Knapperige Cannoli gevuld met een zachte smeuïge creme van hazelnoot. De smaak van hazelnoot past perfect bij een warme kop koffie of thee. Gratis wenskaartje toevoegen aan je bestellingJe kunt een gratis wenskaartje meesturen met je bestelling.
In roomijs wordt naast melk, eieren en suiker dan ook room verwerkt.In gelato ligt het vetpercentage tussen de 5 en 8 %. Aanzienlijk minder dus! Er wordt veel meer water en melk gebruikt in gelato.
Ook de hoeveelheid suiker en eidooiers in je ijsmengsel zijn van groot belang om een romige textuur te behouden. Eidooiers bevatten veel vetstoffen die net zoals suiker de vorming van ijskristallen tegenhouden. Eigeel en suiker zijn dus essentieel in je recept om hard en moeilijk schepbaar ijs te voorkomen.
Bereiding. Roomijs bestaat uit room, melk en suiker. Het is onder meer in Nederland wettelijk bepaald dat roomijs enkel vet mag bevatten van melk en geen enkel ander eiwit mag bevatten anders dan melkeiwitten. Er worden vaak eidooiers toegevoegd aan roomijs, waarmee het dan geen roomijs meer genoemd mag worden.
Gelato is een traditioneel Italiaans ijs dat minder vet bevat dan roomijs, doordat er minder room en meer melk wordt gebruikt.
Het vanille-ijs van de Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Hij won de prijs tijdens een ijsbeurs in Italië waar bijna honderd ijsmakers wereldwijd streden om de de Coppa d'Oro. "Dit is als goud winnen op de Olympische Spelen."
Voor gelato wordt veel meer water en melk gebruikt en het bevat nooit room. Men gebruikt ook veel minder eieren en het percentage fruit ligt een stuk hoger in het fruitijs. Italiaans ijs wordt ook veel trager gedraaid, waardoor een minder lucht onder geklopt wordt.
Vanille staat met stip op nummer 1 als populairste ijssmaak in veel ijstastische landen zoals Duitsland, Italië, Amerika, Nieuw-Zeeland, China en Brazilië.
De Raket is al jaren het meest verkochte ijsje van Nederland. Jaarlijks worden er in Nederland 55 miljoen Magnum-ijsjes gegeten. Wanneer je die achter elkaar legt, vormt dat een lijn van 9.000 km. Het ijsje dat het meest wordt gegeten, blijft de Raket.
Het lekkerste ijsje van Nederland vind je in Castricum: De Roset is 'kersenkoning' Uit tientallen inzendingen uit het hele land heeft de strenge jury van het Zaanse Patisserie College het ijs van Vince Spijkerman van banketbakkerij De Roset in Castricum gekozen als allerlekkerste.
Waterijs of sorbetijs zijn jouw beste ijsvrienden, ze bevatten namelijk de minste calorieën. Van 1 bolletje ijs kun je evenveel genieten als van 2 (of meer) bolletjes. Kies voor een bekertje in plaats van een hoorntje. Het hoorntje levert namelijk ook calorieën.
Ook serveren ze Italiaans ijs met een hogere temperatuur dan roomijs, waardoor de smaak van het ijs beter is te proeven. Wat misschien goed om te weten is: gelato kan niet in bolletjes worden geschept en wordt in plaats daarvan gespateld. Zo kun je écht Italiaans ijs meteen herkennen.
Dit bekende Italiaanse roomijs is verrijkt met knapperige stukjes pure chocolade. En precies daar heeft dit ijs zijn naam aan te danken. Stracciatella betekent namelijk letterlijk 'versnipperd' of 'gescheurd' in het Italiaans.
Af en toe een ijsje eten kan geen kwaad, het past zelfs in een gezond eetpatroon. "Er is wel verschil in welke soort je kiest, de ene soort bevat meer calorieën, suiker of vet dan de andere", zegt Jasper de Vries van het Voedingscentrum.
Flash Dagelijkse Kost Duurste ijsje ter wereld: €5.890
De combinatie van een extreem zeldzame truffel, een scheutje truffelolie, parmezaanse kaas en bladgoud levert het Japanse ijsmerk Cellato de Guinness World Records-titel op van duurste ijsje ter wereld.
Als iets kouds, bijvoorbeeld een ijsje of ijsblokje, de achterkant van je neus of gehemelte raakt, wordt die zenuw geprikkeld. Die zenuw vindt dat koude gevoel helemaal niet prettig en stuurt razendsnel een signaal naar de hersenen. Dit veroorzaakt een korte bonzende hoofdpijn.
Vaak wordt ijs gezien als een traktatie die je jezelf niet elke dag kan veroorloven. Maar wist je dat er juist ook (gezondheids)voordelen zitten aan het eten van ijs? Er zijn genoeg redenen om jezelf wat vaker te trakteren op een heerlijk bolletje ijs. De Dames van Akkerlust vertellen je graag meer!
Sinds 1982 kunnen vrienden en familie samen genieten van de Italiaanse klassieker Viennetta ijs. Toen geïntroduceerd als kerstspecialiteit, nu bij geen enkel diner meer weg te denken. Viennetta is herkenbaar door het golvende romige vanille-ijs met daartussen krakende laagjes van chocolade, die smelten op je tong.
Burrata wordt gemaakt van mozzarella. De eerste vormt namelijk het omhulsel van de tweede. De verse mozzarella dient dus als het ware als zakje voor een mengsel van room en fijne restanten van de mozzarella. Die restanten worden dan weer stracciatella genoemd, wat vrij vertaald versnipperd betekent.
Vertaald 'bloem van melk. Deze subtiele gelato wordt gemaakt met niets meer dan melk, room en suiker. Hoewel eenvoudig, wordt het beschouwd als een van de moeilijkste soorten om onder de knie te krijgen, omdat het zuivere, delicate smaken biedt die niet worden overschaduwd door extra ingrediënten.
Italiaans ijs wordt op een hogere temperatuur geserveerd dan roomijs. Gelato wordt rond de -13 °C geserveerd en roomijs op -18 °C. Door de warmere temperatuur bevriest je tong minder en kun je de smaak van Italiaans ijs beter proeven.
Geschiedenis. Chinezen waren de eersten die ijs maakten. Marco Polo bracht het recept mee naar Italië. Echter in Italië was ijs al eerder bekend geworden, want voordat Marco Polo China bezocht, stuurde keizer Caesar zijn slaven de bergen in om ijs te halen waarmee ze vruchtensappen konden koelen en bevriezen.
De hoofdingrediënten van gelato en roomijs zijn vergelijkbaar, maar het verschil zit 'm in de proporties en de bereidingswijze. Voor gelato worden minder eieren gebruikt, veel meer melk en geen room. Daardoor is het vetpercentage in gelato lager, kan je er meer van op en eet het sneller weg.
Onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit heeft het voor eens en voor altijd uitgewezen: in het dagelijks dieet vormen chips de grootste dikmaker. Chips hebben op het gewicht meer effect dan frisdrank, snoep en ijs.