Een peeling heeft weinig en hele fijne korreltjes. Het bevat een natuurlijk (of niet schadelijk) chemisch stofje, die de dode huidcellen als het ware losweekt. Ook wel enzymatische peeling genoemd. Een scrub heeft grovere korrel en verwijderd de dode huidcellen door het schuren met deze korreltjes over je huid.
Een scrub bevat korreltjes (bijvoorbeeld minuscule stukjes abrikozenpit of soms zelfs suiker of zout), die letterlijk de dode huidcellen wegschuren. Een peeling bevat geen grove deeltjes, maar haalt de dode huidcellen weg met (natuurlijke) chemische stofjes.
De voordelen van scrubben
Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing, waardoor je huid steviger, gladder en heerlijk zacht aanvoelt. Dode huidcellen kunnen zich opstapelen en een dikke laag vormen op je huid. Door ze te verwijderen, krijgt je velletje een frisse, mooie gloed.
Een peeling betekent dat je een laag van je huid verwijdert. Dit zijn dode huidcellen die door de huid worden afgestoten. De overtollige dode huidcellen geven de huid een doffe en grauwe waas. Door een peeling te gebruiken verwijder je deze waas en maak je jouw huid weer fris roze en glanzend.
Dode huidcellen laten makkelijker los, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade kunnen hierdoor minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.
De beste peeling is een AHA & BHA serum met natuurlijke fruitzuren. De meest bekende exfolianten zijn Alpha Hydroxyzuren (zoals Melkzuur) en Beta Hydroxyzuren (zoals Salicylzuur). Precies ook de ingrediënten van Flow's AHA & BHA Peeling Serum.
Een peeling bij de Specialist die mag je als kuur doen. Dat is vaak 3 keer in een bepaalde tijd ( meestal in 3-4 weken). Zo'n kuur mag je 2-3 keer per jaar volgen. Verder kan je een peeling iedere 6 weken 1x doen om het effect bij te houden.
Een peeling heeft weinig en hele fijne korreltjes. Het bevat een natuurlijk (of niet schadelijk) chemisch stofje, die de dode huidcellen als het ware losweekt. Ook wel enzymatische peeling genoemd. Een scrub heeft grovere korrel en verwijderd de dode huidcellen door het schuren met deze korreltjes over je huid.
Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities: Bij acne helpt exfoliatie om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren.
Scrub een gezonde huid niet meer dan één keer per week en een droge huid maar één keer per maand. Een vette huid kan wel één tot twee keer per week gescrubd worden.
Je kunt het beste scrubben als je huid schoon is. Doe daarna de douche uit, en je kunt je het beste scrubben in de douchecabine (anders word het best een troep in de badkamer). Pak wat scrub en begin met zachte draaiende bewegingen over je huid.
Breng de peeling in een dun laagje aan over het hele gezicht. Vermijd het gevoelige gedeelte rond je ogen en je mond. Maak cirkelende bewegingen en wees voorzichtig; een peeling kan soms een grove structuur hebben en je wilt je huid niet beschadigen! Laat de peeling zelf het werk doen!
Wat zijn onze gezichtspeels? Een gelpeel is minder peel en meer een zachte scrub. Bij aanraking met je huid verandert de gel in zachte opgefrommelde balletjes. Dus in plaats van je huid te peelen, vangen ze terwijl je de sliertjes over je gezicht masseert, dode huidcellen en dagelijks vuil, al duikelend over je huid.
- Een peeling heeft als doel rimpels te verzachten, acne tegen te gaan, huidverslapping aan te pakken en de veroudering van de huid te vertragen. Een peeling bevat een hogere of minder hoge zuurconcentratie. De bovenste huidlagen worden geleidelijk aan gereinigd en verwijderd.
Ga met de bodyscrub in zachte ronddraaiende bewegingen over de huid. Geef extra aandacht aan de plekken waar de huid sneller ruw wordt, zoals op je ellebogen, je voeten en je knieën. Spoel het product af met water en droog je af. Breng daarna een hydraterende crème aan.
Hoe maak je het? Meng ½ kopje olijfolie, ¼ kopje vloeibare honing en 2 kopjes (riet)suiker tot een dikke scrub. Voeg ook wat fijngehakte muntblaadjes toe. Verpak in een potje met beugelsluiting en hang er een leuk kaartje aan.
De Marokkaanse scrubhandschoen is een van de bekendste scrubhandschoenen. De Marokkaanse scrubhandschoen, ook wel de kessa genoemd, geeft een zachte en effectieve reiniging voor de huid. De handschoen verwijdert op een milde manier dode huidcellen en is daardoor goed geschikt voor de gevoelige huid.
Vermijd intensieve trainingen, droge sauna's en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla dergelijke activiteiten de dag na de peeling over. Over-exfolieer niet.
Het enige nadeel van een TCA peeling is de langere hersteltijd van de huid en de behandeling kan vrij pijnlijk zijn.
Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen.
Zonwaarschuwing. Na de gezichtsbehandeling met de Chemische Peeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank voor minstens 6 weken. Gedurende 4 tot 6 weken na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt.
Na de behandeling gaat uw huid een bruine verkleuring vertonen. En zal vervolgens na enkele dagen gaan vervellen. In de regel is dit proces na 1 week tot 10 dagen voorbij en heeft u een stralend glad babyhuidje terug gekregen!
Na de behandeling: De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden.