Het woord pareo komt van het Tahitiaanse pareu dat omslagkledingstuk betekent. Een sarong of pareo is hetzelfde in gebruik. Het verschil zit hem in de print.Een sarong wordt vaak met ruitpatronen of door middel van tie-dye of batik bedrukt.
Topje of Halter Top
Sla de Pareo om je middel heen en vouw deze kruislings verder boven je borsten langs, sla deze dan over elkaar heen en weer terug achter je rug. Knoop de uiteinden aan elkaar en vouw de zijkanten iets uit elkaar om zo een leuk effect te creeeren.
Pareo komt van het Tahitiaanse woord pāreu dat een omslagkledingstuk is. Oorspronkelijk verwijst het naar een vrouwenkledingstuk van de Cookeilanden en Tahiti. Tegenwoordig is het een algemene benaming voor een omslagrok of omslagjurk.
De meest makkelijke manier om een pareo te dragen is als een los wikkelrokje. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een simpele knoop bij je heup te maken en klaar is kees. Hoe langer je pareo of sarong is, hoe langer de rok word. Vaak is het ook erg leuk wanneer je het combineert met een mooi dames badpak.
Over het algemeen hebben pareo-doeken een afmeting van ongeveer 90 tot 120 cm breed en 180 cm lang. Een pareo kan op veel manieren gedragen worden. Vrouwen wikkelen deze doeken meestal rond om hun bovenlichaam, onder de armen of vanaf hun borsten tot boven de knieën.
De sarongwinkel van Nederland
Excellent XXL sarongs zijn van de beste rayon kwaliteit gemaakt en de meeste sarongs hebben een afmeting van ongeveer 225 cm breed bij 115 cm lang.Nu zijn er een paar xxl sarongs en deze zijn extra breed namelijk 240 cm bij 115 cm lang.
Een strandjurk of kaftan is gemaakt van lichte katoen die snel droogt. Als er een fris zeewindje opsteekt geeft een strandjurk net dat beetje extra warmte. Zo'n jurkje beschermt tegen verbranden en als u wat gaat drinken in een strandtent hoeft u alleen maar uw jurkje over uw bikini of badpak aan te trekken.
Je kunt van een hamamdoek zelfs halterjurkjes en haltertopjes maken, door de uiteinden van de stof aan de voorkant gedeeltelijk om elkaar heen te draaien en de bovenste stukjes afzonderlijk langs je hals naar achteren te brengen en in je nek vast te knopen. Zorg er wel voor dat de knoop niet te strak zit.
De Sarong is er voor momenten van rust en wordt ook gedragen tijdens bezoeken aan een moskee. Maar met de komst van het massatoerisme is de betekenis van de Sarong veranderd. De Sarong is in vele kleuren te verkrijgen en wordt inmiddels wereldwijd gedragen door mannen en vrouwen.
EEN SHAWL. Is een moderne term die wordt gebruikt om alles te definiëren: sjaals, omslagdoeken en stola's.
Vouw de sjaal één keer dubbel, van punt naar punt, zodat een driehoek ontstaat. Leg de lange zijde over het voorhoofd, zodat aan beide kanten van het hoofd en in de nek een punt hangt. Pak in iedere hand een punt langs het hoofd en knoop deze met een dubbele knoop over de punt in de nek vast.
Om de dikke sjaal om te binden, doe je hem om je nek en maak je eerst een eenvoudige knoop. Vervolgens wikkel je een van de uiteinden losjes om de sjaal. Als je een XXL-sjaal knoopt, kun je het andere uiteinde terloops langs je middel hangen.
Draag hier een pestemal, handdoek of een badjas en slippers. Ga niet met natte kledingstukken (slip, bikini of badpak) op de banken zitten.
De oorsprong van de hamamdoek
Katoen is een sterke, stevige huidvriendelijke en natuurlijke vezel. Ze nemen veel vocht op. Juist daarom is een hamamdoek erg goed te gebruiken als saunadoek of badhanddoek. Ook als strandlaken is de hamamdoek prima te gebruiken.
Een pareo of sarong is een echte strand-musthave! Met een pareo of sarong ziet u er niet alleen fashionable uit, maar het is ook het enige stuk strandkleding waarmee u verschillende looks kunt creëren! Overdag draagt u hem als een rokje en 's avonds tovert u hem om in een zomers jurkje middels een paar simpele knopen!
Een sarong is een wikkelrok bestaand uit een rechthoekige lap stof, die vaak in ruitpatronen is geweven of door middel van batik of tie-dye geverfd of bedrukt. Een sarong kan behalve als rok ook om het hele lichaam worden gedragen.
Kruis de beide uiteinden van de sjaal voor de hals, zodat ze weer over de schouders hangen, et voilà. Bij deze variant is de sjaal meer als accessoire bedoeld: ziet er mooi uit bij een lange jas of een lang jack en geeft uw outfit een casual uitstraling.
Deze look met sjaal in je haar creëer je zo:
Laat je haar los hangen en vouw het sjaaltje om je achterhoofd naar voren. Knoop het sjaaltje op je voorhoofd vast. Pak de twee losse punten en stop die onder het sjaaltje. Trek de knoop van het sjaaltje iets uit elkaar en plaats het sjaaltje op de je haargrens.
Een sjaal voor volwassenen is 25 cm breed en ongeveer 2 meter lang. Wil wat meer precies aanwijzingen en draagtips dan is dit een informatief blog. Voor een baby'tje moet een sjaal natuurlijk kleiner zijn dan voor een kind. Brei dan een sjaal van ongeveer 10 cm breed en 65 cm lang.
De breedte van een sjaal is redelijk standaard met 30–40 cm. Dit is breed genoeg om je nek warm te houden, zonder dat je je gezicht bedekt. Als hij breder zou zijn, zou je eruitzien alsof je een winkel ging beroven.
U hoeft een zwarte jas niet te combineren met een zwarte bontsjaal. Grijs is veel veelzijdiger en mooi op zwart. En ook omgekeerd. Als u zich van uw gedurfde kant wil laten zien, ga dan eens voor een bordeauxrode of donkergroene bontsjaal of -kraag.