Jupiler is dus niet voor niets de favoriete pils van de Belgen.
Pils blijft populairst
Ondanks de stijging van het speciaalbier segment blijft pilsener wel het meest gedronken bier in België. Want 30,4% van de ondervraagden drinkt liefst pils. Dan volgen regionale bieren (14,4%), Trappistenbier (14,3%), Abdijbieren (14,2%) of andere sterkere blonde bieren (14,1%).
Duvel. Duvel is een wereldberoemd blond bier geliefd onder bierliefhebbers.
Het bier van Hertog Jan werd in heel 2022 verreweg het meest verkocht van alle biermerken. Door de flinke toename in omzet streefde het bier uit Arcen multinational Heineken zelfs voorbij. Dat blijkt uit een analyse van de NOS.
Bavik Super Pils voor het tweede jaar op rij verkozen tot Beste Pils van België Bavik Super Pils krijgt voor het tweede jaar op rij de prestigieuze World Beer Award voor beste Belgische Pils. Een internationale jury kwam samen in Azië, Europa en Amerika om meer dan 2500 bieren te beoordelen.
Matig Belgisch bier drinken kan bijdragen aan een gezonde levensstijl. Matig Belgisch bier drinken kan bijdragen aan een gezonde levensstijl. Uit onderzoek is gebleken dat matig alcoholgebruik, zoals het drinken van een glas Belgisch bier per dag, verschillende gezondheidsvoordelen kan hebben.
Heineken als winnaar uit de test
Volgens de deskundigen is dit een mooi pils met een goede bittere smaak die lang blijft hangen en uitnodigt tot de volgende slok. Hertog Jan is volgens de mensen thuis het lekkerste biertje met een 7,7, gevolgd door Grolsch (7,2) en Jupiler (6,7).
1- Oettinger met 5.393.000 verkochte hl. 2- Krombacher met 5.282.000 verkochte hl. 3- Bitburger met 3.590.000 verkochte hl. 4- Veltins met 2.600.000 verkochte hl.
De prestigieuze Mitra Award voor Het Beste Bier van Nederland 2023 is dit jaar voor Gooisch Zwart van de Gooische Bierbrouwerij.
De Westvleteren 12 wordt door kenners geroemd als het beste bier ter wereld.
Deze drie-granen-tripel is de absolute publieksfavoriet. Het is steevast ons populairste bier en wordt het vaakst genoemd door het Beerwulf team als favoriete Belgische bier. Daarnaast scoort Tripel Karmeliet van Brouwerij Bosteels een dikke 4 sterren op Untappd, gebaseerd op maar liefst 237.000 ratings.
Het Waalse speciaalbier Bush, het strafste Belgische bier in de handel, wordt voortaan gebotteld in een 33cl-flesje en geschonken in een nieuw glas. Ook de etiketten en het logo worden vernieuwd, maar het recept en de smaak veranderen niet.
Bier bijvoorbeeld is in België 19,5 procent goedkoper dan in Frankrijk, maar dat heeft te maken met de verschillende taksen op wijn en bier.
Bier populair in Europa
Bierland bij uitstek is Tsjechië. Hier wordt jaarlijks 157 liter per inwoner gedronken. Wereldwijd staat de Nederlander op een veertiende plaats. In landen als Ierland, Duitsland, Luxemburg en België ligt de gemiddelde bierconsumptie per inwoner nog fors hoger dan in Nederland.
Belgen drinken niet alleen veel bier, maar ook andere populaire dranken. Zo is koffie een geliefde drank onder Belgen. De meeste Belgen beginnen hun dag met een kopje koffie en drinken gedurende de dag nog meerdere kopjes. Daarnaast is frisdrank ook populair in België.
De hoogste bierconsumptie in Europa
Dat is namelijk Tsjechië. In dit land dronken ze in 2017 maar liefst 151 liter bier per persoon per jaar. Ter vergelijking: in Nederland is dit minder dan de helft, namelijk 73 liter. In navolging van Tsjechië, drinken ze in Oostenrijk 106 liter bier, per inwoner, per jaar.
De oudste bierbrouwerij ter wereld
De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan in Freising is de bakermat van de Beierse brouwcultuur. Al in 1040 kregen de Benedictijner monniken van het Weihenstephan klooster het recht om bier te brouwen. Daarmee is het de oudste bierbrouwerij ter wereld.
Afgelopen donderdag werd de uitslag van de Dutch Beer Challenge 2023 bekendgemaakt. Aan de Budelse Brouwerij zijn tijdens deze editie van de Nederlandse biercompetitie twee Gouden Medailles toegekend: voor Budels Pilsener en Budels Malt 0,0%.
1. Heineken: zoals je kan zien kleurt de kaart van Nederland voornamelijk donkergroen, wat staat voor de brouwer Heineken. Heineken heeft een distributieaandeel in Nederland van 32,3% (2019).
Hertog Jan is eigendom van de Belgische biergigant Inbev, en bij Inbev in Nederland is Hertog Jan het goedkoopste A-merk, aldus Emonds.
Ze besluiten de Arcense brouwerij te huren om die zelf te gaan exploiteren onder de naam Arcense Stoombierbrouwerij. Ze brouwen er geen Pilsener meer, maar leggen zicht toe op speciaalbieren.
AB InBev, het grootste bierbedrijf ter wereld, is geboren. En jawel, ook daar hanteert Brito dezelfde strategie: snijden in de kosten.