Bodyspray Een bodyspray bevat meer geurstoffen dan een normale deodorant, maar is minder gericht op het voorkomen van een zweetgeur. De samenstelling is geschikt om over je gehele lichaam te gebruiken. Bijvoorbeeld in plaats van een parfum. hierdoor gaat een bodyspray lichte transpiratiegeur tegen.
Bodymists (of geparfumeerde sprays) zijn de nieuwe favorieten van onze beautyroutine. Omdat ze veel lichter zijn dan de klassieke parfums hebben ze veel pluspunten.
Kies voor een deodorant zonder aluminium, zoals de deodorant van Loveli die ik zelf heb ontwikkeld. De werkzame stof tegen zweetgeurtjes is natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout. Je kunt zuiveringszout ook gewoon kopen bij de drogist of de toko en het poeder als deo gebruiken.
In deodorant zitten vaak aluminiumzouten. Deze zouten zorgen ervoor dat er minder zweet uit de klieren kan komen. Doordat er minder zweet uit de klieren komt, zijn de oksels minder vochtig en krijgen bacteriën minder snel de kans om zich te vermenigvuldigen. Hierdoor ontstaat er dus ook minder snel een 'zweetgeur'.
Wat is een bodymist? In vergelijking met parfum (eau de parfum of eau de toilette) is een bodymist lichter, zachter en minder geconcentreerd. Ze bieden een aangename all-over geur zonder overweldigend te zijn. Het gaat tot 4 uur mee dus de levensduur van een body mist is korter dan die van parfum.
Spuit de bodyspray op je vochtige huid. Doe meerdere lagen van dezelfde geur op. Door meerdere lagen van dezelfde geur op te doen blijft de geur van de bodyspray langer hangen. Gebruik tijdens het douchen doucheschuim dat lijkt op de geur van je bodyspray.
Meteen na het douchen, spray je de bodymist op je lichaam en op je haar. Omdat het product heel licht is en geleidelijk aan vervliegt, kun je het meerdere keren per dag gebruiken. Eigenlijk is het net als het even bijwerken van je make-up in de middagpauze.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Sluip dus voor een subtiele geur check-up eerst naar de koffie-automaat en ruik daarna of het nog snor zit met je eigen geurtje. Valt het tegen? Dan heb je alvast een bakje troost om de publieke vernedering door te spoelen, om vervolgens naar deodorant te grijpen.
Bodymist is een ideaal product om je huid te hydrateren en te verzorgen. Dankzij het lage percentage geurstoffen hoef je niet bang te zijn voor een overdosis geur, maar ben je juist heel subtiel geparfumeerd.
Als je van een lekkere zoete geur houdt, raad ik de Pure Seduction, Mango Temptation en Passion Struck geuren aan. Deze body sprays trekken trouwens ook vrij snel in, waardoor het niet zo vlekt in kleding – fijn als je haast hebt!
Eigenlijk is het net als het even bijwerken van je make-up. De bodymist is ook een handige manier om je haar even op te frissen want soms ruikt je haar door je dagelijkse omgeving (tram, vervuiling, sigarettenrook etc.) gewoon wat minder fris.
Zo lang mogelijk lekker ruiken? Ga dan voor een deodorant van Dove. De goede deodorants uit de 'Go Fresh' set beloven tot wel 48 uur bescherming. Bovendien bevatten de deo's van Dove geen alcohol, waardoor ze zacht zijn voor de huid.
Zweet kan makkelijk vast blijven zitten in haar en lichaamsgeur veroorzaken. Je oksels scheren kan helpen. Als je last hebt van zweetvoeten, draag dan sokken van natuurlijke materialen en trek elke dag schone sokken aan. Vermijd het dragen van schoenen van synthetisch materiaal.
Tegen natte oksels staat een deodorant in ieder geval machteloos. Bij natte oksels en zweetvlekken helpt een anti-transpirant. Die begint namelijk eerder te werken en vermindert de zweetproductie effectief. De reden daarvoor zijn de aluminiumzouten die erin zitten.
Fout 4: deo te vaak opspuiten of -smeren
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.
Gewenning. Een andere belangrijke reden waarom je je eigen geur niet ruikt, is 'olfactory fatigue or adaptation'. Dit betekent dat je gewend raakt aan een geur en daardoor niet meer goed waarneemt. Als je afwisselt van geur van tijd tot tijd, kun je dit voorkomen.
Wij raden aan spray 2 tot 4 keer naar gelang hoe sterk het parfum is en hoe sterk je wilt ruiken. In dit geval, less is more, je wilt niet dat de hele kamer je ruikt als je ergens binnenkomt. Dat je iemand pas ruikt als je dichtbij hem of haar staat, is veel intiemer.