroen (amandel zeezout).
De kleintjes zijn er in de 6 classic smaken: Melk, Puur, Melk Noga, Puur Amandel Zeezout, Melk Karamel Zeezout en Melk Hazelnoot. De 6 kleintjes zijn ook gebundeld in een mooie cadeauverpakking, welke inmiddels ook al is uitgegroeid tot een klassieker: Tony's Proeverijtje!
1. Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip. De nummer 1 van deze lijst kan niet van een ander merk zijn dan van het zeer populaire chocolademerk Tony's Chocolonely.
Tony's Chocolonely slaagt waar veel andere duurzame en ethisch verantwoorde merken falen. Bijna iedereen kent niet alleen het verhaal achter de chocoladerepen, maar koopt ze ook nog. De chocolade wordt na Milka het meest gegeten in Nederland.
Volgens de organisatie Slave Free Chocolate voldoet Tony's Chocolonely niet meer aan de voorwaarden om bestempeld te worden als chocolade die zonder illegale arbeid is geproduceerd. Sinds een paar maanden staat het Nederlandse merk niet meer op de lijst van de Amerikaanse NGO.
Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang. Hij wil dat het bedrijf over enkele jaren onderdeel is van een grote, wereldwijd opererende chocoladeproducent, om zo de impact te vergroten.
Wat is melkchocolade en waarom is deze zo populair? Chocolade is een bekende en zeer geliefde lekkernij en verkrijgbaar in de varianten puur, melk en wit. Van deze drie is melkchocolade het meest populair. Naturel of met extra toegevoegde smaken, veel verschillende merken.
Tony's Chocolonely is een Nederlands bedrijf dat streeft naar 100% slaafvrije chocolade.
Jep, 1,56 miljoen kinderen werken illegaal op cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust. Wij zijn opgericht om hier 'n einde aan te maken. Hoe we dat doen? Via onze 5 samenwerkingsprincipes voor slaafvrije cacao en door proactief te zoeken naar kinderarbeid in onze keten.
Tony's Chocolonely
Ook Tony's Chocolonely heeft twee vegan repen in het assortiment: puur amandel zeezout en puur pecan kokos. Op hun website melden ze wel het volgende: “er is een minimale kans dat er melk of eiwitten in de repen zitten.
Er zit 2 gram vet in 1 stuk (12 gram) nougat, waarvan 0,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Noga of nougat
Het lekkernij wordt gemaakt van honing, suiker en glucosestroop, opgeklopt eiwit en geroosterde noten of gedroogde vruchten. De suikers worden tot een gloeiend hete suikersiroop gekookt en die wordt toegevoegd aan het eiwit. Tot slot worden de noten of vruchten erdoor gemengd.
Noga is een Provençaalse specialiteit die oorspronkelijk uit Marseille komt en toen nog gemaakt werd met walnoot. In de achttiende eeuw werd de amandelboom door de landbouwkundige Olivier de Serres in de Provence geïntroduceerd. Vanaf dat moment werd noga gemaakt met amandelen in plaats van walnoten.
deze overname is juist een belangrijke stap in het realiseren van onze grote droom: Tony's Chocolonely Chocolade Circus in Zaandam, die zal in de komende jaren worden gebouwd.
Organisaties leveren een bijdrage aan een energieneutrale Stad door te stimuleren en faciliteren om mee te doen aan de energietransitie. Met de gouden wikkel actie brengen zij op een ludieke wijze het Zonnepark Vierverlaten onder de aandacht van medewerkers.
Bedrijven als Alter Eco en Divine maken geen gebruik van kinderarbeid, betalen eerlijke prijzen aan cacaoboeren, nemen maatregelen om ontbossing tegen te gaan en doneren aan goede doelen. Ook het Nederlandse Chocolonely behoort tot de top als het gaat om duurzaamheid.
Fairtrade chocolade gaat zowel om de natuur als om de mens. Dit betekent dat het proces van chocolade maken niet schadelijk is voor de natuur én dat de werkomstandigheden van de boeren goed zijn. Denk aan eerlijke prijzen, geen slavernij of kinderarbeid op de plantages.
De repen van Milka hebben geen Fairtrade, Biologisch of Rainforest Alliance keurmerk. Milka is wel aangesloten bij Cocoa Life en heeft als doel om uitsluitend duurzaam geteelde cacao te gebruiken.
Beter kan. Onze 5 samenwerkingsprincipes zorgen ervoor dat onze keten transparant is van boon tot reep. We kunnen het niet alleen. Alleen kunnen we onze eigen chocolade slaafvrij maken maar alleen samen kunnen we álle chocolade wereldwijd 100% slaafvrij maken.
Hoe raken klanten betrokken en worden ze fan? Met ruim 15.000 volgers op Facebook betrekken ze mensen bij de missie en visie van Tony Chocolonely. De doelgroep wordt via Social Media op de hoogte gehouden en betrokken. Tony Chocolonely verbetert het welzijn van mensen, en geeft zo betekenis aan het merk.
Alleen samen maken we alle chocolade 100% slaafvrij
Wij zijn een impactbedrijf, dat chocolade maakt. Niet andersom. Het is onze missie om alle chocolade 100% slaafvrij te maken. Dat betekent dat we niet alleen onze chocolade 100% slaafvrij willen maken, maar alle chocolade wereldwijd.