Waarom een string dragen? Strings worden vaak gedragen om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding heen kunnen zien. Veel ondergoed is namelijk vaak door strakke kleding, zoals broeken, jurken of rokken, te zien. Een string kan in dat geval een goede oplossing zijn.
Doordat het weinig stof is heb je geen last van broekspijpjes die dubbel gaan zitten of omslaan en gaan irriteren. Bij een string heb je geen last van pijpjes die omhoog kruipen. Bovendien gaat een andere onderbroek ook sneller tussen je billen zitten en daar heb je bij het dragen van een string ook geen last van.
Mannen strings staan er om bekend sexy en uitdagend te zijn. Veel van ons hebben er misschien even aan moeten wennen maar inmiddels zijn we om! Eén op drie vrouwen draagt ze en maar liefst één op vijf mannen wereldwijd zou ze op regelmatige basis dragen volgens Wiki.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
Door de wrijving die ontstaat als je strings draagt, krijg je heus geen aambeien of een huidaandoening. Maar als je dit al wel hebt, kan een string het alleen maar erger maken. Vooral als de string te strak zit of de hele dag verkeerd zit, kun je zelfs een irritatie krijgen aan de clitoris.
Daarnaast geeft een string een fijner gevoel in de zomer. Een string bevat nu eenmaal minder stof, wat het zweten op een warme dag zal beperken. Het feit dat een string weinig stof bevat, zorgt er ook voor dat je geen last hebt van een onderbroek die ongewenst tussen je billen kruipt.
Laat de string dan even in je la liggen. Omdat je immuunsysteem verzwakt is, ben je vatbaarder voor bacteriële infecties. En dat kun je nou net niet gebruiken als je toch al ziek, zwak of misselijk op bed ligt. Ach, en een comfortabele onderbroek zit dan sowieso toch een stuk lekkerder.
Veel vrouwen voelen zich bij het dragen van een string aantrekkelijker dan bij het dragen van een ander soort slip. Daarnaast geeft een string een fijner gevoel in de zomer. Een string bevat nu eenmaal minder stof, wat het zweten op een warme dag zal beperken.
De meerderheid van de ondervraagden vindt het not done voor meisjes onder de veertien jaar. Vooral vrouwen trekken daar de streep. Voor mannen ligt de minimale leeftijd hoger, op zestien jaar.
Volgens gynaecoloog Jill Rabin zitten er wat gezondheidsrisico's aan het dragen van een string. De stof kan makkelijk heen en weer bewegen, waardoor bacteriën of virussen de vagina of blaas kunnen infecteren. Bij een te strakke of te wijde string worden deze risico's groter.
Bekende merken zoals Andrew Christian, MANstore, 2XIST en Olaf Benz hebben de jockstrap naar een hoger niveau getild en er een echt fashion-item van gemaakt voor mannen met lef.
De voorkant is bedekt, maar de achterkant van de jockstrap is open. De mannelijke genitaliën worden door de jockstrap gelift, waardoor de temperatuur van de testikels wordt verlaagd. Dit zou de kwaliteit van het sperma aanzienlijk verbeteren.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Strings kunnen bacteriën makkelijker van voren naar achteren verplaatsen, wat voor infecties kan zorgen. Zeker bij het sporten is zo'n klein lapje stof daarom niet aan te raden. Het kan geen kwaad om af en toe een string te dragen, maar heb je regelmatig last van infecties, dan kies je beter voor een gewone onderbroek.
Kruipt je onderbroek steeds tussen je billen (en draag je geen string)? Dan is je ondergoed misschien juist te klein, te kort of past het ondergoedmodel simpelweg niet bij jouw lichaamsbouw.
Dit superdunne maandverband is speciaal geschikt voor string-ondergoed. De absorberende kern neemt vocht snel op en houdt het vast. Zo kun je tijdens je menstruatie toch een string blijven dragen.
Ooit (in de 00's) was het een trend: een zichtbare string boven je broek. Dankzij de IT-girls van vandaag is deze o-zo-foute mode manifestatie bezig aan een opmars en kunnen we weer luidkeels meezingen met 'Thong Song'.
De billen worden bij een tangaslip iets meer bedekt dan bij de string. Het woord tangaslip wordt veel gebruikt bij badmode. Een tangaslip laat nog steeds veel bil vrij, maar is net iets gekleder dan een string. En daarom vinden veel vrouwen dit net iets prettiger voor het strand dan een gewone slip of de string.
Er bestaan verschillende soorten strings, zowel voor mannen als voor vrouwen. In principe zijn alle types kleding met een ultrasmalle strook stof of koord om het middel en door de bilspleet strings. Het bekendste type string is evenwel de g-string, die achter uitsluitend bestaat uit elastische koordjes.
Want wist je dat het niet altijd even gezond is voor je vagina om een string te dragen? Als je de hele dag beweegt, kan de strakke stof makkelijk tussen je vagina en billen komen te zitten. En als de stof bacteriën met zich meedraagt, kan dat infecties opleveren.
Volgens Cosmpolitan zijn er steeds meer vrouwen die het aandurven om geen ondergoed te dragen onder hun kleren. En ze weten goed waarom. In de eerste plaats zijn er enkele praktische voordelen. Zonder slipje vermijd je namelijk één van de grootste missers in de modewereld: zichtbare ondergoedlijnen onder je kleren.
Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.
De string (ook wel 'thong' of 'tangaslip') heeft een zeer dunne strook stof op de achterkant en wordt enkel verbonden door de tailleband.