Het verschil met fleur de selDit type zout is de toplaag van de zoutpan, wordt manueel geoogst en wordt na het oogsten niet meer bewerkt. Hierdoor is de productie van dit zout heel beperkt, waardoor het product vele malen duurder is dan grof zeezout.
Het meest verfijnde, meest smaakvolle en kostbaarste zout ter wereld, dat is fleur de sel. Dit zeezout wordt op duurzame wijze gewonnen, en is een echte topper in de keuken. Het geeft uw gerechten een exclusieve toets en een verfijnde smaak.
De zee werkt als een zuiveraar voor vele toxines. Er zitten inderdaad iets meer sporen van zware metalen in het Keltische zeezout, maar dat zijn zulke marginale hoeveelheden, dat er absoluut geen sprake is van een gevaar voor je gezondheid. Keltisch zeezout is de winnaar met Himalayazout als beste inhalingszout.
Fleur De Sel zeezout is afkomstig uit Frankrijk en wordt ook wel Keltisch zeezout genoemd. Het staat bekend als het beste en meest verfijnde zout, want het is onbewerkt, rijk van smaak en vol goede mineralen. Lekker en gezond dus.
Keltisch zeezout word ook wel “Fleur de Sel de Guérande” genoemd en komt uit Frankrijk. Keltisch zeezout Fleur de sel (letterlijk zoutbloem) is een speciaal soort zeezout met een fijne kristalstructuur en het heeft een zeer witte kleur. De zoutvelden bestaan uit grijsblauwe klei.
Te veel zout eten verhoogt onder andere de kans op een hoge bloeddruk. Dat is niet goed voor je gezondheid. Dit geldt voor alle soorten zout, dus ook voor zeezout, Himalayazout en Keltisch zout. De ene soort zout is niet gezonder dan de andere.
Na Keltisch zeezout is Himalaya zout gezond te noemen. Hier zit net iets meer natrium in dan in Keltisch zeezout, maar bevat nog steeds meer mineralen dan normaal keukenzout. Keukenzout kunt u het beste laten staan.
Toepassing fleur de sel
Als fleur de sel wordt toegepast in gerechten is het beter het zout pas toe te voegen na het koken of braden. Hiermee is men er zeker van dat de zoutstructuur niet verloren gaat en alle mineralen behouden blijven. Het Keltisch fleur de sel is een perfect alternatief voor het reguliere tafelzout.
Zelf je eten bereiden en baas zijn over de zoutpot is de beste optie. Zoutbeperking wordt vaak als eerste redmiddel bij een hoge bloeddruk ingezet. Goed zout dat nog mineralen en sporenelementen bevat – zoals Himalaya of Keltisch zeezout – kan echter een bijdrage leveren aan een gezonde bloeddruk.
Ons normale keukenzout bestaat uit de scheikundige elementen natrium en chloor, natriumchloride. Sommige mensen denken dat het grove zeezout beter is dan het normale keuzenzout, maar ze hebben dezelfde chemische samenstelling. Zeezout is dus niet beter of slechter dan gewoon zout.
Er bestaat ook een keukenzout dat gejodeerd is, het Jozo zout. Dit is een goede aanvulling op je voeding wanneer je te weinig brood en andere bronnen van jodium binnen krijgt. Dit zout heeft wel een lagere hoeveelheid toegevoegd jodium dan bakkerszout.
JOZO Bewust bevat ten minste 70% minder natrium dan gewoon tafelzout. Goed voor de gezondheid, want het bevat kalium dat een bijdrage levert aan de normale werking van het zenuwstelsel en de spieren. JOZO Bewust Zout Fijn is een van de zuiverste zoutsoorten ter wereld.
Is zeezout gezonder dan keukenzout? Zeezout is doorgaans gezonder dan standaard keukenzout omdat het nog spoorelementen van magnesium, calcium, kalium, zink en andere mineralen bevat. Bij keukenzouten worden al die gezonde mineralen weggefilterd.
Fleur de sel is volgens velen het lekkerste, maar ook het duurste zout ter wereld. De fijne kristallen ontstaan aan het oppervlak van de zoutpannen. Ze worden voorzichtig opgeschept voor ze de kans krijgen om naar de bodem te zakken. Fleur de sel komt vooral uit Frankrijk, maar ook uit Madagaskar.
Pastawater, sauzen, gebakken aardappeltjes, maar ze gebruikt 't ook om iets een zoutkorst te geven én door de warme chocolademelk, koffie of cocktails. Want al het zoete wordt beter door een beetje zout. Ook Culy's Nancy is fan van grof zeezout. Wel doet ze het keurig in een molentje om het daarna te malen.
Gebruik het Fleur de sel niet bij het koken van uw gerechten maar juist om het over een hard gekookt eitje te strooien, of over een mooie salade met een zachte wijnazijn.
Water houdt je bloeddruk op peil
Een hoge bloeddruk is ongezond. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die voldoende water drinken een lagere bloeddruk hebben.
Camargue Fleur de Sel is een uniek zeezout met een delicate, knapperige textuur van natuurlijke kristallen op het wateroppervlak! Ingrediënten: Zeezout, E504, E530. Dit zeer speciale zout is sinds de oudheid met de hand geoogst.
Fleur de Sel wordt ook wel "bloem van het zout" genoemd. Dit delicaat zout wordt alleen gewonnen op warme en winderige dagen. Het wordt door de zoutwinner met een houten schop als een dun laagje van het wateroppervlak geschraapt. Het wordt aan de kust van India in kleine hoeveelheden traditioneel geproduceerd.
Fleur de sel heeft een typische korrelverdeling tussen 0 en 4 mm (0 en 4000 µm). Dit type zout is de toplaag van de zoutpan, wordt manueel geoogst en wordt na het oogsten niet meer bewerkt. Hierdoor is de productie van dit zout heel beperkt, waardoor het product vele malen duurder is dan grof zeezout.
De populairste en meest gebruikte toepassing van Keltisch zeezout is toch wel in de keuken. De Franse chef-koks en vele enthousiaste hobbykoks weten al jaren dat het Keltisch zeezout en het subliem Keltisch Fleur de sel tot de beste zouten ter wereld behoren die je perfect kunt gebruiken tijdens de “haute cuisine”.
Zeezout wordt in warme gebieden gewonnen uit een onuitputtelijke en hernieuwbare bron. Typisch is de natuurlijke grove korrelstructuur. Na spoelen, drogen en zeven van hoogkwalitatief zeezout verkrijgt men een perfect keukenzout, maar met de voordelen van zeezout.
Volgens hem maakt het voor de smaak niet uit welk soort je eet. "Als je een blinde smaakproef doet, zou je er niet uitvissen of je keukenzout of zeezout eet. Himalayazout is gewoon keukenzout met extra mineralen", zegt hij tegen EditieNL.