Welke wijn bij paprika?

Rauwe paprika en gestoofde paprika vragen om een ander type van wijn. Bij rauwe paprika lijkt een witte wijn eerder aangewezen, van hetzelfde lichte, frisse type als de groente zelf, zoals sauvignon blanc uit Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika of Rueda uit Spanje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke witte wijn bij groenten?

Rauwe groente

- Lichte salade op basis van rauwe groenten: Kies voor een droge, frisse en fruitige witte wijn zoals een sauvignon blanc, pinot blanc of een riesling Kabinett. - Een salade op basis van tomaat: lekker met een Touraine uit de Loire.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke groenten bij rode wijn?

  • Paprika. Pittig fruitige rode wijn, zoals Rioja, Rhône of Zinfandel.
  • Prei. Kruidig en soepele rode wijn, zoals Syrah, Merlot of Grenache, of vol wit, zoals Chardonnay.
  • Pompoen. Volle witte wijn, zoals Chardonnay of Viognier, of romig rode wijn, zoals Sangiovese of Tempranillo.
  • Sperziebonen. ...
  • Spinazie. ...
  • Spruitjes. ...
  • Tomaat. ...
  • Witlof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Welke wijn is het best voor Ratatouille?

Ratatouille is een typisch gerecht uit de Provençaalse keuken. Een lekker groentegerecht dat uitstekend past bij een kruidige rosé uit de Provence of een licht kruidige rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vinify.nl

Welke witte wijn bij tomaten?

Toch is er verschil of je de tomaat rauw of gestoofd gaat eten. Gebruik je tomaten in een salade, kies dan voor een Sauvignon Blanc waar ook vandaan, want die past altijd. Maar ook de friskruidige witte wijnen uit Italië, als Vermentino of Verdicchio, zijn een goede match.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn past het beste bij warm weer? - Allerhande

24 gerelateerde vragen gevonden

Welke wijn bij komkommer?

Kies een wijn met een niet al te hoog smaakgehalte, niet te complex en met frisse tonen. Bijvoorbeeld een wijn van Muscadet, Sauvignon Blanc uit de Loire, Muscat, Pinot Blanc o.i.d. Wanneer u naast de komkommer in uw gerecht meer smaakvolle ingrediënten gebruikt mag de wijn ook wat rijker worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henribloem.nl

Wat eet je bij een pinot noir?

Pinot noir
  • Beef Wellington.
  • Fazant.
  • Kalkoen (gevuld)
  • kalfsentrecote met marsalasaus.
  • kalfsentrecote met paddestoelensaus.
  • kalfsentrecote met rode vruchtensaus.
  • Kip met champignonsaus.
  • Patrijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Waar is rode wijn lekker bij?

Volle rode wijn past goed bij rijk vlees; geroosterd, gerookt en gegrild (barbecue) vlees. Maar ook bij rund, lam, varken, wild, worsteen gedroogde ham. Welke wijnen: cabernet sauvignon, syrah, malbec, petite sirah, petit verdot, mourvedre, nero d'avola.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eurocave.nl

Welke wijn bij knoflook?

Qua wijnkeuze moet je vooral rekening houden met de knoflook en de pepers. Het best kun je dan ook kiezen voor een wijn met een fruitig smaakprofiel en frisse zuren. Het fruitige karakter kan de peperigheid opvangen, de frisse zuren combineren goed met de knoflook.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn bij balsamico?

Caponata Pugliese met burrata Balsamico heeft een mooie zoet-zuur verhouding en vraagt daarom ook om een wijn die dit ook heeft. Een mooie wijn zou zijn een fruitige riesling als de Mertz Riesling. Maar ook een Valpolicella Ripasso is een goede match kunnen zijn, beide hebben een dikkere structuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Welke wijn bij tomaat mozzarella?

Een klassieker voor op zomerse dagen is een salade van buffelmozzarella met tomaat en wat basilicum. En daar hoort uiteraard een gepaste wijn bij. Zowel een droge witte wijn met voldoende smaak en zuren, als een droge en frisse rosé passen perfect bij deze salade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontdekjecolruytwijn.be

Welke wijn drink je bij bloemkool?

