Deze soorten onderscheiden zich onderling met name door waar het zout gewonnen wordt. Zo ontstaat normaal zeezout door zeewater te laten verdampen, komt Keltisch zeezout uit zoutmoerassen in Frankrijk en wordt Himalayazout gewonnen in een van de grootste zoutmijnen ter wereld, in Pakistan.
Keltisch zeezout bevat meer mineralen in vergelijking met gewoon keukenzout. Daarnaast bevat het minder natrium. Het nadeel van keltisch zeezout is dat er ook meer zware metalen in zitten. Dat maakt het zout juist minder gezond.
En dan heb je tot slot Keltisch zeezout. Dat is óf grof óf fijn van structuur, óf grijs óf wit van kleur… en zout van smaak. Maar dan is dit het grote kleine verschil met alle andere zouten: van alle zouten bevat Keltisch zeezout het minste natriumchloride en de meeste mineralen.
Keltisch zeezout is de winnaar met Himalayazout als beste inhalingszout. Zeezout is altijd beter dan keukenzout omdat daar meer mineralen in aanwezig zijn. Maar als je het allerbeste wil, is Keltisch zeezout de onbetwiste winnaar.
Herstelt de zuur-base balans van het lichaam. Zorgt voor hydratatie van het lichaam. Ondersteunt de spijsvertering. Verlaagt de bloeddruk.
Hoeveel Keltisch zeezout kun je nemen? Het algemene uitgangspunt is een dagelijkse inname van minder dan 2,4 gram natrium. Dit komt uit op maximaal ongeveer 7 gram Keltisch zeezout per dag.
Sole op basis van Keltisch zeezout
Dit is een mengsel van water en zout en daar drink je een beetje van, adviezen zijn 1-2 theelepels in de ochtend, en dan gebeuren er wonderen. Kijk hiermee dus uit! Zout, in welke vorm dan ook, bevat veel natrium.
Tafelzout is een geraffineerde vorm en zijn alle gezonde stoffen uitgehaald. Het voegt dus niks toe aan jouw gezondheid. Zout met toegevoegde jodium zit een klein beetje jodium in, maar alsnog zijn alle mineralen eruit gefilterd. Daarom kan je het beste kiezen voor onbewerkt zeezout en het liefst de grove variant.
Het oplossen van keltisch zeezout in water en drinken heeft de volgende voordelen: Verlaagt het bloeddruk. Verbeterd je slaap. Sneller herstel van spierpijn.
Keltische zout heeft grote, vochtige kristallen met een merkbare crunch. De zilte tonen zijn intenser dan die van andere zeezouten. Dat maakt het tot een van de beste soorten zout om mee te koken. Je kunt Celtic zeezout ook gebruiken voor het inleggen van voedsel.
Zelfs hartpatiënten en mensen met hoge bloeddruk mogen dit zeezout gebruiken (maar moeten vervolgens wel alle andere soorten bewerkt zout, natrium en tafelzout uit hun dieet schrappen).
Uit jaarlijkse steekproeven blijkt echter dat Keltisch zeezout bijzonder laag test op de aanwezigheid van zware metalen, radioactieve stoffen en andere vervuilende stoffen. Het zout scoort zo laag in de testen dat het ver onder de landelijke Franse en Europese normen zit voor deze stoffen.
Voetbad met zeezout
Een voetbad met Dode Zeezout is heilzaam bij koude voeten, blaas- en nierklachten en bij jeukende of schilferende huid. Het bad heeft ook een sterke ontgiftende werking, want in de natuurheelkunde worden de voeten als derde nier gezien.
Het drinken van Keltisch zoutwater kan helpen bij het behouden van een goede elektrolytenbalans. Elektrolyten zijn belangrijk voor het reguleren van de hydratatie, het bevorderen van spierfunctie en het ondersteunen van de zenuwcommunicatie in het lichaam.
Zout. Of het nu zee-, tafel-, of Himalayazout is, het kan niet over datum gaan. Wel moet je de smaakmaker en ontsmetter goed bewaren in een afsluitbare pot, maar dat geldt voor bijna alle voedingsmiddelen.
Hoe moet je dat dan doen? Heel simpel. Vul een glazen pot of fles met 1/3e Keltisch zeezout en 2/3e water, doe de deksel of dop erop en schud de inhoud flink. Je zult merken dat er onopgeloste zoutkorrels op de bodem blijven liggen, een teken dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is.
Als U last heeft van psoriasis, eczeem of uitslag, zorgt het Keltische zeezout ervoor dat uw huid tot rust komt! – Gebruik in bad geeft positief effect van rust. – Werkt verlichtend voor: eczeem, psoriasis en schimmels.
Daarnaast kennen we Keltisch zout en Himalayazout. "Keltisch zout komt uit ondiepe zoutmoerassen in Frankrijk.Himalayazout is roze van kleur en wordt gewonnen in een van de grootste zoutmijnen ter wereld, in Pakistan." Het vierde soort is zeezout.
Keltisch zeezout kopen bij Holland & Barrett.
Keltisch zeezout is een type ongeraffineerd zeezout dat wordt gewonnen uit zeewater afkomstig van de kust van Bretagne, Frankrijk. Het wordt vaak beschouwd als een hoogwaardig zout vanwege de manier waarop het wordt gewonnen en de natuurlijke mineralen die het bevat.
Zorg voor voldoende jodium in je voeding en gebruik gejodeerd zout. Om aan voldoende jodium te komen is het vooral voor niet-broodeters van belang om gejodeerd zout te gebruiken in hun voeding. Dus bakken en braden met gejodeerd JOZO zout is een aanrader.
Dit vochtig Keltisch zeezout uit de Franse Guerande is het meest natuurlijke zeezout dat je kan vinden. Het ondergaat geen enkele bewerking. Het is ongewassen, ongeraffineerd en volledig vrij van additieven. Hierdoor behoudt Keltisch zeezout haar complexe, volle smaak en natuurlijke vochtigheid.
Keltische Zeezout
Keltisch zeezout heeft een sterke zoute smaak.
Keltisch zeezout bevat geen jodium. Aan de meeste soorten zout die je in de supermarkt kunt vinden wordt jodium toegevoegd. In het Keltisch zeezout zit niet tot nauwelijks jodium, dit wordt ook niet toegevoegd.