Hom is het sperma van mannelijke vissen.Na een paringsdans schiet het vrouwtje kuit (= legt ze eitjes), waarna het mannetje de hom over de eitjes spuit.
Viskuit zijn de volledig rijpe eieren van een vis, die nog in de eierstokken zitten. De onbevruchte viskuit van de steur wordt gebruikt voor kaviaar.
Schar is een echt wintervisje, net als rondvissoorten zoals wijting, schelvis en kabeljauw. Tong is in het voorjaar druk bezig om voor nakomelingen te zorgen. Daar steekt de vrij dure platvis veel energie in. Desalniettemin is tong die vol zit met kuit of hom heerlijk om te eten.
Sportarts: “Je kuit bestaat uit spieren, pezen, zenuwen, bloedvaten en ligamenten (stevige banden van bindweefsel om een gewricht). Verzuring en krampen in de kuit kunnen veel oorzaken hebben. Het komt vaak door te zware(sport)inspanning, een slechte conditie of niet goed getrainde spieren.
Tobiko is de goedkoopste variant viseitjes en wordt ook wel 'kaviaar voor de armen' genoemd. Deze eitjes komen van de Japanse vliegende vis. Omdat tobiko voordelig is, maken veel restaurants er gebruik van.
Deze imitatie kaviaar is kuit van de snotolf, soms ook lompvis genoemd, ze zijn een betaalbaar alternatief voor kaviaar. Het wordt als surrogaat gebruikt voor de echte kaviaar van de steur. Waarom men nu uitgerekend van lompkuit imitatiekaviaar maakt, ligt aan de grootte van de eitjes.
Tong is een pareltje van een vis met vaak een stevig prijskaartje. Gelukkig is de kwaliteit van verse tong meestal erg goed. Op het vlak van duurzaamheid en informatie over de vangst en herkomst is er nog werk aan de winkel.
Maak de boter heet in de pan, `Kuit erin en zorg dat ze niet op elkaar liggen. Kort bakken, licht bruin, omdraaien en de andere kant ook lichtbruin bakken. Ze moeten van binnen net gaar zijn. Bestrooien met versgemalen peper en aan tafel.
Tong: de lekkerste platvis van de zee. Tong is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.
Viseitjes bestellen | Albert Heijn.
Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd, zijn de onbevruchte eitjes van de vrouwelijke steur. Het woord kaviaar komt van het Perzische woord woord خاگآور (Khag-avar). De steur leeft van nature in de Kaspische regio.
Wat is het precies? Masago is het kuit van een vis, die veel voor de sushi wordt gebruikt, voornamelijk als garnering, omdat de kleur het aantrekkelijk maakt, bovendien geeft het ook een lekker knapperige structuur.
Hom is het sperma van mannelijke vissen. Na een paringsdans schiet het vrouwtje kuit (= legt ze eitjes), waarna het mannetje de hom over de eitjes spuit.
Vegetarische voeding is voeding waar niets in zit van het gedode dier. Dit betekent dat er geen vlees, vis, insecten of gevogelte in zit.
Viskuit zijn de volledig rijpe eieren van een vis, die nog in de eierstokken zitten. De onbevruchte viskuit van de steur wordt gebruikt voor kaviaar. Na een paringsdans schiet het vrouwtje kuit (legt de eitjes), waarna het mannetje de hom (sperma) over de eitjes spuit.
De blauwvintonijn is de duurste vis ter wereld
Dat is niet zozeer vanwege de smaak, maar vooral omdat deze vis zo schaars is. Op een veiling werd voor 300 kilo van deze tonijn ooit 736.000 dollar betaald. Deze vis is populair als ingrediënt voor de sushi.
Sliptong is in feite een kleine zeetong
Zeetong is een stevige platvis die tegelijk ook zeer zacht en sappig smaakt. Sliptong is in feite een kleine zeetong. Sommige mensen schrijven sliptong als slibtong, met een b. Echter is slip met een p het meest gangbaar.
Het seizoen van de tongkuit is weer aangebroken.
Het is eindelijk weer zover, er is weer tongkuit. De tong bevat maar een aantal maanden per jaar kuit. Dit is, zoals je dat mooi zegt, een echt seizoensproduct. Afgelopen weken was de tongkuit al mondjesmaat te verkrijgen bij ons in de winkel.
Een nieuw soort kaviaar uit Oostenrijk wordt genoemd als de duurste ter wereld. Een theelepeltje van de visseneitjes omringd met goud kost ruim 36.000 euro. Dit meldt Daily Mail. De kostbare kaviaar, genaamd Strottarga Bianco, is gemaakt van eitjes van de zeldzame albinosteur.
Zodra je de kaviaar in je parelmoeren lepel hebt opgeschept, strijk je een beetje kaviaar op de rug van je hand, tussen uw duim en wijsvinger. Zo kan de kaviaar afkoelen bij contact met je lichaamstemperatuur, zodat het zijn aroma's verder ontwikkelt.
Varierend van €4500,- voor een Iraanse Sevruga tot een Almas kaviaar van € 45.000,-.
Sushi kan een bron zijn van eiwitten, omega 3-vetzuren en verschillende vitamines als vitamine D en B 12. Maar door ongezonde toevoegingen als suiker, vette sauzen en sojasaus (met veel zout) heeft het ook een ongezonde kant. De bereidingswijze van de sushi kan ook bepalen of het gezond of ongezond is.
Bij de toko zien we vaak potjes Tobiko: eitjes van de Japanse vliegende vis. Ook wel de 'kaviaar van de armen' genoemd. Deze eitjes worden vaak groen of rood gekleurd en zijn superklein; veel kleiner dan zalmeitjes. Dit zijn dan ook vaak de pareltjes die je op sushi ziet.
De smaak van de eitjes is licht zilt en fris. Tobiko is een populaire viskuit en wordt voor de consument kunstmatig op kleur gebracht en is verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart, oranje, geel en groen. Er is enig smaakverschil te constateren. De rode tobiko heeft een lichte chileense peper accent.