Deze Kipeiwitpoeder is eenvoudig te gebruiken voor het maken van schuimpjes e.d. ter vervanging van verse eieren. Ook kun je met dit ingrediënt heel eenvoudig zelf eiwit glazuur (royal icing) mee maken. Het is ook zeer geschikt voor het maken van macarons, ter vervanging van het verse eiwit.
In de eierfabriek wordt er poeder van de eieren gemaakt, zodat het daarna makkelijk verwerkt kan worden. Dit poeder wordt vervolgens verwerkt in bijvoorbeeld koekjes, cake of shampoo. Beschuit, koekjes, zoutjes, mayonaise en zelfs tandpasta en shampoo. In bijna de helft van alle supermarktproducten zit ei.
De industrie maakt eipoeder door te eiwit te vernevelen en binnen paar seconden te drogen in veel warme, zeer droge lucht (net als melkpoeder).
De meest populaire eiwitpoeders zijn whey eiwitpoeders of whey isolaat eiwitpoeders omdat de eiwitten in dit poeder het herstel- en behoud van spiermassa ondersteunen. Deze eiwitten zijn dus gunstig voor mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid of een actieve en/of sportieve levensstijl hebben.
Eipoeder kopen via onze eipoeder leverancier
De eipoeder van Deps wordt hygiënisch geproduceerd en verpakt en vervolgens met eigen transport bij uw bedrijf afgeleverd. Wanneer u eiwitpoeder wilt kopen of een andere eipoeder wenst te kopen, bent u bij Deps dus aan het juiste adres!
100-150 gram per kg droge mix(dus extra)is in de meeste gevallen voldoende. Heb je een simpele basis, zoals de Luc de Baets driehoek, met niet al teveel niet bindende toevoegingen zul je met 10% compound bovenop je mix goed uitkomen.
Het is één van de sterkste uitharders die er zijn. Meestal is 5% al voldoende om een boilie aanzienlijk harder te maken, het nadeel is wel dat de boilies droger worden en dus lichter in gewicht.
Wat is het: kippeneiwit in poedervorm. Er zijn meerdere soorten albumine te koop, dit is de betaalbare soort met een 'high whip'-resultaat. Het snelwerkende proteïne in de albumine zorgt voor goede resultaten in uw keuken. Gebruik: doordat de albumine moet oplossen, is goed roeren (garde of staafmixer) van belang.
Dit is het eiwit dat verkregen wordt door het eiwit van het ei te spraydrogen. Het is een van de sterkste uitharders die er is. Meestal is 5% al voldoende om een boilie aanzienlijk harder te maken. Het nadeel is wel dat de boilies droger worden en dus lichter in gewicht.
Hoeveelheid eiwit in hard gekookt ei:
6,2 gram. in 1 stuk (50 gram)
12 gram eipoeder is 1 ei.
Afgezien van de mix, gebruiken we verse eieren of eipoeder voor het maken van het deeg. Als eivervanger kan er eventueel bloedplasma gebruikt worden. Zelf gebruiken we voor onze eigen boilies altijd verse eieren van de boer. Bij het gebruik van verse eieren, moeten er 7 of 8 eieren per 1 kilo droge mix gebruikt worden.
met 8 eitjes en 3 eetlepels zonnebloemolie kan je een 1kg boiliemix aanmaken. Indien het deeg te droog is, kan je nog altijd kleine hoeveelheden water toevoegen.
in ieder geval als je griesmeel in je mix verwerkt worden je bollen ook goed hard. als karpervissen je passie is . wat ook goed werkt is ze na het koken direct in een wegnet en ze een paar dagen lucht drogen. gewoon in de schuur hangen en dan na een paar dagen uit het droog net halen, kei en kei hard worden ze dan.
50/50 mix is een basis mix van 3 ingrediënten die in bijna alle boilies verwerkt zitten. Je kan uiteraard zelf een zak 50/50 mix kopen, maar het is ook mogelijk om deze zelf te maken. Hieronder hebben wij de ingrediënten weergegeven welke in de 50/50 mix zitten.
Leg je boilies na het koken ongeveer 12 uur te drogen op een theedoek. Dit mag ook iets langer zijn (bijv. 24 uur), maar let er wel op dat hoe langer je ze laat drogen, hoe harder ze worden. Na het drogen leg je je boilies in de vriezer waardoor je ze lang kunt bewaren.
Stoom je met een gewone stoompan, en bedek je alleen de bodem dus geen bollen op mekaar, dan maakt het niet veel verschil qua tijd dan dat je je boilies kookt. Dus ongeveer 3a 3.5 minuten voor een 16mm 3,5 a4 min voor een 18mm en 20mm en een 22of 24 mm bol stoom je ongeveer 4a5min.
Waar je zonder problemen 20 a 30 procent vismeel, vleesmeel, of vogelvoer aan kan toevoegen. Je kunt met mais goed karpers vangen maar ze zijn er ook heel snel weer op uitgekeken.
Door de speciale bereiding is dit noodrantsoen minimaal 15 jaar houdbaar, ideaal om achter de hand te hebben! De eieren die zijn gebruikt voor dit product zijn afkomstig van kippen die vrij kunnen rondscharrelen.
Het wit van één ei (zo'n 38 g) brengt ongeveer 4,0 gram eiwitten aan, de eidooier van één ei (ongeveer 22 g) zo'n 3,8 gram.
Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. Dit omdat eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Beiden, maar vooral verzadigd vet verhogen het cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.
Denken ze. Wat zij niet weten is dat de eidooier juist het gezondste deel van het ei is, want deze barst van de vitamines, antioxidanten en gezonde vetzuren. Eigeel bevat wel een beetje verzadigd vet, maar 60 procent van het vet in eieren is onverzadigd vet.
Waar zit eiwit in? Het ei is overigens niet de enige eiwitrijke voedingsbron. Volgens het Voedingscentrum komt in vrijwel alle levensmiddelen eiwit voor, maar de hoeveelheid eiwit verschilt wel per product. Zoals gezegd bevat een ei dus veel eiwit, maar vlees en vis zijn nog rijker aan eiwit.