Het tegengestelde van 0 blijft gewoon 0 want -0 = 0!
Het tegengestelde van nul is nul. Dit is het enige getal waarvan het tegengestelde gelijk is aan zichzelf. Nul is dus het neutrale element met betrekking tot optellen. Het tegengestelde van een complex getal komt overeen met een draaiing van 180° om 0.
Het tegengestelde van een getal is dat getal waarmee je het eerste moet optellen om op 0 uit te komen. - met welk getal x kan ik 0 optellen om 0 uit te komen. Hier is er wel een antwoord: 0+0=0. Dus: 0 is het 'tegengestelde' van 0.
Het omgekeerde, ook: de omgekeerde, of de reciproque (vaak geschreven als 'reciproke') van een getal of grootheid is 1 gedeeld door dat getal of die grootheid. De omgekeerde van een breuk ontstaat door teller en noemer te verwisselen. Het omgekeerde van 7 is 1/7 en het omgekeerde van 2/3 is 3/2.
Nul komma nul, echt helemaal niets.
Het getal 0: het is zowel wel/niet positief als negatief, je kan er niet door delen, vermenigvuldigen met 0 levert ook niets op. Maar waarom is 0 dan zo belangrijk in de wiskunde, in de ICT, etc?
Het cijfer 0 (nul) duidt niet alleen, op zichzelf staande, het getal 0 aan, maar heeft bovendien een speciale betekenis in positiestelsels, dat wil zeggen systemen voor het schrijven van getallen waarbij de positie van een cijfer mede bepalend is voor de waarde ervan.
Er is geen kleinste getal, je kan altijd een kleiner getal vinden tussen nul en eender welk ander getal.
Dus het tegengestelde is de drie links van de nul. Een, twee, drie. Dus het tegengestelde van drie is negatief drie.
De conclusie is dat het delen van 0 door 0 geen zinnige betekenis heeft. door de relatie is bepaald: niet is gedefinieerd.
Elk stukje van 0,1 is een tiende en staan op de eerste plek achter de komma. Een tiende kun je ook weer in tien stukjes verdelen. Elk stukje van 0,01 is een honderdste en staan op de tweede plek achter de komma. Een honderdste zoals dat van 0,01 naar 0,02 kun je ook weer in 10 stukjes verdelen.
Er zijn verschillende tekens voor vermenigvuldigen. Het maalteken, de vermenigvuldigingspunt en de asterisk (sterretje) worden alle drie weergegeven met de asterisk. Daar waar geen expliciet vermenigvuldigingsteken staat, wordt dat ook niet toegevoegd.
De nul is zowel een cijfer als een getal. De nul als getal ontstaat zo'n 1800 jaar geleden in India. De Indiase wiskundige Brahmagupta schrijft er voor het eerst over in 628 na Christus. In Europa is het de Italiaanse koopman Fibonacci die de Arabische cijfers, inclusief de nul, introduceert.
'0'^'0' is niet te beantwoorden bij normale wiskundigen.In sommige gevallen wordt het uitgelegd door zowel '1' als '0'. Dus '0' tot de macht een niet-nul-getal, zal altijd '0' geven. Ieder niet-nul getal tot de macht '0' zal altijd '1' geven.
Gehele getallen
Dit zijn alle getallen, onder en boven en gelijk aan 0, zonder decimalen achter de komma, zoals -2, -1, 0, 1 ,2, ... De getallen -806 en 541 zijn bijvoorbeeld ook gehele getallen, maar 40,6 en -3,25 niet.
Het omgekeerde van een getal
Twee getallen zijn elkaars omgekeerde als het product van de getallen 1 is. zijn dus elkaars omgekeerde omdat het product van de getallen 1 is.
Om de oude prijs te berekenen doe je het volgende: 0,8 · OUD = NIEUW, want er gaat 20% van 100% af. De nieuwe prijs is gegeven, namelijk 48 euro, dus 0,8 · OUD = 48. Deze formule kan je omschrijven om zo de oude prijs te bepalen: OUD=480.8=60.
Wanneer je een getal vermenigvuldigt met zichzelf omschrijf je dat als het kwadraat van dat getal. Er is een speciale notatie voor kwadraten. De notatie van het kwadraat van 4, bijvoorbeeld, is 42.
Het getal googol een 1 is met 100 nullen. Maar googol is niet het grootste getal. Als je namelijk twee keer googol doet, heb je 2 googol. Het allergrootste getal dat bestaat is 'oneindig', waarvoor het symbool ∞ wordt gebruikt.
In wiskunde
Zes is gelijk aan drie faculteit: 6 = 3!. Zes is een zeshoeksgetal. Zes is het kleinste gehele positieve getal dat niet voorkomt in de rij van Padovan.
Een cijfer is een symbool voor een hoeveelheid. Er zijn tien Arabische cijfers: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9. Een getal is de weergave van een hoeveelheid in cijfers, bijvoorbeeld: 1, 6, 10, 97, 108, 10.899.
Het wiskundig symbool voor oneindig is ∞. maar dat is onmogelijk want wat je ook vermenigvuldigt met 0, geeft 0!
6,8% van de Nederlandse bevolking heeft bloedgroep 0-negatief (O-). Deze bloedgroep is dus zeldzaam in Nederland, maar het voordeel is dat patiënten met alle bloedgroepen bloed van donors met bloedgroep 0-negatief kunnen ontvangen.
Alle getallen rechts van het duizendtal worden een 0.