Gipsvezelplaat is een alternatief voor gipskartonplaten. Een gipsvezelplaat heeft een harder oppervlak en is daarom stootvaster. Bovendien kunnen er zwaardere voorwerpen aan opgehangen worden. Bij gipskartonplaat heb je eerder speciale pluggen nodig.
Fermacell is een veel sterkere plaat die bestaat uit cement, vezels en gips en wordt voornamelijk gebruikt in constructies voor het isoleren, ondersteunen en bevestigen van wanden en plafonds. Fermacell is veel duurzamer en waterbestendiger dan gipsplaat.
De platen zijn stootvaster en kan zwaardere voorwerpen hebben. Het hardere oppervlak is tevens ook een nadeel, omdat de plaat lastiger te bewerken is tijdens de montage. Om de gipsvezelplaat op de draagconstructie te bevestigen, gebruik je schroeven of nieten.
Gipsvezelplaat is een bouwplaat van gips- en papiervezels. Gipsvezelplaten zijn sterk, geluidsisolerend en brandwerend. De platen worden gebruikt voor het maken van wanden, afwerken van vloeren en schuine daken. Ook plafonds kunnen worden dichtgemaakt met gipsvezelplaten.
Fermacell gipsvezelplaten zijn de standaard afbouwplaten bij Ecomat en niet alleen wegens hun bio-ecologische meerwaarde maar ook door de vele technische voordelen tov een klassieke gipskartonplaat. Gipsvezelplaten zijn gemaakt van gips en papiervezels.
Gipsvezelplaten worden onder hoge druk geperst uit een mengsel van gips en papiervezels. Het grote voordeel van gipsvezelplaten? Het oppervlakte is harder dan die van gipskartonplaten.Hierdoor zijn gipsvezelplaten meer stootvast dan gipskartonplaten.
Dit type gipsvezelplaat is namelijk waterbestendig, waardoor schimmels geen kans krijgen.
✔️ Vochtbestendigheid: Fermacell platen zijn bestand tegen vocht. Ze zijn daarom zeer geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
Voor welke toepassing worden Fermacell platen gebruikt? Zoals gezegd, worden Fermacell platen gebruikt voor de afwerking van zowel wanden, vloeren als plafonds. Zo worden de vloerelementen bijvoorbeeld gebruikt als ondergrond voor afwerkvloeren, zoals parket of laminaat.
Is Stucen op een fermacell gipsvezelplaat mogelijk? Met stucen wordt bedoelt dat een oppervlakte (wand of plafond) schilderklaar gemaakt wordt. De gipsvezelplaten van Fermacell zijn erg goed schilderklaar te maken.
Betere geluidsisolatie
Aanbrengen van dubbele beplating zorgt in dit geval zekervoor een voordeel. Met het aanbrengen van een dubbele laag gipsplaten isoleert de wand 6 à 10 dB meer afhankelijk van het type plaat.
Kies voor gipsplaten met een dikte van 12,5mm
Gipsplaten met een dikte van 12,5mm zijn het meest geschikt voor de afwerking van een plafond. Deze platen zorgen samen met de metalen onderstructuur voor een stevigere basis ten opzichte van platen die 9,5mm dik zijn.
De uitstraling van beide platen: stucplaten zijn gemaakt van bruin karton, terwijl het karton van gipsplaten wit of grijs is. De structuur van het karton: stucplaten zijn zo ontworpen dat je er direct op kan stukadoren. Je hoeft hier dus geen voorstrijkmiddel te gebruiken. Bij gipsplaten moet dat namelijk wel.
Met stucen wordt bedoelt dat een oppervlakte (wand of plafond) schilderklaar gemaakt wordt. De gipsvezelplaten van Fermacell zijn erg goed schilderklaar te maken. Doordat de gipsvezelplaten in de fabriek ultra vlak geschuurd zijn, is vaak al voldoende om met weinig materiaal de wanden schilderklaar te maken.
Fermacell platen zijn multi inzetbare platen die dankzij de unieke samenstelling en het productieproces brandwerend, geluidswerend en tegelijkertijd vochtbestendig zijn. De afbouwplaten kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden, zoals het bekleden van vloeren, plafond, voorzet- en scheidingswanden.
Je kunt een gipsplaat verven zonder stucen, maar zonder voorstrijk een gipswand verven is haast onmogelijk. De verf wordt als het ware opgezogen, waardoor er geen goed dekkende toplaag overblijft. Om dit effect te voorkomen, is voorstrijk op een gipsplaat van essentieel belang.
Fermacell Afdichtband is geschikt voor het waterdicht maken van naden en aansluitingen in natte ruimtes, zoals badkamers en toiletruimtes.
De Fermacell 2E32 vloerplaten worden ook wel estrich vloerelementen genoemd en hebben een isolerende onderlaag van steenwol. Het laagje steenwol is ideaal wanneer je een vloer wilt leggen die zowel warmte-isolerend als geluidsisolerend is.
fermacell Gipsvezelplaten worden, zonder voor te boren, direct op een onderconstructie van metaal bevestigd met speciale fermacell Snelbouw- schroeven. Andere schroeven zijn niet geschikt en kunnen problemen veroor- zaken.
Fermacell prijs per m2
Vloerplaten beginnen met een prijs van €14,75 per stuk. Wandplaten starten met een Fermacell prijs per m2 van €9,27.
Waar bij zelfklevend PVC de lijmlaag al op de tegel of strook zit en met het beschermende folie makkelijker zelf gelegd kan worden zal plak PVC direct op de egale ondergrond verlijmd worden. Dat kan op ondergronden als beton plavuizen anhydriet zand cement gipsgebonden fermacell platen en houten platen.
Geluidsisolatie: Tests van verschillende instituten hebben de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen van fermacell gipsvezelplaten bevestigd.
Vochtwerende gipsplaten hebben in vergelijking met andere gipsplaten een lage vochtabsorptie, waardoor water en vocht niet door kunnen dringen in de platen. Ideaal dus voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid!
Een gipsplaat in een vochtige ruimte plaatsen wordt niet aangeraden. Een standaard gipsplaat is niet watervast. Om opname van water en schimmelvorming tegen te gaan, kijk je daarom naar de groene platen in ons assortiment.