Maar het kan nog hoger. Het paard Huaso ex-Faithful sprong in 1949 met zijn ruiter Alberto Morales over een sprong van 2.47! Deze sprong staat nog steeds in het Guinness Book of Records als de hoogste paardensprong ooit.
Hoogste sprong ooit
Het hoogterecord staat met 2.47m op naam van Kapitein Alberto Larraguibel Morales met Huaso ex-Faithful in Chili. Hij reed het in 1949.
Felix Baumgartner heeft het record gebroken van de hoogste parachutesprong ooit. Uiteindelijk sprong hij zondagavond rond 20.00 uur Nederlandse tijd vanaf ruim 39 kilometer hoogte. Zijn doel om de geluidsbarrière te doorbreken lijkt hij te hebben behaald.
Verste sprong: Het officiële record verspringen voor paarden is 8,40 m. Dit record werd door het paard Something vastgezet. Hij werd bereden door André Ferreira in Johannesburg.
De voormalige Nederlandse springruiter Franke Sloothaak heeft het wereldrecord puissance in handen. Hij sprong met Optiebeurs Golo over 2,40m in het Belgisch Chaudfontaine in 1991. Sloothaak brak het oude record met vijf centimeter die hij met Leonardo had gesprongen.
De Engelse Volbloed is een paardenras dat overal bekendstaat om zijn snelheid. De volbloed staat duidelijk op nummer één als het gaat om het snelste ras ter wereld. Men komt deze paarden dan ook voornamelijk tegen op de renbaan. Een Engelse volbloed op topsnelheid kan sneller dan zestig kilometer per uur galopperen.
Paarden kunnen zichzelf herkennen in spiegels en zelfs de meest intelligente paarden kunnen cijfers, kleuren en getallen herkennen. Sommige paarden zijn natuurlijk wel slimmer dan andere paarden. Net zoals bij mensen is nieuwe dingen leren makkelijker dan bij andere. Paarden kunnen de lichaamstaal van mensen lezen.
Het is gebruikelijk om te spreken van het hoofd van een paard. Het paard geldt als een 'edel dier'. Het edele paard heeft geen kop, poten en bek, maar een hoofd, benen en mond. Dat is geen 'taalregel', maar een gewoonte onder paardenliefhebbers die veel anderen hebben overgenomen.
Paard Mens stap 5 km /uur 4 km /uur wandelen draf (arbeids) 8 km /uur 8 km/uur joggen draf (renbaan) 54 km /uur 43 km /uur sprinten galop (arbeids) 16-27 km /uur galop (renbaan) 63 km /uur Page 5 Afstand Niet alleen snelheid is belangrijk maar ook afstanden.
Met zijn 2 meter 10 is Big Jake door het Guiness Book of World Records officieel uitgeroepen tot het grootste paard ter wereld. De elfjarige Belgische ruin woont met zijn eigenaar Jerry Gilbert in Ostego, Amerika.
Het wereldrecord verspringen voor mannen is 8.95m en het staat op de naam van Mike Powell. Het wereldrecord verspringen voor vrouwen is 7.52m en het staat op de naam van Galina Chistyakova.
Cristiano Ronaldo verbaasde gisterenavond de voetbalwereld door onvoorstelbaar hoog uit te torenen boven zijn tegenstanders van Sampdoria en de bal binnen te koppen. Na enkele beeldanalyses is gebleken dat de Portugees een hoogte bereikte van 2.56 meter.
Het high diving wordt op dit moment vooral gedaan door ex-schoonspringers. Het grootste verschil met schoonspringen, waarbij je van 10 meter springt, is de manier waarop je in het water komt. Vanaf 27 meter maak je altijd voetlandingen, bij de 10 meter kan je het water ook met je hoofd induiken.
A (Aspiranten): de hindernissen zijn maximaal 90 cm hoog. B (Beginners): de hindernissen zijn maximaal 1,00 m hoog. L (Licht): de hindernissen zijn rond de 1,10 m hoog. M (Middelzwaar): de hindernissen zijn rond de 1,20 m hoog.
Fusaichi Pegasus is in 2000 verkocht voor maar liefst ruim €59.000.000 aan Coolmore Stud in Ierland. De volbloedhengst draagt nu de titel “duurste paard in de geschiedenis”, geboren in 1997 en getraind door Neil Drysdale.
Paardenrassen als Engelse volbloed en Arabier kunnen in de rengalop hoge snelheden behalen. Deze rassen zijn speciaal gefokt op hun snelheid en uithoudingsvermogen.
Een paard dat opgeleid is, kost gemiddeld tussen de 4.500 en 10.000 euro. Voor sportpaarden betaal je nog meer. Om prijzen te vergelijken moet je o.a. rekening houden met de leeftijd van het dier, het opleidingsniveau en het seizoen.
Het edelhert bevat het woord edel. Echter wordt enkel een paard een edel dier genoemd. Deze naam heeft het gekregen vanwege zijn "hulp" van vroeger uit. Door deze term heeft een paard ook een "hoofd, benen en een mond" i.p.v. een kop, poten en een bek.
Een paard wordt ook wel een edel dier genoemd, omdat paarden altijd dichtbij de mens stonden. Paarden waren de mens altijd van dienst, waardoor het dier edel is geworden. Vroeger reden alleen mensen van adel op een paard. Een paard werd daarom edel, bijzonder, omdat alles wat met de adel te maken had bijzonder was.
De hersenen van je paard liggen in de schedelholte en hebben een gewicht van 370 tot 600 gram. Ter vergelijking; de hersenen van een mens wegen ongeveer 1500 gram. De hersenen zitten complex in elkaar, de verschillende onderdelen hebben allemaal een andere functie en staan toch met elkaar in verbinding.
Een paard moet jou, als mens, leren vertrouwen en de tijd krijgen om jou te leren kennen. Jouw manieren, jouw stemgeluid, jouw reacties op de omgeving en op het paard zijn bepalend voor het opbouwen of afbreken van vertrouwen.
Geheugen als een olifant
Koeien kunnen dingen heel goed onthouden. De koeien weten precies wanneer het lente is en ze weer naar buiten mogen. Ze zien de boer wat draadjes verzetten, het looppad vrijmaken en ze weten 'We gaan naar buiten! '.