Sender Policy Framework is een protocol dat tot doel heeft spam te verminderen. Men hoopt e-mail spoofing en spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een e-mailbericht gerechtigd is te verzenden namens de vermelde afzender van het bericht. De procedure is vastgelegd in RFC 7208.
Sender Policy Framework (afgekort SPF) is een protocol dat als doel heeft om spam te helpen verminderen. Men hoopt spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een mailbericht gerechtigd is om een bericht te verzenden namens de afzender/ het domein van het bericht.
U voegt een SPF-record toe bij uw domeinprovider in de vorm van een DNS TXT-record. Zie Over DNS TXT-records voor meer informatie. SPF-records mogen maximaal 255 tekens bevatten. Het TXT-recordbestand mag niet groter zijn dan 512 bytes.
Wanneer er toch e-mail verzonden wordt vanuit servers dat niet op de SPF-record zijn opgenomen, dan zal deze e-mail sneller als spam gemarkeerd worden. Dit record bestaat dus om te voorkomen dat iemand e-mail verstuurt namens jouw domein, zonder dat ze daarvoor gemachtigd zijn.
Een dergelijk SPF softfail domain does not designate IP as permitted sender foutmelding geeft aan dat het IP-adres van de afzender van de e-mail niet is opgenomen in het SPF-record op het afzenderdomein, dus SPF is mislukt.
Een beschermingsniveau hoger dan SPF 50 biedt slechts een marginale extra dekking en geen enkele SPF biedt 100% bescherming. In de meeste situaties biedt SPF 30 voldoende bescherming, mits het correct wordt aangebracht. Echter, SPF 50 blijft de veiligere optie om schade door de zon te voorkomen.
Het KWF raadt de volgende factor zonnecrème aan per huidtype: Huidtype 1: verbrandt zeer snel -> gebruik SPF 20 - 30. Huidtype 2: verbrandt snel -> gebruik SPF 15 of hoger. Huidtype 3: verbrandt niet snel -> gebruik SPF 15 of hoger Huidtype.
SPF staat voor Sun Protection Factor en is een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. SPF geeft aan hoelang je beschermd in de zon kunt zitten met zonbescherming (zonnebrandcrème), voordat er zonverbranding optreedt.
Het korte antwoord is: ja! Als je de huid goed wilt beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, dan moet je dagelijks een dagcrème met SPF gebruiken. Zonnestralen, dus de uv-A- en uv-B-stralen, zijn er altijd.
De hoogte van de SPF (Sun Protection Factor) die je nodig hebt, is afhankelijk van je huidtype en de zonkracht. Ga je op een zomerse dag naar het strand of park?Gebruik dan altijd minstens factor 30 en smeer jezelf elke 2 uur opnieuw.
Schadelijke uv-stralen hebben 365 dagen per jaar invloed op je huid. Ook wanneer het bewolkt is en je denkt dat de zon niet schijnt en zelfs als je binnen bent. Het is daarom belangrijk om je huid daar iedere dag tegen te beschermen door altijd een dagcrème met minimaal SPF 30 te gebruiken.
Ook als je van je zelf weet dat je niet een trouwe smeerder bent is een factor 30 (of hoger) geschikter. Als je een zonnebrandcrème goed en volgens de regels aanbrengt, beschermt een product met een factor 15 tegen 94 procent van de zonnestralen en een product met een factor 30 tegen 97 procent van de zonnestralen.
DKIM is een standaardmethode voor e-mailverificatie waarmee een digitale handtekening wordt toegevoegd aan uitgaande berichten. Ontvangstmailservers die berichten krijgen die zijn ondertekend met DKIM, kunnen controleren of deze echt afkomstig zijn van de afzender en niet iemand die de afzender nabootst.
Waar voeg ik een DKIM-record toe? DNS-records voeg je eenvoudig en kosteloos toe via je controlepaneel. Ga hier naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik in de linkerkolom op het domein waar je het DKIM-record voor wilt instellen (niet aanvinken). Scrol nu naar 'Geavanceerd Domeinbeheer', gevolgd door 'DNS'.
DMARC is het protocol voor e-mailsystemen om te bepalen wat er met een ontvangen e-mail moet gebeuren als de versleutelde handtekening (DKIM) niet klopt en/of de afzender niet geverifieerd kan worden (SPF). Bijvoorbeeld als spam markeren, of verwijderen.
Zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
Wanneer je dus onbeschermd 8,5 minuut in de zon mag, kan je met een zonnebrandproduct met factor 50, 425 minuten in de zon. De UV kleding heeft altijd bescherming tegen zowel UBA als UVB.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer bruin als je goed smeert.
SPF 30 blokkeert 96,7% van de UVB stralen en laat 3,3% door, terwijl SPF 50(+) 98% van de UVB stralen blokkeert en 2,0% door laat. 100% bescherming bestaat dus niet [9]. Ten eerste wordt er over het algemeen aangeraden om altijd minimaal factor 30 te gebruiken.
Welke zonnebrand is het beste voor je gezicht? Zelfs als de zon niet aanwezig is, wordt onze huid nog steeds blootgesteld aan ultraviolette stralen. Belangrijk is dus om minimaal SPF 30 te gebruiken voor de beste kans om goed beschermd te worden.
De voordelen van SPF 50
Bij het gebruik van SPF 50 wordt ongeveer 98% van deze straling tegengehouden, terwijl bij SPF 15 dit percentage 93% is. Door zonnebrand met SPF 50 te gebruiken maak je het de UVB straling dus net een beetje moeilijker om je huid te bereiken.
Personen met een huidtype 1 tot 3 kunnen buiten, op een gewone dag wel volstaan met een factor 15 à 25. Op een zonnige dag wordt een factor 25 à 30 aangeraden. Voor huidtype 4 en 5 mag het wat minder zijn. Van huidtype 6 wordt vaak aangenomen dat ze geen bescherming nodig hebben.
Beste uit de Test: Riemann P20 Sunscreen Original SPF30 2023.