Een stukje cake eten kan meestal niet zoveel kwaad – als je het bij een houdt tenminste. Afhankelijk van hoe groot je stuk is, bevat het gemiddeld 77 calorieën. Ook met een stuk kersenvlaai zit je relatief safe.
Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
Een stukje vruchtenvlaai of rijstevlaai bevat ongeveer de helft van het aantal calorieën van een appelflap of een stuk monchou taart. Gauw verdiend. Een vruchtengebakje “klinkt” gezonder vanwege het fruit, maar is het helemaal niet.
Een ouderwetse appeltaart is niet gezond. Er zit veel roomboter, suiker en witte bloem in. Bovendien bevat een punt appeltaart veel calorieën, vaak nog meer dan een punt slagroomtaart.
Kortom: Zowel een halve taart in één keer als iedere dag een stuk taart, past niet in een gezonde voeding. Taart is een traktatie dus dat eet je niet dagelijks maar bij uitzondering. Een stuk taart bevat te veel calorieën, verzadigd vet en suiker om iedere dag te eten.
Nederlanders eten gemiddeld 41 gram koek en gebak per dag. Mannen eten meer koek en gebak (44 g/dag) dan vrouwen (38 g/dag).
Slagroomtaarten, cakes en marsen worden met genoegen in ontvangst genomen. Maar echt gezond is het niet, zo'n traktatiecultuur, schrijft de BBC. Het zorgt voor meer obesitas en gebitsproblemen, zegt de Britse tandheelkunde professor Nigel Hunt in een speech.
Er zit 9,4 gram vet in 1 stuks groot (60 gram) gevulde koek, waarvan 4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Er zitten 288 kilocalorieën in 1 stuk (100 gram) tompoes. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tompoes'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Er zit 4,3 gram vet in 1 punt (85 gram) vlaai, waarvan 2,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Voedingswaarde Overzicht:
Er zijn 637 calorieën in een portie Appeltaart slagroom.
Stuk aardbeienvlaai
Je hebt gelijk, er zit inderdaad fruit op. Maar ook in aardbeien zit veel suiker, dus er zitten alsnog 180 kilocalorieën in.
Céréal Zonder Suikers Mini Cakes Stukjes Chocolade 7 x 28g bestellen? - Ontbijt, broodbeleg en bakproducten — Jumbo Supermarkten.
Deskundigen adviseren mensen met diabetes om te kiezen voor dranken die weinig tot geen suiker bevatten. Daarom zijn onze suikervrije dranken, zoals Coca‑Cola light, Coca‑Cola zero sugar, Sprite en Chaudfontaine Fusion geschikt voor diabetici.
Kies voor volkoren koekjes, de vezels zorgen ervoor dat de suikers trager door het lichaam worden opgenomen en er zich dus geen bloedsuikerpiek voor doet. Het lichaam neemt de suikers trager op, waardoor het lichaam langer energie krijgt.
Tussendoortjes als koekjes, frisdrank en chips horen niet in de Schijf van Vijf. Maar ook producten als witbrood, sauzen, vleeswaren, zoet broodbeleg en vla vallen erbuiten. Als je volgens de Schijf van Vijf eet kunnen ze er wel bij, maar niet te veel en niet te vaak.
Er zitten 196 kilocalorieën in 1 stuk (65 gram) moorkop. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'moorkop'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Vlaaien zijn wezenlijk verschillend van taart omdat de bodem van een ander soort deeg is gemaakt, meestal een zoete gistdeeg, soms ook linzen- of biscuitdeeg. Traditioneel (gegist) vlaaideeg lijkt op brooddeeg en is meestal wat zwaarder dan taartdeeg. Het kneden van het deeg (soms machinaal) kan vrij bewerkelijk zijn.