Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Hoe kan dat? Waarom blijft het raamfolie niet plakken? De reden dat raamfolie los laat komt vrijwel altijd doordat men vergeten is om het schutvel te verwijderen. Elk soort raamfolie, of het nou zonwerend, verduisterend, zelfklevend of statisch is, heeft een schutvel aan de achterzijde.
Het statische raamfolie kan aangebracht worden op dubbel glas, maar ook op HR+ en HR++ glas. Wanneer het om een getinte ruit gaat, mag het folie niet op de getinte zijde van het raam aangebracht worden. Bestel het dubbel glas isolatie folie op een werkdag vóór 16:00 uur en ontvang het de volgende (werk)dag al in huis!
Kan ik statische folie op dubbel glas of speciaal glas toepassen ? Ja dat kan.De ondergrond dient glad te zijn.
Er is geen verschil tussen plakfolie, plakplastic en kleeffolie. Het zijn synoniemen sommige benoemen het anders.
Zelfs op eettafels en. salontafels! Plakplastic is in vele prints, verkrijgbaar bij de Action. Hoe breng je het nu het mooi en snel aan?
Kan raamfolie HR++ of HR+++ glas beschadigen? Een belangrijke basisvraag is of het mogelijk is dat er ruitschade ontstaat door het aanbrengen van raamfolie op HR++ of HR+++ glas. Het korte antwoord op deze vraag is: ja, dat kan.
Raamfolie kan niet op alle soorten ramen worden aangebracht. Wanneer we kijken naar nieuwbouwwoningen in Nederland, dan zien we dat deze woningen voorzien zijn van ruiten die meestal wel geschikt zijn voor toepassing van raamfolie. We hebben het dan over gladde, vlakke ruiten.
Afhankelijk van uw wensen is er altijd een anti inkijk raamfolie beschikbaar die voldoet aan uw eisen. Indien u het zicht van binnen naar buiten, en andersom wilt blokkeren zonder het verlies van daglicht, kunt u het beste kiezen voor zandstraal folie of melkglas folie.
Isolerende raamfolie ervaringen
Het raamfolie is zowel in de winter als in de zomer werkzaam. In de winter zorgt het ervoor dat de kou van buiten minder makkelijk naar binnen kan. De warmte van binnen wordt beter geïsoleerd en zal minder makkelijk door ramen naar buiten gaan. In de zomer werkt het juist warmtewerend.
Isolatiefolie aanbrengen
De eerste mogelijkheid is het aanbrengen van isolatiefolie om hiermee jouw ramen te isoleren tegen kou of warmte. Isolerende raamfolie is geschikt voor zowel enkel- als dubbelglas. Van enkelglas maak je als het ware dubbelglas, en dubbelglas verhoog je tot HR-glas.
HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen. Dit kan lijden tot een thermische breuk.
Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is. Wanneer de ondergrond niet glad is, zal het folie ook loslaten.
Strijk met de rakel over het folie vanuit het midden naar de zijkanten.Strijk zo het water en de eventuele luchtbelletjes weg. Het is onmogelijk om al het water weg te strijken, dus in het begin zul je zo hier en daar nog wat witte plekjes in het folie zien.
Soms knapt het folie, waardoor je stukje voor stukje los moet peuteren. Wij adviseren dan om met behulp van een föhn je folie te verwarmen. Hierdoor laat de plaklaag makkelijker los. De achtergebleven lijmresten kun je makkelijk verwijderen met onze sticker en folie verwijderaar.
Gelukkig vind je hier het antwoord: Raamfolie is te koop bij online winkels zoals Raamfolieonline.nl en Plakfoliewebshop.nl. Ga je liever naar een fysieke winkel bij jou in de buurt? Dan kun je terecht bij Ikea, Karwei, de Blokker, Gamma, Kwantum, Hornbach, Action en Praxis.
Daarnaast kan de prijs ook afhangen van de uitvoering die je kiest: zonwerende folie, isolerende raamfolie, enzovoort. Ook de afmeting heeft een invloed op de prijs. Gemiddeld gezien betaal je voor glasfolie 50 euro per vierkante meter inclusief plaatsing.Kozijnfolie kost maar 10 tot 15 euro per vierkante meter.
Een buitenfolie heeft een gemiddelde levensduur van 10-15 jaar. Afhankelijk van je eigen wensen. De zonwerende glasfolie aan de buitenkant zal na verloop van vele jaren vervangen moet worden.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee.Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Je pakt je bestelling uit en vraagt je ineens af aan welke kant van het raam het folie moet worden aangebracht. Eigenlijk is het vrijwel altijd zo dat raamfolie aan de binnenkant van het raam moet worden geplakt, tenzij anders staat vermeld.
Op alle soorten glas. Zowel binnen als buiten aangebracht. Kun je dan zo maar alles overal op plakken.
Wij adviseren om het raamfolie 1 a 2 centimeter breder af te snijden dan dat je hebt opgemeten.Het teveel aan folie kun je eenvoudig wegsnijden met een scherp mesje. Het raam moet goed schoon en vetvrij gemaakt worden, dit kan gewoon met warm water en een druppel afwasmiddel.
Er zijn verschillende soorten raamfolies beschikbaar. Gekleurde raamfolie, statisch raamfolie, zelfklevende raamfolies, spiegelende folies, verduisteringsfolies voor de ramen, inbraakwerende folies, UV-werende folies en lichtwerende raamfolies.