De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel. Dit is om deze reden dan ook het meest malse vlees van het rund en vaak ook het duurste stuk.
De ossenhaas is het meest malse deel van het rund
De ossenhaas is een spier die vrij weinig werk hoeft te verrichten. Dit zorgt er dan ook voor dat er weinig tot geen bindweefsel in de spier ontwikkeld wordt waardoor het vlees zijn malsheid volledig behoudt. Dit vlees heeft dan ook een sublieme structuur.
De meest smaakvolle snede van allemaal, de rib eye, is een favoriet onder steakliefhebbers. Zoals de naam al doet vermoeden, komt de rib eye van de rib. Het heeft veel marmering en dit hoge vetgehalte zorgt voor een verrukkelijk stuk vlees.
De Tournedos, haasbiefstuk, is misschien wel het meeste malse stukje vlees van het rund. Omdat het rosé vlees is, is het nog zachter en nog malser dan je ooit geproefd hebt. Het stuk wordt van de ossenhaas gesneden en kan met een paar minuten in de pan al geserveerd worden.
Wagyu vlees is rundvlees dat afkomstig is van een Japans zwart runderras. Japanse Wagyu staat wereldwijd bekend om de unieke vetmarmering, wat zorgt voor uitzonderlijk mals vlees. Niet voor niets is volgens fijnproevers Wagyu het kroonjuweel onder het rundvlees.
Angus beef is vers vlees dat afkomstig is van het Aberdeen Angus-vee, een ras dat zijn oorsprong vindt in de Schotse provincies Aberdeenshire en Angus. Het vlees wordt zeer gewaardeerd om zijn uitzonderlijke marmering, waarvan wordt aangenomen dat het bijdraagt aan zijn superieure textuur, ongelooflijke malsheid, sappigheid en uitstekende smaak.
Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het eten van rood vlees gezonder te maken. Kies bijvoorbeeld voor mager rood vlees, zoals biefstuk, tartaar of ossenhaas. Of kies voor wit vlees zoals kipfilet of kalkoenfilet. Mager rood vlees bevat minder calorieën en vet dan vet rood vlees.
Ossenhaas. De ossenhaas zit in de rug van de koe, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse en magere vlees van het rund. Soms wordt de ossenhaas in zijn geheel bereid, maar er kunnen ook verschillende biefstukken uit gesneden kunnen worden ...
Biefstuk Loetje recept
Bij Loetje gebruiken ze de ossenhaas gesneden als een tournedos. Dit is het meest malse stuk vlees van een rund. Er zijn veel soorten biefstuk die allemaal een andere naam hebben. Wanneer je dit recept wilt maken bestel je de ossenhaas en niet zoals de naam het zegt, een biefstuk.
Charolais-vlees kan concurreren met het beste vlees ter wereld—niet alleen qua smaak, maar ook wat marmering en malsheid betreft. Het vlees is tamelijk grofvezelig, maar toch mals en mild. Door de natuurlijke grasvoeding en kruiden is het erg smaakvol.
De rib eye is een stuk vlees dat uit de ribbenkast komt en is het meest smaakvolle stuk vlees. Het is meestal heel diep gemarmerd.
Japans Wagyu A5+ is het duurste en meest bijzondere vlees op aarde!
Kip; het meest veelzijdige stukje vlees!
Vlees, kip, vis, of vleesvervanger:
Kies bij voorkeur een zachte vleessoort zoals (braad)worst (eventueel zonder vel), gehaktbal, stoofvlees, ragout, goulash of een zacht gebakken hamburger. Rundvlees wordt gemakkelijk droog. Varkens-, kalfs- of lamsvlees zijn vaak zachter. Kipfilet is ook vaak droog.
Is diamanthaas hetzelfde als ossenhaas? Het antwoord is nee. De diamanthaas komt uit het schouderblad van de voorpoot van het rund en de ossenhaas uit het schouderblad van de achterpoot. Het zijn beide wel de meest malse stukken uit de schouderbladen bovenaan de poten.
Wat is wagyu? Wagyu wordt wereldwijd gezien als het beste rundvlees ter wereld, specifieker gezegd A5 wagyu. Dit is een specifieke score die gegeven wordt aan het allerbeste Japanse vlees. Dit vlees komt van koeien van een Japans ras, opgegroeid en geslacht in Japan volgens een specifieke procedure.
De ossenhaasbiefstuk voor alle vestigingen komt vooral uit Zuid-Amerika. Daarnaast is het vlees continu van zeer goede kwaliteit.
Tournedos is een mooie steak uit de haas van het rund. Dit luxe stuk vlees wordt ook wel haasbiefstuk genoemd en is het meest malse biefstuk. Door onze slager wordt deze met zorg gesneden uit de rug van het rund, dichtbij de lende.
De 83-jarige 'biefstukkoning' viel ongelukkig van de trap in een van de (10) Loetje restaurants. Het geheim van de vermaarde Loetje-biefstuk? Uitstekend vlees (ossenhaas, géén paard) en bakken in Blue Band margarine.
Biefstuk is malser, terwijl bavette een steviger stuk vlees is. Is bavette mals vlees? Bavette kan zeer mals zijn als het op de juiste manier wordt bereid. Door het vlees haaks op de draad te snijden en kort te grillen of bakken op hoge temperatuur, blijft het sappig en mals.
Black Angus filet mignon is het meest malse stuk rundvlees dat voor steaks wordt gebruikt. Het komt van het kleinere uiteinde van de ossenhaas en moet goed gemarmerd zijn. U kunt het grillen of in een koekenpan koken en het is het lekkerst als het blauw of rood wordt geserveerd.
De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel. Dit is om deze reden dan ook het meest malse vlees van het rund en vaak ook het duurste stuk.
Vleeswaren, zoals worst, ham of paté, en bewerkt vlees zoals hamburger, worst en gemarineerd vlees vallen in de categorie bewerkt vlees. Door de bewerking kunnen kankerverwekkende stoffen (carcinogenen) ontstaan. Deze stoffen kunnen cellen beschadigen in ons lichaam, wat tot kanker kan leiden.
Vlees belast de darmen omdat het moeilijk te verteren is. Vooral de stof haem in rood vlees is een belasting voor de darmen. Het eten van meer dan 500 gram rood vlees per week (rund-, varkens- en lamsvlees) is een risico voor het ontwikkelen van darmkanker.
Onbewerkt vlees is dus vlees waaraan voorafgaande géén extra bewerkingen zijn gedaan of toevoegingen zijn gevoegd. Onbewerkt vlees is bijvoorbeeld een heerlijke malse biefstuk of entrecôte. Onbewerkt vlees, zoals kalfsvlees en rundvlees, is daarom beter voor je gezondheid, in tegenstelling tot bewerkt vlees.