Wat is het verschil tussen Foe Yong Hai en een gewone omelet? Het grootste verschil zit in de saus en de bereidingswijze.Foe Yong Hai wordt geserveerd met een zoetzure saus en bevat vaak meer groenten en vlees of zeevruchten dan een gewone omelet.
Foe yong hai is ongezond omdat met name de saus te veel suiker bevat. Dat is erg jammer want de rest van het gerecht is eigenlijk best gezond aangezien de basis uit een omelet met groenten bestaat. En van eieren en groente kun je eigenlijk nooit teveel eten als je diabetes hebt of een koolhydraatarm dieet volgt.
De naam "foe yong hai" vindt zijn oorsprong in het Kantonees en betekent "gefrituurde omelet". Hoewel het oorspronkelijk met kip werd bereid, is het tegenwoordig ook geliefd in vegetarische varianten met groenten, garnalen of krab.
Het verschil tussen frittata en omelet
In tegenstelling tot een omelet, waarbij de vulling vaak bovenop ligt, meng je bij een frittata alles door elkaar voordat je het mengsel langzaam gaart.
Foe yong hai heb je vast wel eens gegeten bij de Chinees. Het is echt een Chinese klassieker en wordt vaak gegeten bij bami of nasi. Het is een ei gerecht, met zoetzure saus. Meestal wordt Foe yong hai vegetarisch gemaakt, met veel groenten, maar je kan ook kip of garnalen toevoegen.
Het belangrijkste verschil tussen een gewone ei-omelet en authentieke ei-foo-yung is de vulling . Er zijn talloze variaties die je kunt omarmen met het basis ei-foo-yung-recept, maar de ingrediëntenlijst zal meestal een assortiment aan groenten bevatten, zoals uien, taugé en champignons.
Dat komt omdat een frittata in feite een vla is gevuld met groenten, kruiden, kaas, vlees en zelfs pasta naar keuze, die vervolgens in een koekenpan wordt gekookt. Terwijl de vulling van een omelet gewoon over het ei wordt gestrooid, moeten de toevoegingen van de frittata worden gemengd met het ei en de room voordat het wordt gekookt.
Door een scheutje melk toe te voegen, krijgt je omelet een romige en zachte smaak. Voeg de melk toe voordat je de eieren in een kom klopt. Je kan de melk ook vervangen door een scheutje room.
Frittata is een Italiaans gerecht en betekent 'gebakken'. Het gerecht is uit armoede ontstaan. Frittata wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta's die over waren van de dag ervoor. Frittata is dus perfect om restjes uit de koelkast op te maken.
Verwarm de foe yong hai met rijst afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Hoe lang kun je foe yong hai bewaren? Het wordt aanbevolen om foe yong hai niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Het is het beste om het gerecht in een luchtdichte verpakking te bewaren en op te warmen tot het goed heet is voordat het opnieuw wordt gegeten.
Gezond uit eten bij de Chinees
tjaptjoi met kip of ossenhaas. varkens- of ossenhaas met oesterketjap op paprikasaus. gepocheerde vis met Chinese paddenstoelen. gegrilde garnalen.
Er zit 21,7 gram vet in 1 bord (350 gram) foe yong hai zonder rijst, waarvan 5,2 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Als je een lichtere (niet lichter in calorieën) en luchtigere omelet wilt, kun je een scheutje water aan de eieren toevoegen, wat stoom creëert tijdens het koken. Of als je een rijkere omelet wilt, kun je een scheutje melk of room toevoegen .
Houd de pan schuin op het vuur en duw met een spatel het ei naar boven, zodat het nog vloeibare ei naar beneden komt en kan stollen. Doe dit een paar keer totdat al het ei gestold is en zet het vuur lager. Dit duurt alles bij elkaar zo'n 30 seconden. Bak hem niet te lang, want een omelet moet zacht zijn van binnen.
Eieren kunnen helpen bij afvallen omdat ze veel eiwitten bevatten en relatief weinig calorieën. Ze zorgen ervoor dat je langer vol zit. Zo grijp je minder snel naar tussendoortjes en wordt het makkelijker om kleinere porties te eten.
Frittata kun je met vrijwel alle soorten groenten en eieren maken (spinaziefrittata maak ik vaak), terwijl een Spaanse omelet bestaat uit: eieren, aardappelen, uien, olijfolie en een snufje zout (ik voeg een snufje zoete paprika toe, maar dat is gewoon mijn persoonlijke voorkeur).
De traditionele kookmethodes die worden gebruikt, onderscheiden quiches, frittata's en omeletten ook. Quiches worden meestal in de oven gebakken; omeletten worden op het fornuis gekookt en dubbelgevouwen (waarbij het midden meestal nog custardachtig is en niet helemaal gestold).
Heel veel mensen twijfelen over welke olie ze kunnen gebruiken voor een gebakken ei of omelet. Maar dat hoeft niet, want je kan in principe alles gebruiken wat je maar wilt. Denk aan: zonnebloemolie, olijfolie, een klontje boter, kokosolie en een cookingspray. Mijn favoriet is de boter en de kokosolie.
Fat choy (traditioneel Chinees: 髮菜; vereenvoudigd Chinees: 发菜; pinyin: fàcài; Jyutping: faat³ coi³; Nostoc flagelliforme) is een terrestrische cyanobacterie (een type fotosynthetische bacterie) die als groente in de Chinese keuken wordt gebruikt. Wanneer het gedroogd is, heeft het product het uiterlijk van zwart haar.
Door het koken in de plas krijgt het eiwit een gele kleur. Chinezen eten de pies-eitjes niet omdat ze nou zo lekker zijn, maar vanwege de veronderstelde geneeskrachtige werking ervan. De eieren zouden helpen tegen gewrichtsklachten.
De Chinese gerechten koe loe yuk en koe loe kai bestaan uit blokjes varkensvlees danwel kip in een deegjasje, geserveerd met een zoetzure saus met daarin ananas en knapperige stukjes paprika. Het is een van de meest bekende Chinese gerechten op de wereld.