> en < zijn vergelijkingstekens. > betekent groter dan en noemen we het groter dan teken. < betekent kleinder dan en noemen we het kleiner dan teken.
≤ kleiner dan of gelijk aan, in programmeertalen ook <= en LE. ≥ groter dan of gelijk aan, in programmeertalen ook >= en GE. ≠ ongelijk aan, in programmeertalen ook <>, !=
Uitleg. Trek een rechtopstaand streepje (hier rood) langs het haakje, als je een k van het teken < kan maken (bijvoorbeeld |< ) dan is het kleiner dan, de ander > is groter dan. < > De muil van een krokodil. De krokodil wil steeds de prooi die het grootste is.
Er is ook een kleiner dan teken en dat ziet er zo uit: <. Gelukkig is er een ezelsbruggetje om het verschil te onthouden tussen het kleiner dan (<) en groter dan (>) teken. Als je een verticale streep voor het kleiner dan teken zet, is het een k (I<). De k is de eerste letter van kleiner dan.
≤ betekent kleiner dan of gelijk aan. ≥ betekent groter dan of gelijk aan. Als je deelt of vermenigvuldigt met een negatief getal in een ongelijkheid, dan klapt het teken om.
Groter-dan- en kleiner-dan-tekens worden gebruikt om getallen en uitdrukkingen te vergelijken. Het groter-dan-teken is >. Dus 9>7 lezen we als '9 is groter dan 7'. Het kleiner-dan-teken is <.
Selecteer de ≥ uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.
het teken zelfst. naamw. Uitspraak: [ˈtekə(n)] Verbuigingen: teken|s (meerv.) 1) iets dat iets anders aanduidt Voorbeeld: `Het is een goed teken dat ze weer eet.
Een symbool is een teken met een bepaalde betekenis. Door middel van verbanden of afspraken wordt duidelijk wat de betekenis van het symbool is. Het woord symbool stamt uit het Grieks: het woord symbolon betekent teken. Al heel vroeg begon men met het gebruik van symbolen.
Het plusminusteken is ±. In de wetenschap, met name in de wiskunde en bij metingen, wordt het teken ook gebruikt en wordt dan uitgesproken als plus of min. Het plusminusteken wordt in de wetenschap niet gebruikt om ongeveer aan te geven, hier wordt het benaderingsteken ~ of ≈ voor gebruikt.
een '>' teken met een streepje er onder betekend groter/kleiner of gelijk aan. dus bij x'>-'6 kan x ook 6 zijn.
Een teken heeft altijd maar een betekenis, een symbool meerdere betekenissen. Een symbool geeft te denken over de hoofdzaken van het leven.
Het gradensymbool (°) wordt voornamelijk gebruikt voor het uitdrukken van de temperatuur en meetkundige eenheden. Bepaalde toetsenborden zijn standaard van een speciale toets daarvoor voorzien.
Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")
Wiskunde (minder gebruikelijk: mathematiek, mathematica of mathesis) is een formele wetenschap die onder andere getallen, patronen en abstracte structuren bestudeert. De wiskunde komt voort uit het rekenen en de meetkunde, maar omvat veel meer dan dat.
Leeuw. De leeuw staat voor moed en kracht om moeilijkheden te overwinnen. Het dier verbindt zich met soul searchers die een diep gevoel van gezag hebben en geboren leiders zijn.
Hart. Het hart wordt gezien als het symbool voor liefde. Aangezien ons hart één van de meest centrale organen is in ons lichaam, dacht men vroeger dat ook ons gevoel hiermee samenspeelde.
Een seksesymbool is een teken dat vooral in de biologie wordt gebruikt om het geslacht (sekse) van een organisme aan te geven: ♀ voor vrouwen en ♂ voor mannen. Deze tekens zijn afgeleid uit de mythologie en de astronomie.
In de wiskunde is de Δ het symbool van een driehoek. In de fysica wordt deze letter gebruikt om een hoek aan te duiden. Een verandering van een grootheid wordt aangeduid met Δ grootheid (bijvoorbeeld een temperatuurverschil: ΔT). Soms wordt hierbij "delta" ook wel uitgeschreven, zoals in delta v in de astrodynamica.
Dit is geen figuurtje maar wel iets dat je snel met het toetsenbord op je scherm kan toveren. Wellicht heb je nog nooit het teken ñ of Ω gezien, maar er zijn zo nog heel wat Alt-codes. Hieronder volgt een lijst met de Altcodes van 1 tot 255.
AZERTY verwijst naar een systeem van indeling van toetsen op toetsenborden en typemachines, waarvan de eerste rij letters begint met de A, Z, E, R, T en Y, dit is hiermee de naam van deze toetsenbordindeling. Het is de meest gebruikelijke indeling in België en in Frankrijk.