Loukoumi, ook bekend als Turks fruit, is een traditioneel Grieks snoepgoed dat al eeuwenlang wordt genoten. Deze zachte, zoete lekkernij, bedekt met poedersuiker, is geliefd bij jong en oud en wordt vaak geserveerd bij een kopje koffie of als een zoete traktatie na de maaltijd.
In Griekenland zijn ze dol op snoep en een traditionele favoriet is Gliko tou Koutaliou - ook wel zoet op een lepel genoemd. Fruit, bessen en groenten in een zoet laagje op honingbasis, soms gekruid met kaneel, vanille, kruidnagel...
Baklava . In Griekenland komt baklava voor in vele regionale gedaantes, met verschillende namen zoals samousades, zournadakia en masourakia. Over het algemeen wordt baklava in het zuiden van Griekenland meestal gemaakt met gehakte amandelen en in het noorden met walnoten; hoewel sommige recepten hazelnoten, sesam of zelfs rozijnen gebruiken.
Chocolade. Chocolade is het snoep dat het meeste gegeten wordt in de wereld.
#1 Toxic Waste - Met kernachtige zuurheid
Toxic Waste snoepjes zijn berucht om hun ultra-zure kern. Elk stukje belooft een mond-trekkende ervaring die je smaakpapillen tot het uiterste drijft.
Reese's Peanut Butter Cups zijn het bestverkochte snoepmerk in de Verenigde Staten, bestaande uit witte fudge, melk of pure chocolade cups gevuld met pindakaas. Ze werden uitgevonden door HB Reese nadat hij in 1923 de HB Reese Candy Company oprichtte.
De bekendste zijn de amygdalota [amandellekkernijen] van de eilanden Spetses, Hydra en Andros, terwijl de eilanden Syros en Chios bekend staan om hun loukoumia.
Gyros is een typische Griekse specialiteit die afgeleid is van de Turkse döner kebab. Gyros wordt door de Grieken gezien als een fastfoodgerecht, maar laat dat je zeker niet tegenhouden. Het gekruide varkensvlees dat aan een grote spies gegrild wordt, is niet alleen goedkoop, het is ook nog eens heel lekker.
Baklava: Lagen van zalige zoetheid
Baklava is het kroonjuweel onder de Griekse desserts en betovert met zijn fijne laagjes knapperig fyllodeeg, boter en een verleidelijke notenvulling (vaak een mix van walnoten, pistachenoten of amandelen).
Kijk mee en zie hoe ze samenkomen om hun liefde voor de traditionele Griekse keuken met elkaar te delen, terwijl ze vier van de beroemdste Griekse desserts bereiden en ervan genieten: Bougatsa, Baklava, Galaktoboureko en Ekmek Kataifi .
Het hoeft natuurlijk geen t-shirt of handdoek te zijn met een opdruk van Kreta of Kos, maar er zijn tal van andere (authentieke) souvenirs. Wat denk je van Griekse kruiden, een fles of blik lokale olijfolie, een kleurrijke komboloi, een magneetje voor op de koelkast, een lokaal biertje of een lekkere fles Griekse wijn.
Nougat is typisch Grieks, maar ook de omliggende landen maken al duizenden jaren nougat. De belangrijkste bestanddelen zijn honing, suiker, eieren en vooral noten. Dit is allemaal ruim aanwezig in Griekenland.
Een van de meest bekende Griekse sterkedrank is ouzo, die menig puzzelaar tegenkomt bij een puzzel. Griekse drank met vier letters. Maar dit kan ook het andere Griekse drankje raki zijn. Bij ons vindt u de Griekse sterkedranken allemaal, hoge kwaliteit ouzo, raki, tsipouro, metaxa en verschillende Griekse likeuren.
Het beste antwoord
Aangenomen wordt dat het een onderdeel was van de rouwverwerking na het overlijden van een dierbare overledene. Het kapot gooien van het servies staat symbool voor 'gecontroleerd verlies', dit in tegenstelling tot het overlijden van iemand, dat een ongecontroleerd verlies is.
Eettijden in Griekenland: Grieken maken doorgaans niet zo veel werk van het ontbijt. Ze drinken 's ochtends een kop koffie met een broodje of een paar koekjes. Wie in de loop van de ochtend honger krijgt, haalt een snack bij een cafetaria of een zoete lekkernij bij de bakker.
Van alle soorten snoep is drop in Nederland absoluut het populairst. Drop wordt van alle snoepsoorten in Nederland dus het meest gegeten.
Vruchten, vers of gedroogd, en noten werden gegeten als dessert. Belangrijke vruchten waren vijgen, rozijnen, dadels en granaatappels. In Athenaeus' Deipnosophistae beschrijft hij een dessert gemaakt van vijgen en tuinbonen. Gedroogde vijgen werden ook gegeten als voorgerecht of bij het drinken van wijn.
Denk aan heerlijke zuurstokken, smaakvolle kauwgomballen, kleurrijke lolly's en verrukkelijke dropjes. Deze snoepjes zijn tijdloos en worden vaak geassocieerd met warme herinneringen uit de kindertijd.
Zoethout, toverballen, zwart wit poeder en schuimblokken zijn snoepsoorten uit de jaren 80. Hakhoning, zuurstokjes, zeeuwse babbelaars, haagse hopjes, framboosjes en trekdrop zijn heerlijke snoepsoorten uit de jaren 70.
ð Wist je dat het oudste snoep ter wereld honing is? Al duizenden jaren zoet als suiker en het werd zelfs als offer gebruikt in het oude Egypte!
"Noorwegen hoort bij de landen in Europa waar het meeste snoep en frisdrank wordt geconsumeerd.