Er zit ook drie keer zoveel beta-caroteen, vitamine A, in dan in een appel en ook meer kalium. Voor de rest zijn de mineralen en vitaminen in een peer en een appel ongeveer gelijk. Eigenlijk kun je dus veel beter een peer eten dan een appel om je gezondheid te verbeteren.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Hoe gezond is peer? Peer is rijk aan verschillende vitaminen en mineralen. Daarmee draagt het eten van peer bij aan een sterker immuunsysteem. De antioxidanten in peer beschermen ons daarnaast tegen vrije radicalen.
Een middelgrote peer bevat ongeveer zes gram vezels. Evenveel als twee bruine boterhammen en goed voor 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Die vezels zorgen voor een goede darmtransit en verlagen het cholesterolgehalte. Hierdoor is de peer het ideale medicijn tegen stress.
Voor volwassenen geldt het advies om 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram per dag. Perensap, peren op siroop en perenjam en perencompote staan niet in de Schijf van Vijf. In peren zit niet veel vitamine C en een gemiddelde hoeveelheid voedingsvezel en kalium.
Peren hebben, net als appels, voldoende goede eigenschappen om af te vallen. Aangeraden wordt om dan ook regelmatig peren te eten. Probeer tenminste één peer per dag te eten. Dit past heel goed in een gezond levenspatroon.
Appel is een fruitsoort. Appels bevatten weinig calorieën. Er zit niet veel vitamine C in appel, maar wel veel voedingsvezel en kalium. Appels staan net als ander fruit in de Schijf van Vijf en geven gezondheidsvoordelen.
U kunt de peer uit de hand eten of in parten snijden: vergeet in dit geval hierna niet het klokhuis van de peer te verwijderen. Als u besluit de schil te eten, is het belangrijk dat u de peer goed schoonmaakt vanwege eventuele pesticiden of overgebleven beestjes.
Nee, er bestaan geen voedingsmiddelen die diarree kunnen stoppen. Lange tijd werd gedacht dat bijvoorbeeld banaan, witbrood, beschuit, witte rijst, geraspte appel of kaneel helpen diarree te stoppen.
Vruchtensap, diksap en siroop bevatten fructose (vruchtensuiker). Een kinderdarm kan maar een kleine hoeveelheid fructose per keer verwerken. Door een te grote hoeveelheid fructose ontstaat diarree. Een appel, peer of ander fruit kun je blijven geven.
Een appel is rijk aan vezels en draagt bij tot onze dagelijkse inname van vitaminen en mineralen. Bovendien zijn appelen, zoals andere groenten en fruit, een gezonde keuze om de voedingsstoffen die ze net niet bevatten.
Bananen bevatten in vergelijking met andere fruitsoorten meer calorieën en weinig vitamine C. Daarentegen bevatten bananen wel heel veel andere gezonde voedingstoffen, zoals vezels, vitamine B6 en kalium. Dat bananen meer calorieën bevatten, maakt het niet meteen een ongezonde keuze.
Je wist het wellicht niet, maar niet alle fruitsoorten zijn rijk aan vitamine C. Appels, bananen en druiven bevatten bijvoorbeeld weinig vitamine C. Fruitsoorten die wel veel van deze vitamine bevatten, zijn sinaasappels, mandarijnen, aardbeien, kiwi's, citrusfruit, papaja, bramen en ander rood fruit.
Het blijft juist dat appelen gezond zijn, maar één appel is niet voldoende: two appels a day, oftewel: twee appelen per dag zijn noodzakelijk om gezond te blijven en dat werd bevestigd door een uitgebreide medische studie.
Gastro-enterologen (maag-darm wetenschappers) vertellen in Live Science dat alles goed zit als je tussen de drie keer per dag en drie keer per week een grote boodschap doet.
Papaya's bevatten veel water en veel vezels, twee zaken die je nodig hebt om je vertering goed op gang te houden. In papaya vind je ook nog papaïne, een enzym dat helpt om aminozuren af te breken en een opgeblazen gevoel tegengaat.
Maar bijna alle fruitsoorten bevatten fructose (vruchtensuiker), wat ook kan zorgen voor gassen. Vooral peren, dadels, druiven, rozijnen, ananas, appels en bananen, maar ook kersen en kiwi's. Fructose in gedroogd fruit, zoals gedroogde perziken en abrikozen, tellen ook mee.
Het meeste fruit blijft het langst goed in de koelkast: zoals appels en peren (2-4 weken), perziken en nectarines (3-7 dagen), kiwi (1-3 weken), druiven (7 dagen) en aardbeien, aalbessen, bramen, bosbessen, cranberries, frambozen, kersen en kruisbessen (1-3 dagen).
De pitten van appels, peren en steenvruchten (abrikozen, perziken, pruimen, nectarines en kersen) kun je beter niet doorslikken. In deze pitten zitten plantengifstoffen die in je lichaam kunnen worden omgezet in cyanide.
De schil van een appel of peer is prima te eten. Sterker nog: sommige mensen werken 'gezellig' het hele klokhuis naar binnen. In de schil zit een kleine hoeveelheid aan vezels en vitaminen. Het 'wegwassen' van bestrijdingsmiddelen, dat kan dan weer niet.
Iedere dag een appel eten kan je zeker helpen om de dokter weg te houden ð Het verkleint namelijk je risico op hart- en vaatziektes en diabetes. Daarnaast dragen appels bij aan gezonde darmen, sterke botten en het bestrijden van overgewicht.
Appel eten voor het slapen. Ook appels zijn een bron van vitaminen en het worden dan ook erg aangeraden om er gemiddeld twee per dag te eten. Het schijnt dat een appel eten vlak voor het slapen gaan het meeste positieve effect zou hebben. Een appel werkt namelijk iets verkoelend.
2.Ze zijn goed voor je darmen
Als je een appel eet, smullen de gunstige bacteriën in je darmen mee. Appels bevatten namelijk pectine, een vezelsoort waar de goede darmbacteriën blij mee zijn.