Wat is een Manon-bonbon? De Manon is gevuld met een luchtige roombotervulling waar dikwijls een smaak aan wordt toegevoegd. De meest gekende versie van de Manon is die met een krokant laagje witte chocolade en een roomvulling met koffiesmaak. Je vindt in ons assortiment echter nog tal van andere smaken.
Ingrediënten en allergenen: Suiker, boter (melk), volle melkpoeder, melkroom, cacaoboter, hazelnoten, glucosestroop, cacaomassa, koffie, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma, conserveermiddel (kaliumsorbaat).
Het kleine broertje van de Manon Café. Het jasje van witte Leonidas-chocolade is gevuld met roombotercrème met koffie, op een fijn laagje van Leonidas-praliné. Kleiner, maar net zo heerlijk als de Manon Café!
Liefhebbers kennen ongetwijfeld de versie met pure chocolade en marsepein, en de beroemde manon praline, van witte chocolade of fondant, vaak met koffiesmaak, met een vulling van verse room of boter en een noot in het midden.
Praliné (ook pralinépasta) is een zoet voedselproduct dat als vulling gebruikt wordt in chocoladerepen en pralines (chocoladebonbons) bestaande uit noten (amandelen en/of hazelnoten of zelfs geroosterde cashewnoten), gekookte suiker, een beetje vanille en cacao en/of cacaoboter.
In samenwerking met Leonidas
De alombekende Manon-praline van Leonidas stopten we in een ijsjasje. De kleine dessertjes bestaan uit koffieroomijs, een hazelnootbereiding en zijn omhuld met witte chocolade. HEERLIJK!
1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
Een praline is de Belgische benaming voor de Hollandse bonbon, maar met praliné doelen we op de zoete nootachtige vulling binnenin een bonbon. We kennen chocolade bonbons in allerlei vormen, maten, kleuren en met uiteenlopende vullingen.
Hoelang kan ik Leonidas pralines bewaren? Om een unieke smaak te waarborgen, moeten de Leonidas pralines worden verbruikt binnen acht dagen na de aankoopdatum. Ook de chocoladetabletten van Leonidas moeten binnen zes maanden worden verbruikt om de kwaliteit en authenticiteit van de echte chocoladesmaak te waarborgen.
Idealiter moeten (verse) pralines binnen de acht dagen na aankoop gegeten worden. Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden.
Wie Leonidas-pralines proeft, kan er maar niet genoeg van krijgen. De fijne chocolade valt in ieders smaak. De productie wordt opgedreven en de nv Confiserie Leonidas koopt de oude Crown-Baele fabriek in Anderlecht.
Dit zijn zoete hapjes die bestaan uit chocolade. In alle gevallen bevatten de chocolade bonbons een vulling die uit van alles en nog wat kan bestaan. Soms is de bonbon gevuld met praliné, terwijl er een andere keer alcohol in zit.
Jean Neuhaus Jr. was de bedenker van de praline. Hij was de kleinzoon van Jean Neuhaus, en Zwitser van Italiaanse afkomst die in België een apotheek was begonnen in de Brusselse Koninginnegalerij.
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon.
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld. Heel bijzonder is dat er geen andere smaakstoffen of aroma's aan deze chocolade zijn toegevoegd. Een 100% originele en authentieke smaak dus. Zeker eens proeven als u de kans krijgt.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig worden geselecteerd. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
Etymologie. Het woord bonbon is aan het Frans ontleend, waar het de algemene benaming is voor snoepgoed. Het oorspronkelijke Franse woord is een verdubbeling van het bijvoeglijk naamwoord bon, dat "goed" – of in dit geval vooral "lekker" – betekent.
Gevulde bonbons maken doe je door eerst de binnenkant van de mal van een laagje chocola te voorzien. Deze laag laat je hard worden. Een snelle manier om de mal te vullen, is door alle holtes vol te gieten met chocolade. Vervolgens kan de mal op zijn kop gehouden worden, zodat de overtollige chocola er uitloopt.
Jean Kesdekoglu-Kestekides zal het bedrijf leiden van 1970 tot 1985. Het merkt wordt internationaler en de pralines van Leonidas worden verkocht in België, Nederland, het Groothertogdom Luxemburg, Duitsland, bij Harrod's in Londen en zelfs in Athene.
Bij Leonidas gebruiken we voor onze creaties uitsluitend chocolade op basis van 100% pure cacaoboter. Zowel voor het buitenlaagje als voor de vullingen. Leonidas, dat is 100% kwaliteit en traditie. De kwaliteit van Leonidas zit dus in de pure cacaoboter, zonder ook maar een druppel palmolie.