Een Mexicaans tortilla wordt in de Hollandse volksmond ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. What is this? De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel.
Een wrap zoals de meesten van ons 'm in spreektaal noemen is eigenlijk een tortilla, een zacht dun platbrood gemaakt van tarwe of mais. Een tortilla is dus de basis die je vervolgens vult of belegt.
Manieren om zelfgemaakte bloemtortilla's te gebruiken
Maak er lunchwraps van en geniet ervan als avondeten. Enkele van mijn favoriete recepten die deze ongelooflijke tortilla's vereisen zijn fajitas, deze groene kip-enchiladas, onze pittige groenteburrito's en mijn favoriete groentequesadilla's.
De officiële benaming voor de Mexicaanse platte pannenkoeken of platbroden is tortilla.Ze worden gemaakt van tarwe- of maïsmeel.Maar in Nederland is de term wrap meer ingeburgerd. In supermarkten worden beide benamingen gebruikt.
Ja, wraps kun je eten zonder op te warmen, vooral als je ze met koude ingrediënten vult. Waarom wraps warm maken? Wraps worden soms verwarmd om de tortilla zachter en flexibeler te maken voor het rollen, of om warme vullingen te serveren.
Een tortilla kun je ook koud eten, bijvoorbeeld als lunch of hapje.
Het is essentieel om maïstortilla's te verwarmen voordat je ze eet, omdat de hitte hun verse, aardse smaken naar boven haalt. Door tortilla's te verwarmen worden ze ook soepeler en is de kans kleiner dat ze breken of scheuren als ze gevuld zijn met eiwitten en andere stevige vullingen.
Een wrap lijkt een gezonde alternatief te zijn voor brood, maar helaas. Vaak bevatten wraps zelf namelijk al zo'n 300 calorieën. Voeg nog meer verschillende ingrediënten toe aan je wrap en je komt al snel op net zoveel calorieën als een flinke (avond) maaltijd.
Tussen-n: de officiële regel
De officiële regel voor de tussen-n is als volgt: Schrijf een tussen- n als het eerste deel van het woord ( pan) alleen een meervoud op -en heeft (pannen) en niet (ook) op –es (pannes is fout). Dus: pannenkoek.
Het tussenvoegsel -it- is een Spaans verkleinend tussenvoegsel; het stamwoord is eigenlijk faja, wat Spaans is voor touw, reep, sjerp of riem. Letterlijk vertaald is fajita dus touwtjesvlees of reepjesvlees.
Een tortilla is een plat brood dat ongezuurd is (geen gist of een chemisch rijsmiddel gebruikt) en maïs of tarwe als meelbron gebruikt. Tortilla's bevatten geen kruiden of smaken en zijn vaak kleiner van formaat. Een wrap is daarentegen een zacht brood gemaakt met een deeg dat gist bevat .
Stapel 5 tortilla's op elkaar, dek ze af met een vochtige doek en leg ze zo in de magnetron. Zet de magnetron steeds 30 sec. aan, tot de tortilla's warm zijn.
Verwarm de tortilla wrap voor gebruik . Zet hem gewoon een paar seconden in de magnetron of leg hem op een droge, verwarmde koekenpan op laag vuur. Dit zal je tortilla wrap kneedbaarder maken, vooral als hij een tijdje in de koelkast heeft gelegen. Hierdoor is de kans kleiner dat je tortilla wrap scheurt als je hem vouwt.
Je kunt de tortilla koud eten, of op de dag zelf 15 min. opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 °C. variatietipOok lekker met blokjes chorizo. Voeg deze met de knoflook en ui toe aan de aardappelen.
Calorieën: Eén grote wrap bevat ongeveer 220 calorieën, terwijl twee sneetjes brood ongeveer 160 calorieën telt. Zout: Een wrap bevat over het algemeen veel meer zout dan brood.
Is een pannenkoek gezond? Over het algemeen zijn pannenkoeken verre van gezond. In een pannenkoekenrestaurant worden ze meestal gebakken in roomboter, daardoor bevatten ze veel verzadigd vet. Dan zijn er nog de toppings of beleg.
De geschiedenis van crêpes begint met de pannenkoek , die al in de prehistorie voor het eerst verscheen als een plat, ongezuurd brood. Antropologen geloven dat de ronde vorm geen toeval was. De ronde pannenkoek was mogelijk een eerbetoon aan de zon, die door oude beschavingen werd aanbeden.
De reden waarom de eerste pannenkoek mislukt, is eigenlijk heel logisch: wanneer je wilt beginnen te bakken, is je pannenkoekenpan meestal nog niet heet genoeg. En da's net heel belangrijk om het beslag niet aan de pan te laten plakken.
Qua voedingswaarde kun je een wrap vergelijken met de ouderwetse boterham. Ze bevatten een beetje vetten en suikers, een snufje zout, veel eiwit en een respectabele hoeveelheid vezels. Nog beter is om voor een wrap van volkorenmeel te gaan. Een doorsnee mais- of tarwewrap (60 gram) heeft ongeveer 2,5 gram vezels.
Als het op voedingswaarde aankomt, hebben maïstortilla's het voordeel dat ze gemaakt zijn van hele granen, met minder calorieën, natrium en koolhydraten, maar meer vezels dan bloemtortilla's. Ze zijn ook glutenvrij. Wat betreft koken en eten, klagen sommige mensen dat maïstortilla's snel breken.
Normaal gesproken worden wraps niet vaak gebruikt in een koolhydraatarm dieet. Wraps zijn niet perse heel slecht, maar bevatten veel koolhydraten. De “witte” variant bevatten veel snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten mijden wij liever omdat dit soort koolhydraten niet goed voor ons zijn.
Volg de 10-40-30-regel, dat is hoeveel seconden de tortilla per kant moet worden gekookt. Kook tot hij gemakkelijk rondglijdt, 10 tot 15 seconden. Draai om met je handen of een hittebestendige spatel en kook tot de randen droger zijn , 35 tot 40 seconden.
Neem een stuk keukenpapier dat je licht hebt bevochtigd. Leg hierop de uitgedroogde tortilla's en vouw het geheel netjes dicht. Stop het geheel in de magnetron voor 30 seconden. Door de warmte zal er stoom vrijkomen waardoor de wraps weer zacht en flexibel worden.
Eet langzaam
Houd tortilla's en taco schelpen onderin . Eet langzaam van bovenaf, terwijl je het boven je bord houdt - en houd een paar vellen keukenrol bij de hand. Als een taco schelp breekt, leg er dan een slablaadje onder om de vulling op te vangen.