Met het KlemFix-systeem kun je gemakkelijk je nieuwe raamdecoratie ophangen aan kozijnen met draai-/kiepramen, zonder dat je hoeft te boren in je kozijnen. Zo voorkom je dat de garantie van je kozijnen komt te vervallen. Ook kun je de klemmen gemakkelijk verwijderen en wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen.
In principe kun je een rolgordijn niet monteren op een kunststof kozijn, want daarin kun je niet boren. Maar je kunt wel boren in de muur boven het kozijn. Dus als je een kunststof kozijn wilt met rolgordijn, bevestig je dat gewoon in de muur boven het kozijn.
Je kunt het rolgordijn aan het plafond ophangen.
Door het gordijn naar beneden te trekken gaat de buis ronddraaien, en wordt de veer verder gespannen. Bij de buis zitten ook een paar kleine palletjes, die kunnen voorkomen dat het gordijn omhoog rolt. Door even een klein rukje aan het gordijn te geven springen die palletjes los en gaat het gordijn naar boven.
Met plakstrip
Een makkelijke manier om een rolgordijn te monteren - zonder hiervoor te hoeven boren - is door gebruik te maken van een speciale plakstrip. Dit vergroot het gebruiksgemak. Van dit type zijn verschillende modellen verkrijgbaar, waaronder: verduisterende, semi-transparante en lichtdoorlatende gordijnen.
Zorg ervoor dat de verduisterende kant van het rolgordijn aan de buitenkant hangt (richting het raam). De mooie, stoffen kant van het rolgordijn hang je vervolgens aan de binnenkant, oftewel de kant van de kamer.
Dit wordt veroorzaakt door een spanningsveld in het doek of het toch niet volledig waterpas hangen van het rolgordijn. Dit kan als volgt bijgestuurd worden: Rol het rolgordijn volledig af tot de rol buis zichtbaar is.
Maak de stof op maat
Teken de juiste breedte af op de stof met potlood en zet een streepje om de 10 centimeter. Trek schilderstape langs deze streepjes om recht af te knippen. Schuif de stof in de inkeping van de buis en als de stof recht zit rol je het rolgordijn netjes op.
Meet allereerst de breedte tussen het raamkozijn of de muur. Door eventuele speling adviseren wij je om de breedte te verminderen met 0,3 centimeter. Daarna meet je de gewenste hoogte van het duorolgordijn op. Als laatste stap bepaal je aan welke kant jij de bediening wil hebben.
Dit wordt veroorzaakt door een spanningsveld in het doek of het toch niet volledig waterpas hangen van het rolgordijn. Dit kan als volgt bijgestuurd worden: Rol het rolgordijn volledig af tot de rol buis zichtbaar is.
Als mensen twijfelen of zij in de dag of op de dag gaan monteren, vragen wij: komt het rolgordijn tussen het kozijn of twee muren te hangen? Dan is het vaak in de dag. Op de dag betekent vaak dat het rolgordijn over het hele kozijn wordt gehangen. De montage wordt vaak op de muur naast het kozijn geplaatst.
Een cassette is gemaakt van aluminium en omhult de rolgordijnbuis. Een cassette geeft een mooie luxe uitstraling aan de ruimte. Het staat een stuk chiquer dan een standaard rolgordijn en benadrukt mooie strakke afwerking en luxe sfeer. Je hebt de keuze uit een ronde en vierkante cassette.
Klemsteunen zijn accessoires die je kunt gebruiken om de raamdecoratie aan het bewegende kozijn te bevestigen middels klemmen. Hierbij hoef je niet te boren in het kozijn en blijft je draai-kiepraam intact. Je hangt de raambekleding met de klemsteunen als het ware over je raamkozijn.
Verder zijn kunststof kozijnen voorzien van staalversteviging in een afgesloten luchtdichte kamer. Bij het doorboren van deze kamer kan er na een tijd roestvorming ontstaan, wat gevolgen heeft voor de kwaliteit van een kunststof kozijn. Wij raden het daarom af om te boren in kunststof kozijnen.
Heb je kunststof kozijnen met draai-/kiepramen? Dan kun je je nieuwe raamdecoratie heel simpel bevestigen met onze klemdragers. Deze dragers klem je simpelweg vast op je ramen en hier monteer je je raamdecoratie op. Zo kun je eenvoudig je plissé gordijnen, jaloezieën of rolgordijnen op kunststof kozijnen bevestigen.
Rolgordijnen zijn praktisch en in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar. Je koopt ze in een standaardmaat of laat ze op maat maken. Als je ze netjes ophangt, sluiten ze een raam redelijk goed af. Eventueel kun je de zijkanten via geleiders laten lopen om kieren te voorkomen.
Rolgordijnen kunnen in verschillende uitvoeringen worden gemaakt en daarom kunnen de kosten nog eens verschillen. Lees hier wat de kosten zijn voor een rolgordijn op maat. De gemiddelde kosten van een rolgordijn op maat variëren tussen de €50 en €150.
Goedkope rolgordijnen voor ieder raam
Bij Kwantum kun je rolgordijnen op maat laten maken voor de laagste prijs van Nederland! Met een rolgordijn op maat bepaal je zelf de lichtinval.
Rol het rolgordijn helemaal op. Zorg dat u er goed bij kan, pak desnoods een trapje. Gebruik beide handen en pak het systeem of de rol stevig vast. Duw het systeem of de rol richting de tegenovergestelde kant van de bediening.
Om het rolgordijn te demonteren steek je een platte schroevendraaier tussen de veiligheidsclip van de draagpen. Hiermee verwijder je de beveiliging van het rolgordijn en kun je het rolgordijn eenvoudig demonteren.
Meet de breedte tussen het raamkozijn of de muur. Doe dit het liefst een aantal keer om te controleren of er een verschil in breede aanwezig is. Voor eventuele speling adviseren wij je om de breedte te verminderen met 0,3 centimeter. Daarna meet je de gewenste hoogte van het rolgordijn op.
Bij een standaard rolgordijn zit vaak een losse (houten) onderlat die je in de stof kunt schuiven. Je kunt deze lat op maat zagen en later in de stof steken.
Met dubbelzijdige montage tape heeft u een goed alternatief voor boren en spijkeren. Grote kleefkracht, maar soms wel met resten bij verwijderen. Een eenvoudig alternatief op dubbelzijdig tape, zijn montagestrips.