Wat is mijn missie of mijn doel? Het mooie is dat we namelijk allemaal een 'levensmissie' of een 'levensdoel' hebben. Iets dat jou vervulling geeft, en dat zin en betekenis geeft aan je leven. Veel mensen raken ergens in hun leven de verbinding met hun missie kwijt.
Een persoonlijke missie is een soort leidraad en levensdoel in jouw werk en leven. Het is een innerlijk kompas dat richting geeft aan je dagelijkse keuzes en handelingen. Een persoonlijke missie geeft uitdrukking aan wat voor jouw betekenisvol en belangrijk is.
' Je zoektocht naar jouw zielsmissie is eigenlijk het ontdekken van wie jij écht diep van binnen bent, op zielsniveau. Het is het loslaten van alles wat je denkt te moeten zijn. Het loslaten van alle belemmerende overtuigingen, angsten en patronen. Het is het loslaten van alles wat je draagt voor anderen.
Een levensmissie, levensdoel is wat vervulling, zin en betekenis aan jouw leven geeft. Als jij leeft volgens je levensmissie, dan leef je vanuit je ware zelf. Er bestaan geen twijfels, zelfs geen vragen over wat en hoe jij je leven leeft.
Je ziel hier er met een reden voor gekozen nu te leven. Het heeft een zielsdoel uitgekozen, een zielenmissie. Jouw ziel wil iets goeds doen op deze aarde, iets geven, iets brengen of misschien zelfs iets veranderen.
Je verloren voelen kan geworteld liggen in het feit dat anderen je geen goedkeuring lijken te geven over wat je doet of zegt. Vergeet die anderen. Jij hebt geen goedkeuring van anderen nodig om je goed te voelen. De manieren waarop anderen ons beoordelen zegt meer over hen dan over ons.
Een boek dat iedere lezer aanzet om na te denken over de eigen baan en toekomst. Waardevol is de verbinding met zingeving. Werk geeft zin aan ons leven en door werk hebben we zin in het leven. Een hoopvol boek, want Marlene heeft de overtuiging dat 'het antwoord op jouw loopbaanvraag al in je zit'.
Een missie is waarom je doet wat je doet en een visie is waar je naartoe wil groeien / werken. Hieronder ga je ze stap voor stap leren kennen en uitwerken.
Een persoonlijke visie is het bewustzijn van wat echt belangrijk voor je is, vertaald in een concreet beeld van wat je wilt bereiken. Een persoonlijke visie komt van binnenuit, je kunt je er met hart en ziel voor inzetten. Vanuit die visie kun je dan kijken naar je sterke en zwakke punten.
Ik sta open voor reflectie en ben flexibel in mijn tijden, maar ik let ook goed op mezelf en mijn eigen gezondheid. Ik ben een voorbeeld voor mensen in mijn organisatie.” Om je te helpen met het bedenken van een persoonlijke visie kun je jezelf de vraag stellen hoe jij je leven voor je ziet over vijf of tien jaar.
Als mens willen we voelen dat ons leven ertoe doet. Vooral op momenten dat het leven geen steek lijkt te houden, is het gevoel dat jouw leven iets betekent een houvast. Betekenis zien in je leven is dus belangrijk voor je geluk, maar ook voor je veerkracht: zeker in moeilijke tijden gaan mensen op zoek naar betekenis.
Maak tijd vrij voor jezelf
Als je meer verbinding met jezelf wil maken, is het vrijmaken van tijd voor jezelf een goed begin. Maak per dag 10 minuten vrij om iets te doen met jezelf. Ga mediteren, hardlopen, in bad, maak een wandeling in de natuur of iets anders wat echt bij je past.
Als je bewust bent van de situaties waarin je jezelf helemaal kwijt kan zijn, is het belangrijk om rust en ruimte in je hoofd te creëren. Door jezelf terug te trekken en je persoonlijke verlangens te ordenen, kun je de oorzaak achterhalen waar je jezelf bent kwijtgeraakt.
Je probeert het anderen naar de zin te maken, vaak ten koste van jezelf, maar het brengt je geen voldoening. Je bent onzeker geworden en je hebt voortdurend bevestiging van anderen nodig. Je hebt soms het onwerkelijke gevoel dat je in een toneelstuk speelt. Je voelt je ondergesneeuwd en je komt niet meer uit de verf.
Lichtwerkers zijn erg empathisch. Ze zijn vaak zó gevoelig dat ze de pijn van een ander overnemen en soms zelfs kunnen wegnemen. 4) Lichtwerkers geven vaak meer om een ander dan zichzelf. Het ligt in hun natuur om anderen te helpen.
De ziel heeft een vrije wil en niet alles staat vast, alleen in grote lijnen. De zielenergie is zo groot, dat dit niet volledig in een menselijk lichaam past, daarom blijft een deel thuis. Dit noem je het Hogere Zelf, de innerlijke stem of je intuïtie. Deze kun je altijd om raad vragen en contact mee maken.
Je missie formuleren, doe je door de vragen te beantwoorden: waar staan we voor, welke kernwaarden zijn voor ons het belangrijkst, wat motiveert ons en wat is ons bestaansrecht? Concreet schrijf je op waarom je organisatie bestaat (je why), voor wie je bestaat en wat voor meerwaarde je levert als organisatie.
Een missie definieert vanuit het NU het bestaansrecht en identiteit van de organisatie. Door middel van je missie geef je aan wie je bent, wat je doet en wat je wil bereiken. Je missie is tijdloos, maar wel toe te passen op dit moment. Een missie staat dus, in tegenstelling tot een visie, niet ter discussie.
Een goed voorbeeld is die van een organisatie dat zich richt op het bestrijden van alzheimer: Voorbeeld van een missie: Het bestrijden van alzheimer door het doen van onderzoeken. Daarnaast proberen wij de zorg van deze ziekte te verbeteren voor zowel de patiënt als alle betrokkenen.
De missie is het fundament onder de organisatie en de visie is de manier hoe je de missie handen en voeten kan geven. De meeste organisaties beschrijven in hun visiedocument ook de doelstellingen die ze willen halen, de doelstellingen die logisch voortvloeien uit de visie, ook wel de strategie genoemd.