Ravioli (Italiaans: ravioli, ook enkelvoud raviolo als naam van het gerecht) zijn gevulde pastakussentjes. Van de pasta worden bladen gemaakt, die in een vorm worden gesneden en gevuld met vlees, kaas, vis, gevogelte of groenten.
Ravioli [raˈvjɔːli] ( meervoud; enkelvoud: raviolo ) zijn een soort dumplings die bestaan uit een vulling die tussen twee lagen dun pastadeeg is ingesloten. Meestal geserveerd in bouillon of met een pastasaus, zijn ze ontstaan als een traditioneel gerecht in de Italiaanse keuken.
Wist je dat deze pastasoorten allemaal in de meervoudsvorm staan? Je eet dus één raviolo, en twee ravioli.
Zij kwam te weten dat spaghetti de Italiaanse term is voor het meervoud van de pastasoort en was er zodanig over verbaasd dat het met iedereen werd gedeeld. Het enkelvoud van spaghetti en dus van één enkel sliertje is namelijk spaghetto.
“Raviolo” is singular, “ravioli” is plural.
Ravioli zijn kleine vierkantjes pasta , zoals die je waarschijnlijk al kent. Een raviolo is een enkel, groot stuk dat als een apart gerecht wordt geserveerd, zoals onze Pork Shoulder Raviolo!
Tortellini
Ook dit is een gevulde pastasoort. Hij lijkt erg op ravioli, maar de vorm is anders. Tortellini heeft meer de vorm van een ring en er gaan verhalen de ronde dat de vorm is gebaseerd op de navel van de goding Venus.
Spaghetto is het enkelvoudige woord voor spaghetti .
Het woord scampi hebben we ontleend aan het Italiaans, waarin het de meervoudsvorm van scampo is. Maar scampo wordt in het Nederlands niet gebruikt, waardoor velen scampi als een enkelvoud beschouwen en er – volgens het Nederlandse systeem – een s aan toevoegen om het meervoud te vormen: scampi's.
meervoud ravioli ook wel raviolis. -lēz. : kleine zakjes pasta met een vulling (zoals van vlees of kaas) Etymologie. Italiaans, van een meervoud van een dialectwoord raviolo, letterlijk, " kleine raap "
De naam ravioli komt waarschijnlijk van het Genuese rabioli, wat restant betekent. De pasta werd oorspronkelijk gevuld met overblijfselen van andere maaltijden. In de supermarkt kan ravioli vers, ingevroren, gedroogd of in blik worden gekocht.
De uiteindelijke oorsprong van het woord is onzeker. Soms wordt het in verband gebracht met het Noord-Italiaanse woord rava, 'raap', in de veronderstelling dat de vulling van rapen was gemaakt , maar de vroegste recepten, zelfs de vastenrecepten, bevatten geen rapen.
Ravioli is een Italiaanse pastasoort. Ravioli zijn gevulde pastakussentjes. Van de pasta worden bladen gemaakt, in een vierkante vorm worden gesneden en gevuld met vlees, kaas, vis, gevogelte of groenten. De bovenste laag pasta wordt meestal met een vork op de onderste laag gedrukt.
Van oorsprong is gluten een enkelvoudig onzijdig woord: het gluten. Als het onderwerp van de zin is, wordt het met een enkelvoudige persoonsvorm gecombineerd. Het zetmeel is zo bewerkt dat het gluten zo veel mogelijk eruit is gehaald.
Een enkele ravioli wordt een raviolo genoemd.
Linguine. Linguine is een smalle, lintvormige pasta en lijkt daarmee het meest op een platte spaghetti. Platte spaghetti noemen we daarom ook wel linguine.
Streng voor spaghetti of andere lange pasta. Elleboog voor macaroni. Stuk of noedel zou werken voor de meeste/alle pasta.
macaroni (telbaar en ontelbaar, meervoud macaronis of macaronies)
Israëliër / Israëliet / Israëli. De inwoners van de moderne staat Israël zijn Israëliërs of Israëli's.
De naam 'macaroni' komt van het Italiaanse maccheroni. Een eventuele andere naam is chifferi of lumaconi, die verwijzen naar de grotere maten van de elleboogjes.
Hoewel ravioli en tortellini beide Italiaanse pastagerechten zijn, zijn er enkele verschillen. Ravioli zijn vierkante of ronde pasta-zakjes die zijn gevuld met kaas, vlees of groenten. Tortellini zijn kleine gevulde deegwaren die een ringvorm hebben en meestal worden gevuld met vlees of kaas.
Een grotere versie van ravioli heet ravioloni , een kleinere versie ravioletti. Ze zijn meestal vierkant, maar kunnen ook rond zijn. Meestal geserveerd in bouillon of met een pastasaus, ze zijn ontstaan als een traditioneel gerecht in de Italiaanse keuken.
Zelfgemaakte pasta (waaronder ook lasagne) kun je zowel rauw als klaargemaakt invriezen. Maar de regel luidt: klaargemaakt (dus gegaard) is beter. 'Rauwe' pasta heeft immers de neiging om uit te drogen in de diepvriezer. Denk er wel aan om alles goed in te pakken voor de pasta in de vriezer verdwijnt.