DSL is een overkoepelende naam voor de volgende variaties:ADSL internet: ADSL is de afkorting van Asymetrical Digital Subscriber Line. Dankzij ADSL internet (via de telefoonlijn) werd het voor het eerst mogelijk om te internetten en te bellen via één aansluiting.
De afkorting DSL staat voor Digital Subscriber Line. DSL is de overkoepelende term voor zowel ADSL als VDSL. Waarschijnlijk ken je ADSL wel. Bij ADSL werkt het zo: van de hoofdcentrale gaat de koperen bedrading ondergronds naar de wijkcentrale.
Wat is ADSL? ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. ADSL is een digitale verbinding waarbij het downloaden van data sneller gaat dan het uploaden.
De verschillen tussen de internetverbindingen
VDSL is de opvolger van ADSL en staat voor Very high bitrate Digital Subcriber Line. Het verschil tussen VDSL en ADSL is simpelweg de internetsnelheid. VDSL laat hogere snelheden toe dan ADSL.
ADSL/VDSL is een internetverbinding via de vaste telefoonlijn. Een splitter scheidt eventueel het digitale internetsignaal van uw telefonie spraaksignaal. Glasvezel is een internetverbinding via de glasvezelaansluiting.
Vanaf 2023 stopt KPN de levering van internet, tv en vaste telefonie via het kopernetwerk. De verandering heeft gevolgen voor zo'n 2,2 miljoen huishoudens. Zij kunnen vanaf dan alleen nog vaste diensten via glasvezel door KPN of andere providers geleverd krijgen.
Nadeel: afstand tot wijkcentrale bepalend voor de daadwerkelijke internetsnelheid, tv kijken van invloed op internetsnelheid. Conclusie: DSL is aan te raden wanneer je wilt kunnen kiezen tussen meerdere providers en een goedkoper abonnement zoekt. Al zijn er postcodegebieden waar er weinig te kiezen valt.
Met de postcodecheck van KPN Netwerk zie je, als je VDSL hebt, welke snelheid er op jouw adres leverbaar is. Goed om te weten: ook dan kan de snelheid van VDSL per moment verschillen. Dit komt omdat jij de VDSL-verbinding in jouw wijk deelt met andere mensen die via dezelfde wijkcentrale internetten.
Het antwoord op de vraag of je glasvezel hebt, beantwoord je door in je woning het glasvezelaansluitpunt te zoeken. Dit kastje is meestal vierkant, wit en ongeveer 10 centimeter groot. Meestal vind je 'm in de meterkast, maar het kan ook zijn dat 'ie ergens anders hangt.
Doordat elektromagnetische velden geen invloed hebben op glasvezel, heeft het als grote voordeel dat glasvezel ook niet afgeluisterd kan worden met elektromagnetische middelen. Glasvezelbekabeling is dus veel veiliger om toe te passen voor een optimaal beveiligde verbinding.
Beide providers bieden internettoegang via verschillende netwerken. Ziggo levert internet via de kabel (coax) en KPN internet via DSL (koper) en glasvezel. Dit is direct het belangrijkste verschil tussen beide aanbieders.
Ziggo maakt gebruik van coax en scheidt de bandbreedte voor tv, bellen en internet.
Met onze wifi-versterkers met SmartWifi functie haal je extra wifipunten in huis. Deze SmartWifi pods sturen het wifi-signaal van je modem door. En ze werken automatisch samen: ze vormen één groot wifi-netwerk (mesh-netwerk). Zo heb je overal in huis snelle en stabiele wifi.
Ziggo is een innovatieve en betrouwbare leverancier van digitale TV, internet en telefonie via de kabel. Op ADSLprijzen.nl vindt u een groot aantal ADSL-abonnementen van Ziggo. Het is terecht de keuze van velen. U kunt naast internet en televisie ook voordelig met Ziggo telefoneren.
Het ISRA-punt is het aansluitpunt voor je modem in huis. Dit is de plek waar de kabel van je provider de woning binnenkomt. Heb je een DSL-abonnement, dan sluit je de modem aan op het ISRA-punt voor internettoegang. Heb je een DSL-abonnement, dan is een ISRA-punt nodig om je modem op aan te sluiten.
Het aansluitpunt zit meestal in een hoek van de (woon)kamer aan de straatkant of in de meterkast. Hierop sluit je de KPN apparatuur aan. Er zijn 2 soorten aansluitingen: DSL (koperdraad, ook wel ISRA genoemd)
Ondanks dat Ziggo geen glasvezel internet levert bestaat het Ziggo netwerk wel voor 97% uit glasvezel. Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk.
Wat zijn de nadelen? Het grootste nadeel blijft de toegankelijkheid tot zo'n glasvezelkabel. Voor veel huizen is er nog geen aansluiting in de buurt en zal dat eerst geregeld moeten worden. De gemeente neemt daar zelf een besluit in: het enige wat je zelf kunt doen is infomeren en wachten.
Nee, de wifi-snelheid verandert niet bij glasvezel. De download- en upload-snelheid wel.
Je internetprovider is het bedrijf dat jou toegang tot internet levert. Ga naar www.whoismyisp.org om je interprovider op te zoeken.
Met een landelijke maximale downloadsnelheid van 500 Mb/s, en plaatselijk zelfs 1GB, levert Ziggo momenteel het snelste internet van Nederland.
Gebruik altijd een ronde DSL-kabel, en geen platte kabel. De platte kabels zijn heel geschikt voor telefonie, maar kunnen voor internetstoringen zorgen. Dit is de kabel tussen het modem en het apparaat wat je bekabeld met internet wil verbinden.
DSL internet is de afkorting van Digital Subscriber Line. Deze techniek zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van het internet over een koperdraadverbinding, oftewel de traditionele telefoon aansluiting. Zo kun je internetten via een ADSL of VDSL abonnement. Je sluit je verbinding aan via een DSL kabel.
Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.