De Fish Cuisine van Iglo is 100% duurzaam gevangen visfilet, voorzien van een heerlijk gegratineerd laagje. Deze is verkrijgbaar in verschillende varianten. Op zoek naar een lekkere recept voor bij de Fish Cuisine?
In Nederland worden we door het Voedingscentrum aangeraden om minimaal 1 keer per week vis te eten. Iglo probeert hieraan bij te dragen met smaakvolle en gemakkelijke visproducten. Probeer eens onze vissticks, Fish Cuisine maaltijden of lekkerbekjes. Al deze producten zijn voedzaam en tellen als één portie vis!
Viscuisine Bretagne. Vis met een krokant gekruid korstje. Een recept voor vis met een krokant korstje staat al op de site (klik hier om deze te bekijken).
Dit product valt in de schijf van vijf en draagt bij aan een gezonde dagelijkse voeding. In een gezonde dagelijkse voeding passen vis, schaal- en schelpdieren, zoals Iglo Viscuisine Hollandaise.
Vissticks airfryer recepten
Vissticks zijn gemakkelijk om in de airfryer te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen, is de airfryer voorverwarmen op 180°C. Vervolgens plaats je de vissticks in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat de vissticks vrij in het mandje liggen. De vissticks zijn klaar na 12 minuten.
Vis eten is gezonder dan vlees, doordat je bij het eten van vis een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren zoals omega 3 binnenkrijgt. Vlees daarentegen bevat alleen verzadigd vet, wat onder andere een stijging kan geven van het LDL-cholesterol. Daarnaast is rood vlees moeilijker te verteren voor de darmen.
Vis is één van de beste producten op het gebied van gezonde voeding. Daarnaast is vis onmisbaar tijdens het afvallen: het is een belangrijke bron van waardevolle vitamines die helpen bij het afvallen. Er zijn twee soorten vis. Probeer ze allebei minstens één keer per week te eten.
Magere witvis
Populaire soorten zijn kabeljauw, koolvis, tilapia en tong. Maar ook schelpdieren zoals mosselen en oesters vallen onder de magere witvissoorten.
Bovendien is het opwarmen van vis in de airfryer heel gemakkelijk en hoef je onze diepgevroren visproducten niet te ontdooien voordat je ze in de airfryer plaatst. Daarbij is vis uit de airfryer extra krokant doordat de hete lucht in de airfryer de vis gelijkmatig verwarmt.
Frituurpan: Verwarm de frituurpan op 170 °C. Bak de diepvries Lekkerbekjes gedurende 8 minuten. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen.
Iglo Crispino zijn 4 heerlijke visfilets gemaakt van 100% filet in een crispy jasje. Perfect voor iedere maaltijd!
De vertrouwde iglo kwaliteit, maar met een nog krokanter jasje uit de oven. Bron van Omega 3, gemaakt van de beste 100% Alaska koolvisfilet en zonder toevoeging van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Onweerstaanbaar lekker en voedzaam.
Vissticks uit de diepvries zijn niet zo'n goede keuze als je wil afvallen. Ze zijn al voorgebakken als je ze koopt en zijn dus vet van zichzelf. Als je toch vissticks wil eten tijdens je dieet, maak ze dan zelf. Er zijn veel gezonde recepten te vinden, zodat ze ook in een caloriearm dieet passen.
Iglo wordt van Unilever overgenomen door Permira. Wist je dat, Iglo in totaal 46 jaar lang onderdeel van Unilever was! Kapitein Iglo viert zijn 50e verjaardag.
Meer dan 2 keer per week vis eten wordt afgeraden, onder andere wegens het kwikgehalte. In 2015 oordeelde het Europese Voedselagentschap dat een wekelijkse inname van 1,3 microgram kwik per kilogram lichaamsgewicht een aanvaardbare maximale dosis is voor volwassenen.
In vis kunnen schadelijke stoffen zitten, zoals kwik, dioxines en PFAS. Vissoorten zoals zalm, forel en schol kun je elke week eten, maar andere soorten kun je beter minder vaak of liever niet eten. Bekijk welke vissoorten je hoe vaak kunt eten als je een hart- of vaatziekte hebt.
Het advies van het voedingcentrum is als volgt: “Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom is het advies 1 keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm".
Voor een gezond voedingspatroon is het advies om 1x per week vis te eten, of schaal- en schelpdieren. Kies bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Daarin zit het meeste omega-3: een gezond visvetzuur. Een portie van 100 gram bevat ongeveer 7 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Onderzoek wijst erop dat vis de kans op hart- en vaatziekten verlaagt en een gunstig effect heeft op je bloeddruk. Dit komt waarschijnlijk vooral door de visvetzuren EPA en DHA uit vis. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetten (omega-3). EPA en DHA zitten vooral in vette vis, zoals haring, makreel, sardines of zalm.
Bas Kast: ,,Vette vis en zeevruchten zijn het gezondst. Daarna komt wit vlees zoals kip en kalkoen, vooral als de dieren gezond geleefd hebben. Vis is te verkiezen, maar het hangt er wel van af welke vis.
Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal. Als u bakpapier of aluminiumfolie op de bodem van de pan plaatst waar vet en vuil zich verzamelen, wordt de luchtstroom onderbroken en krijgt u geen goed resultaat.
Om de beste resultaten te krijgen, plaatst u het bakpapier in de mand van de airfryer terwijl u uw ingrediënten toevoegt. Dit voorkomt dat het papier tijdens het koken omhoog komt en in contact komt met het verwarmingselement (Brandgevaar!).
Voeg alleen olie toe aan de etenswaren en niet rechtstreeks in de pan van uw Airfryer. Voorgefrituurde etenswaren zoals diepvriesfrites, kipnuggets, loempia's, enz. hebben geen extra olie nodig. Gebruik geen koudgeperste olie omdat deze verbrandt bij een hoge temperatuur.