een snelle, wat ingehouden vorm van lachen.
Proesten = 1) Blazen 2) giebelen 3) Grinniken 4) Hard niezen 5) Het niezen 6) In schaterlach uitbarsten 7) Lachen 8) Niezen 9) Onderdrukt lachen 10) Plotseling lachen 11) Poefen 12) Uitbarsten in lachen 13) Uitbarstend lachen... giebelen = giebelen werkw. Uitspraak: [ˈxibələ(n)] Verbuigingen: giebelde (verl.
Giegelen Nederlands woordenboek - Woorden.org.
Zelfstandig naamwoord
Het gegil van de sirene ging door merg en been. Het gegil van de kleuters maakte geen indruk op de kleuterjuf.
blaad·je (het; o; meervoud: blaadjes) 1klein blad: bij iem. in een goed blaadje staan goed aangeschreven blad (het; o; verkleinwoord: blaadje) 1(meervoud: bladeren, bladen) bep. deel van een plant, m.n. aan takken en stengels2(meervoud: bladen) plat en breed deel van bep.
Giechelen blijkt voor sommigen een beschermingsmechanisme te zijn.Het ontstaat instinctief, vaak uit de onbewuste angst dat iemand anders fysiek of emotioneel pijn heeft. Mocht dat vreemd klinken, denk dan eens aan de 'Milgram Experimenten'.
Spreekwoorden: (1914) Galgemaal. Onder het galgemaal verstond men vroeger het laatste maal, dat een tot de galg veroordeelde gebruikte en dat uit de spijzen zijner keuze bestond.
strafprocesrecht: aanhouding van een verdachte en geleiding naar een plaats van verhoor door de officier van justitie.
Gelatenheid is een combinatie van acceptatie en overgave. Je geeft je over aan het noodlot, dat is gelatenheid. Acceptatie is schoorvoetende gelatenheid. Acceptatie is het verstandshuwelijk, gelatenheid de hartstocht.
Vrolijkheid = 1) Blijdschap 2) Blijheid 3) Blijmoedigheid 4) Drukte 5) Fleur 6) gelach 7) Gemoedsgesteldheid 8) Gemoedsstemming 9) Hilariteit 10) Humor 11) Hupsheid 12) Jolijt 13) Leut 14) Leute 15) Levendigheid 16) Lol 17) Luim 18) Lustig...
rustig en zonder verzet
1) Bedaard 2) Berustend 3) Bezadigd 4) Duldzaam 5) Geduldig 6) Geresigneerd 7) Gespannen 8) Getroost 9) Lijdelijk 10) Lijdzaam 11) Meegaand 12) Onderworpen 13) Ongedaan k...
Een galg is een stellage waarmee veroordeelden door middel van ophanging ter dood worden gebracht. In het verleden was buiten de stadsmuren vaak een vaste of stadsgalg, vaak opgetrokken uit steen, waar de stoffelijke resten van geëxecuteerden werden 'tentoongesteld'.
(m.) Uitspraak: ['lɑxəbɛk] Verbuigingen: lachebek|ken (meerv.) 1) iemand die gauw en veel lacht en die daardoor soms oppervlakkig wordt gevonden Voorbeeld: `Ons buurmeisje is een echt lachebekje.
Achter een smile hoeft lang niet altijd een positieve emotie te zitten. Het ene lachje is een teken van minachting, het andere verraadt onzekerheid of verliefdheid. En vaak zit er helemaal geen oprechte emotie achter een glimlach, maar lachen we alleen uit beleefdheid. Een lach heeft dus vele gezichten.
Het meest voorkomende Nederlandse woord is de, gevolgd door ja, en, uh, een, ik, dat, van, is, die, in, niet, maar, dat, dan, je, ook, op, het en ze. Dat blijkt uit het Corpus Gesproken Nederlands, een verzameling van zes miljoen woorden uit het dagelijkse, mondelinge taalgebruik.
Bruine vlekken op het blad wijzen meestal op een tekort aan water. Zijn de bruine plekken erg donker? Dan heeft je plant juist te veel water gehad. Haal bij twijfel de plant voorzichtig uit de pot en check de bodem.
De bruine randjes kan je zeker afknippen, maar let op dat je niet in het groene – en dus gezonde – gedeelte knipt én dat je een schone schaar gebruikt.
In 1564 werd er op deze plaats een galg opgericht als een zichtbare machtssymbool van de kasteelheer van Mheer en diende als gerechtsplaats van de heerlijkheid Mheer. In 1795 werd de galg opgeheven. In 2011 werd er op de plaats van de galg van Mheer een monument geplaatst.
ook wel voor de galg opgroeien of opwassen (18de eeuw), 'van jonge deugnieten gezegd, wier opvoeding geheel verwaarloosd wordt, en die daardoor opgroeien in ondeugd en boosheid, waarvan de galg en het rad (vgl. radbraken) eenmaal de straf zal zijn'; Ndl. Wdb.
gall [galled|galled] {werkwoord}
irriteren {ww.} kwetsen [kwetste|gekwetst] {ww.}
Volgens een woordenboek van het Surinaams-Nederlands gaat het toch om opluchting. 'Ik had een opgelaten gevoel. Eindelijk een opening! ' roept iemand uit in een voorbeeldzin.
Toont weinig interesse of belangstelling. Voelt zich niet betrokken en komt kil over. Neemt een achteloze houding aan of gaat achteloos met zaken om. Komt enigszins koel of onderkoeld over.
Met berustend geef je eerder aan dat je 'rust' neemt, dat je geen moeite wil doen om iets te veranderen. Dat is dus afzien van een activiteit. Met gelaten geef je eerder een innerlijke gesteldheid aan, waardoor je zonder verzet iets over je heen laat komen.
Gellak is een nagellak waar een gel aan is toegevoegd waardoor het stukken beter blijft zitten in vergelijking met traditionele nagellak. Gellak wordt ook wel 'semi-permanente nagellak' genoemd en blijft vaak 2 weken goed zitten.