Zelfs smartphones van 3 jaar oud, kunnen nog aardig wat opleveren. In november 2021 werd er: Tot €271 geboden voor een gebruikte Samsung Galaxy S10 (128 GB).Tot €190 geboden voor een gebruikte iPhone X (64 GB).
Dat is heel simpel: jouw oude telefoon is geld waard. Lever hem in bij een van onze MediaMarkt winkels en ontvang snel en eenvoudig de waarde op een MediaMarkt-cadeaukaart. Zo wordt het kopen van een nieuwe telefoon nog goedkoper én aantrekkelijker.
Heb je thuis of op het werk nog oude mobiele telefoons of tablets liggen? Gooi deze niet weg, maar lever ze in en steun daarmee CliniClowns! Jaarlijks worden er zo'n 10.000 oude telefoons en tablets ingeleverd via CliniClowns. Voor elk (bruikbaar) ingezameld product ontvangen wij een vergoeding van onze partner Eeko.
Over het algemeen kun je tot 75 procent van de verkoopwaarde krijgen voor een defect toestel maar dan mag de schade niet te erg zijn. Als de schade groot is dan krijg je veel minder, mogelijk zelfs maximaal 20 procent van de verkoopwaarde.
Je kunt hem inleveren bij een inleverpunt, bijvoorbeeld van Wecycle. Ongeveer negentig procent van de geregistreerde telefoons die worden ingeleverd voor recycling, komt binnen via Wecycle. Dat heeft inleverpunten bij onder meer supermarkten en kluswinkels. Er zijn bedrijven in de Benelux die ze inzamelen.
Uit 1 ton mobiele telefoons (zonder batterijen) is 140 kilogram koper, 3.14 kilogram zilver, 300 gram goud, 130 gram palladium en 3 gram platina te halen. Recyclebedrijven in elektronica halen schaarse metalen uit elektronica.
In 1 ton mobiele telefoons zit 140 kilo koper, ruim 3 kilo zilver, 130 gram palladium, 3 gram platina en maar liefst 300 gram goud. In 200 mobieltjes zit al genoeg goud voor één trouwring! In de batterij zit ook nog eens nikkel, lood, zink en mangaan. En de buitenkant van veel mobieltjes bestaat uit plastic.
Moeiteloos je oude telefoon verkopen via rebuy
Het is dan een goed idee om je oude telefoon te verkopen, maar natuurlijk wil je dat wel via een betrouwbare partner doen. Via rebuy kun je eenvoudig gebruikte telefoons verkopen tegen een eerlijke prijs zonder dat je daarbij eindeloos moet onderhandelen.
Een toestel dat nog werkt, kun je het beste aan vrienden of familie geven of verkopen aan een particulier in Nederland. Er zijn telefoonbedrijven die ingeleverde toestellen in bijvoorbeeld Afrika verkopen, en in ruil daarvoor een kapotte telefoon terughalen die in Europa milieuvriendelijk gerecycled wordt.
Een oude Nokia 9000 kan je op een goede dag nog dik 500 euro opbrengen. Kassa! Telefoons van eind jaren '90 zijn tegenwoordig klassiekers en kunnen dus een leuk bedragje opleveren. Een echte vintage telefoon als de Motorola DynaTAC kan zo verkocht worden voor meer dan duizend euro.
Uw mobiele telefoon wordt vernietigd met een shredder. Deze machine vermaalt uw telefoon en daardoor ook uw vertrouwelijke data en gegevens. Er zijn bedrijven die bij u op locatie telefoons kunnen vernietigen.
De gemiddelde reviewscore voor 123verkopen.nl is een 9.5. Deze score is een gemiddelde van reviews op 9.7 (trusted_shops), 7.8 (trustpilot).
Open de instellingen op je telefoon. Druk vervolgens op 'Over het apparaat' en daarna op 'Status'. Bekijk je telefoonnummer onder 'Mijn nummer'.
Betrouwbare partij en een eerlijke prijs!
Rebuy heeft een zeer duidelijke website en je krijgt een eerlijke prijs voor je product. Heerlijk om een betrouwbare partij gevonden te hebben. Alle afspraken werden keurig nagekomen! Ik ga hier zeker meer gebruik van maken.
Heb je thuis een iPhone of iPad die je niet meer gebruikt, dan is deze geld waard! Lever je oude toestel in en ontvang de waarde van je apparaat op je rekening . Geef de staat van je iPhone of iPad aan, laat je gegevens achter en stuur je toestel op of kom langs bij Rephone. Super eenvoudig!
De hoeveelheid goud op een printplaatje is minimaal. Tegenwoordig worden alleen vooral uiteindes van contactjes gecoat met een heel dun laagje goud. Vroeger zaten er hele lagen op de CPU van een computer, maar vind nu nog maar eens grote hoeveelheden oude CPU's.
Een smartphone weegt gemiddeld 150 g. Alle ongebruikte toestellen samen wegen dus 472 ton. Aan 300 gram goud per ton smartphones, is dat samen goed voor 141,6 kg goud! Een mooi voorbeeld van urban mining.
Er zit goud in je bloed
Het lichaam bevat zo'n 0,2 milligram goud – waarvan het grootste deel zich in je bloed bevindt. Even snel rekenen: om een gouden ring van 8 gram te kunnen maken, moet je dus het bloed van 40.000 mensen aftappen.
"Voor het verbinden van alle micro-electronica in je telefoon is materiaal nodig wat goed elektriciteit geleidt, niet roest, niet reageert met andere onderdelen van de telefoon en ook nog eens gemakkelijk is om mee te werken. Goud bevat al deze eigenschappen en is daarin uniek en dus onvervangbaar gebleken”.
Wist je dat uit 1 ton smartphones (zonder batterijen) 140 kilogram koper, 3.14 kilogram zilver, 300 gram goud, 130 gram palladium en 3 gram platina gehaald kan worden? Hoewel de hoeveelheden per toestel klein zijn, haal je uit 1 ton smartphones 20 maal zoveel goud dan er uit een ton gouderts te halen is.
Het gewicht van een smartphone is meestal tussen de 100 en 200 gram, terwijl een mobiele telefoon vaak wat minder dan 100 gram weegt. Een netbook is zwaarder met een gewicht tussen de 600 en 1500 gram.
Wat je het beste kunt doen is je oude iPhone inleveren. En het mooie is: je krijgt hier vaak een leuk bedrag voor terug. Apple heeft hier op zijn website het eigen GiveBack-initiatief voor. Je kunt je oude telefoon ook aan het goede doel schenken, zoals Stichting AAP, Unicef of ReCell.