Beide groenten hebben een nogal nadrukkelijke koolsmaak, en vragen om een wijn die daar tegen op kan. Zuiderse witte en rode wijnen zijn aangewezen, uit het zuiden van Frankrijk, Italië, Spanje of de Nieuwe Wereld. Suggesties in rood: nebbiolo of barbera uit Italië, Chinon, Rioja, carmenère uit Chili.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn bij paprika soep?

Welke wijn drink je hierbij? Ervan uitgaand dat je een pittige soep hebt gemaakt is een kruidige rode wijn een goede begeleider van deze soep. Als je dan ook nog de wijn uit het land van oorsprong neemt, Hongarije, dan is een kruidige Egri Bikavér van Kovacs Nimrod Rhapsody of Superior een uitstekende keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tokajwijn.nl

Welke wijn bij Traybake?

Bij dit geurige geheel – met de krokante, malse kip als middelpunt – passen talrijke wijnen. Fris en fruitig rood, eventueel gekoeld geserveerd, zijn speelse begeleiders. Bijvoorbeeld Pinot Noir (Bourgogne, Loire), Beaujolais, Dolcetto en Bardolino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Wat eet je bij Vinho Verde?

Vinho Verde
  • Ansjovis.
  • Artisjokken met vinaigrette.
  • Gegrilde sardines.
  • Gerookte makreel.
  • Stokvis.
  • Tapenade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Waarom is wijn vies?

Lucht veroorzaakt oxidatie en dan bederft de wijn. Maar als een wijn echt helemaal luchtdicht wordt afgesloten, bijvoorbeeld door een schroefdop, dan kan zich een zogenaamd reductief aroma vormen. Dat reductieve aroma doet denken aan geuren van eieren, dierlijke geuren en in het ergste geval zelfs rotte eieren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnhandel-schoemaker.nl

Wat te eten bij een Pinot Grigio?

Het is een witte wijn die heerlijk wegklokt op het terras, maar ook perfect is om bij te eten. De lichtere stijlen bij lichte vis- en groentegerechten, de wat rijkere Pinot Grigio's, want die zijn er ook, bij wat lichtere vleesgerechten en gevogelte, zoals kip of een varkenshaasje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Wat eet je bij rose wijn?

Kies voor een lunch met rosé champagne voor wat lichtere gerechten, zoals lichte vis, gerookte zalm, zeevruchten of een lichte pasta of salade. Bij het diner mag het allemaal wel wat steviger. Denk aan kreeft, duif, gegrild lamsvlees of fazant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Waar is Merlot lekker bij?

Zoals gezegd kun je merlot heel goed op zichzelf drinken, maar combineren met lam, kalf, stoof en rundvlees kan. Kip of varkensvlees mogen ook, maar let dan wel op de bereidingswijze en de saus. Het mag dan wel wat voller en steviger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnspijs.nl

Waar drink je Sauvignon Blanc bij?

Sauvignon Blanc met een fruitige smaak

Sauvignon Blancs met tonen met limoen en grapefruit komen vaak uit Zuid-Afrika of Chili. Ze gaan erg goed met gegrilde vette vissen. Ook erg lekker met een salade met avocado of gegrilde kip of lam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Waar is Gewurztraminer lekker bij?

Gewurztraminer is de ideale wijn bij de pittige Aziatische keuken
  • Geur. tropisch fruit als lychee, ananas, passievrucht en mango, rozen.
  • Smaak. zwoel, vol en krachtig, vol exotische aroma's.
  • Lekker bij. Thaise keuken, kaasplankje, Roquefort, Munsterkaas, desserts (niet al te zoet)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alsacewijnen.nl

Welke wijn bij basilicum?

Basilicum versterkt de frisse bessenachtige smaak van jonge wijnen gemaakt van de sangiovesedruif en de kruidige aroma's in witte wijnen van lokale druivenrassen als garganega en trebbiano. Omgekeerd benadrukken de wijnen het groenkruidige in het gerecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aartswijnen.nl

Welke wijn past bij salade?

Voorspelbaar misschien, maar een droge rosé uit de Provence, de streek waar deze salade werd uitgevonden, is briljant erbij. De slanke stijl van de wijn, ingetogen aroma's van rood fruit, lichte mediterrane kruidigheid en de lekkere frisheid van milde zuren houden het scala aan smaken bij elkaar en in balans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Waar worden mensen dik van?
Volgende artikel  
Hoe lang duurt ergotherapie?