Skyscanner maakt het je gemakkelijk met deze klinkende lijst met 15 plekken die je gezien moet hebben. ... 15 plekken op aarde waar je geweest moet zijn
Buitenlandse toeristen zien Nederland als een ontspannen en gastvrij vakantieland. Ze vinden Nederlanders tolerant, open, vriendelijk en gastvrij. Dit blijkt uit een nieuw imago-onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) onder toeristen uit de dertien belangrijkste herkomstlanden.
Maar Nederland heeft verrassend leuke steden om te bezoeken. Niet alleen bekende steden als Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Ook kleinere steden zoals Breda, Vlissingen, Haarlem en Groningen, zijn leuk om te bezoeken tijdens een weekendje weg.
Nederland staat bekend om zijn molens, tulpen, dijken, klompen, kaas en tolerantie. Nederland wordt vaak Holland genoemd, maar deze benaming omvat strikt genomen slechts twee van de twaalf provincies, namelijk Noord- en Zuid-Holland.
De stad Amsterdam is altijd in beweging en behoort zeker tot de mooiste steden van Nederland. De stad met haar mooie grachten en leuke buurten verrast je iedere keer opnieuw. In Amsterdam zijn er ontzettend veel musea te bezoeken.
Amsterdam. Op nummer één van de leukste Nederlandse steden prijkt uiteraard Amsterdam, de hoofdstad van Nederland en een stad bomvol bezienswaardigheden. ...
Den Haag. Den Haag, mooie stad achter de duinen. ...
Rotterdam. Van alle steden in Nederland heeft Rotterdam de meeste allure. ...
Wanneer je naar heel Nederland kijkt dan kun je stellen dat we in heel Nederland graag als hartige snack een kroket, bitterbal, haring, kibbeling, kaas of een patatje eten. Zoete snacks die in heel Nederland worden gegeten zijn poffertjes, pannekoeken, drop en stroopwafels.
De Belgen zijn ook niet erg te spreken over de files in Nederland en de Hollandse keuken. Duitsers storen zich aan het Nederlands drugsbeleid en vinden dat Nederlanders te veel vooroordelen hebben. Amerikanen, Britten en Fransen storen zich vooral aan de taal. De Britten en Amerikanen vinden het land te duur.
Beek bleek enkele jaren geleden het oudste dorp van Nederland te zijn. Uit onderzoek van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten kwam naar voren dat Beek al ruim 7.000 jaar bewoond is.
Het kleinste plaatsje van Nederland, Persingen ligt op een stuifzandrug die is ontstaan tijdens de laatste ijstijd (ongeveer 10.000 voor Christus). Het verhoogde deel is sinds de Romeinse tijd bewoond. Later, in de Late Middeleeuwen, groeide Persingen uit tot een langgerekt dorpje.