Wie is de beste internet provider? Volgens klanten is Ziggo de beste internet provider. Ook provider KPN scoort hoog en komt op de tweede plek. De derde plek gaat naar Budget Alles in 1 , gevolgd door T-Mobile en Youfone.
Score Consumentenbond - DSL
Volgens Tweakers is Ziggo de beste internet provider van Nederland. De Consumentenbond geeft kabel provider Ziggo een nette 7,7. De beste internet provider volgens de Consumentenbond is KPN glasvezel.
Testoordeel KPN vs Ziggo. In onze providermonitor met resultaten van het tweede kwartaal van 2022 behalen beide providers behoorlijk goede scores. KPN Glasvezel scoort prima met een 8,0 en KPN DSL behaalt een 7,9. Kabelaar Ziggo zit daar net onder met een 7,7 als eindoordeel.
Hieruit bleek dat Telenet/Base het hoogste scoorde. Daarna kwam Proximus, gevolgd door Orange. Telenet/Base biedt het snelste mobiel internet, waarbij, net als bij Orange, gebruikers gemiddeld 81 procent het 4G-netwerk gebruikte. Alleen Proximus scoorde hier beter, met een score 87 procent.
50 Mbit/s is prima voor de alleenwonende thuiswerker. 100 Mbit/s is betrouwbaar als je beiden thuiswerkt. 200 Mbit/s is stabiel als je streamende en gamende kinderen hebt en zelf wil thuiswerken.
Singapore heeft het snelste internet ter wereld, maar ook België scoort relatief hoog in de wereldwijde ranking. Toch doet Nederland het beter met een vijfde plaats! Met een mediaan snelheid van 55,12 Mbps heeft Singapore het snelste internet ter wereld.
Waarom verhoogt Ziggo de prijzen? Ziggo krijgt dit jaar te maken met veel hogere kosten, zoals het duurder worden van netwerkapparatuur en een enorme prijsstijging op het energieverbruik van ons netwerk. Daarom wijzigen de tarieven van onze Ziggo-pakketten ook.
Kies voor glasvezelinternet van KPN wanneer het beschikbaar is. Je internet is dan sneller en stabieler dan via de kabel. Vooral de uploadsnelheid is wel 20 keer zo snel als coax. Wat handig is met thuiswerken.
Wat zijn de nadelen? Het grootste nadeel blijft de toegankelijkheid tot zo'n glasvezelkabel. Voor veel huizen is er nog geen aansluiting in de buurt en zal dat eerst geregeld moeten worden. De gemeente neemt daar zelf een besluit in: het enige wat je zelf kunt doen is infomeren en wachten.
Storingen internet, bellen en tv
Ziggo scoort met 15 procent de meeste storingen. Het aantal telefoonstoringen op de vaste lijn valt bij alle providers mee. De glasvezelaanbieders KPN, Telfort en Caiway hebben de minste storingen, terwijl XS4ALL Glasvezel en DSL de meeste hebben.
Ziggo is al 11 jaar op rij door de leden van de expert community van Tweakers uitgeroepen als beste internet provider.
Bij bijna alle tests kwam KPN er als beste uit, op de hielen gevolgd door T-Mobile en vervolgens door Vodafone. Toch kun je bijna niet de fout in gaan: elke provider biedt een strakke dekkingsgraad en een hoge internetsnelheid. Oók de providers zonder eigen netwerk, maar die op het KPN, T-Mobile of Vodafone opereren.
Draadloos tv kijken via wifi: Het mag duidelijk zijn dat je geen kabel nodig hebt net televisie kijken via wifi of mobiel internet. Geen tv-ontvanger nodig: Kijk je via de internetverbinding, dan heb je geen tv-ontvanger meer nodig. On-demand tv kijken. Een voordeel van online-tv zijn de interactieve mogelijkheden.
Een internet-only-abonnement kost vanaf 42,50 euro per maand. Er zijn in totaal vier verschillende internetabonnementen zonder tv beschikbaar. De downloadsnelheden variëren van 75Mbit per seconde tot 1Gbit per seconde. De prijzen lopen op tot 65,50 euro per maand.
In theorie is een mobiele 4G verbinding sneller dan de gemiddelde WiFi verbinding. 4G kan snelheden van ruim 1000 Mbps per seconde halen, waar vaste verbindingen van huishoudens vaak niet boven de 100 Mbps uitkomen.
Een Standaard of Premium Netflix-abonnement. Een internetverbinding van minstens vijf megabit per seconde.
200 Mbps: voor zwaardere internetgebruikers
Dit is een ruime snelheid die het makkelijker maakt om snel grote bestanden te downloaden, en om te gamen zonder vertraging. Vooral wanneer meerdere personen de verbinding gebruiken.
Woon je in een studentenhuis of deel je je internetverbinding? Dan is een internetsnelheid tot 300 Mbit/s geschikt voor jou. Houd er wel rekening mee dat je vaak maar 50% van de internetsnelheid daadwerkelijk kunt gebruiken, sommige apparaten kunnen simpelweg niet sneller, terwijl je daar wel voor betaalt.