Schoenen uit deze categorie hebben een extra tussenzool die beschermt tegen vocht van onderaf. S2 schoenen hebben dit niet, maar S3 veiligheidsschoenen weer wel. Het verschil tussen S2 en S3 veiligheidsschoenen zit 'm dus in die beschermende tussenzool.
S1 werkschoenen
Werk je bijvoorbeeld in een omgeving waar jouw zolen geperforeerd kunnen worden door spijkers of andere scherpe voorwerken? Dan kun je beter kiezen voor schoenen met een antiperforatiezool, zoals een S1P werkschoen of een S3.
Categorie S3
Zij hebben dezelfde eigenschappen als categorie S2 veiligheidsschoenen, zijn waterafstotend en bovendien voorzien van een antiperforatiezool. Deze schoenen zijn geschikt in vrijwel alle werkomstandigheden en worden daarom het meeste gebruikt in de industrie en de bouwsector.
S2 werkschoenen zijn hetzelfde als S1 werkschoenen, maar hebben daarnaast een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Deze veiligheidsschoenen zijn dus geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden of op plaatsen waar het vochtig kan worden, zoals buiten.
S2 Veiligheidsschoenen
Deze veiligheidsklasse houdt in dat de veiligheidsschoenen minimaal een veiligheidsneus (staal of metaalvrij), gesloten hiel, energie-absorberende hak en antistatische eigenschappen hebben.
Het afwisselen van twee paar werkschoenen is iets wat nog meer bij kan dragen aan het verlengen van de levensduur van de schoenen. Op deze manier kan het ene paar goed drogen terwijl je het andere paar draagt.
Duizenden Nederlandse jongens zijn in de jaren vijftig tot en met tachtig aan de militaire dienstplicht ontkomen doordat ze S5 kregen: dat betekende dat er iets aan hun stabiliteit mankeerde. Vaak gedroegen ze zich opzettelijk sterk afwijkend om uit dienst te blijven.
S4 veiligheidslaarzen
Type S4 is een standaard veiligheidslaars en is vergelijkbaar met type S1 bij de veiligheidsschoenen. Zo heeft deze laars een stevige veiligheidsneus, antistatische eigenschappen en energie-absorberende hak.
De werkschoenen klasse S3 zijn werkschoenen met de hoogste eisen (s4 en S5 zijn voor laarzen), en worden daarom ook het meest verkocht en gezocht.
De eisen bij een S3 normering:
Alle schoenen binnen deze norm moeten zijn voorzien van een beschermneus die gemaakt kan zijn van staal, composiet of kunststof. De beschermneus biedt bescherming tegen vallende voorwerpen en moet een minimale resistentie bieden van 200 joule.
Het enigste verschil is tussen de S1 en S1P werkschoen is namelijk dat bij de S1P werkschoenen een antiperforatie tussenzool zit. De tussenzool beschermt tegen het doordringen van scherpe voorwerpen door de zool, bijvoorbeeld spijkers of glasscherven. De zool kan gemaakt zijn van staal, kunstof Kevlar etc.
S5 veiligheidslaarzen (S5-classificatie)
Dit houdt in dat deze veiligheidslaarzen gemaakt zijn van rubber of kunststof materialen waardoor ze volledig waterdicht zijn en dus uitermate geschikt om te dragen in natte werkomstandigheden.
S1P. Een S1P werkschoen is hetzelfde als een S1 werkschoen, maar beschikt daarnaast over een antiperforatie tussenzool van staal of kevlar. De tussenzool zit tussen het voetbed en de zool en beschermt jouw voeten tegen scherpe voorwerpen, zoals schroeven en spijkers.
Alle werkschoenen vanaf de categorie S1 (dus ook S1P, S2 en S3) zijn antistatisch. De schoenen zorgen ervoor dat de statische elektriciteit die je opbouwt je lichaam kan verlaten via je schoenen.
Met de S3 HRO SRC normering betreft het dus veiligheidsschoenen met de meest slipresistente norm, met een hittebestendige zool en met een toepasbaarheid voor meerdere werkomstandigheden. De S3 veiligheidsnorm komt dan ook het meeste voor en bij deze normering bestaat er de meeste keuze uit opties, kleuren en modellen.
De VanMoof S5 en A5 zijn namelijk de beste fietsen die het bedrijf ooit heeft gemaakt.
Baas van de weg met de VanMoof S5
Met een vernieuwde framegeometrie en iets kleinere wielen dan ons VanMoof S3-model, is het iconische VanMoof-frame nu geschikt voor meer riders dan ooit. De S5 is gebouwd voor elektrisch fietsen in de stad en voor riders met een lengte tussen 165-210 cm en kan tot wel 25 km per uur.
S1 werkschoenen hebben een beschermingsneus, een gesloten hiel, antistatische eigenschappen en een energie-absorberende hak. Deze schoenen zijn geschikt voor droge omgevingen, zonder splintergevaar. Een voorbeeld hiervan kan bijvoorbeeld een magazijn zijn.
Audi RS4 – De luxe sportauto van Audi. De Audi RS4 is de sportwagen variant van de Audi A4. Deze krachtige versie van de normale A4 serie is sportiever in uiterlijk, rijgedrag en in prestaties. Waar de A4 meer gericht is op de zakelijke markt weet deze sportwagen juist meer de markt voor het plezier rijden te bekoren.
Veiligheidsschoenen -sneakers en -laarzen worden ingedeeld in veiligheidsklassen: SB en S1 t/m S5. Elke klasse vertegenwoordigt bepaalde eigenschappen van de schoen. SB is de basisklasse waaraan elke veiligheidsschoen moet voldoen. SB betekent dan ook Safety Base, dus basisveiligheid.
De EN ISO 20345:2012 norm: dit is dé norm voor werkschoenen, met verplichte teenbescherming (Deze norm mag vanaf het overgangsjaar 2022 nog maximaal vijf jaar gebruikt worden.) De EN ISO 20347 norm: dit is de norm voor professionele schoenen, zonder verplichte teenbescherming.
De eisen voor veiligheidsschoenen zijn vastgelegd in EN ISO 20345 (S-codering zoals hierboven beschreven). Naast deze veiligheidsnormen voor werkschoenen zijn er ook normeringen voor Beschermende schoenen (EN ISO 20346) en Beroepsschoenen (EN ISO 20347).
Samsung heeft de afgelopen maand updates uitgerold naar meerdere 'oude' Galaxy-telefoons. Onder andere de Galaxy S7 en A7 kregen er een, net als de Galaxy S5 Neo, uit 2015.