Wat is een warm buffet? Het warme buffet bestaat uit een assortiment van verschillende verwarmde hapjes (ook bekend als hapjesbuffet) en gerechten. Het wordt geserveerd in warmhoudbakken (Chafing dish) en vaak als lopend buffet opgediend.
Een koud buffet bestaat uit een aantal kleinere hapjes en schotels, die allemaal op een tafel uitgestald zijn. Het is de bedoeling dat gasten naar eigen smaak opscheppen. Het eten nuttigen aan de in de ruimte opgestelde tafels en stoelen en indien gewenst opnieuw opscheppen.
Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.
De meeste cateraars bieden warme buffetten aan voor prijzen tussen € 17,50 en € 25,- per persoon. Er zijn enkele cateraars die zeggen 'budget' buffetten aan te bieden. Een van die partijen biedt een budget buffet aan voor maar liefst € 19,95 per persoon.
Wat kost een warm + koud buffet? De kosten voor een compleet buffet beginnen gemiddeld op zo'n €20 per persoon. Dit kan oplopen tot zo'n €45 p.p. inclusief ijsbuffet (dessert). Er is veel variatie mogelijk.
{Bij zware drinkers ± 5.) Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.
*Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 39,50 p.p. Volwassenen | € 19,75 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.) Let op: het dinerbuffet is enkel en alleen op vrijdag en zaterdag geopend.
Zo niet, bewaar ze bij meer dan 65°C, volgens de gouden regel 'koud blijft koud (max. 7°C) en warm blijft warm'. 9. Die regel is uiteraard ook van toepassing op buffetten.
Prijzen: Volwassenen €21,- p.p. Kinderen 3 t/m 11 jaar €11,50 p.p.
Brood. 1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Wat is een hapjesbuffet? Misschien ken je het wel; grote schalen met salade en verschillende warmhoudbakken (Chafing dish) met verschillende gerechten. Dat zijn de standaard traditionele catering-opstellingen.
Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.
Hoeveelheden. Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.
Nog één keertje: gerechten die warm moeten blijven, dek je af met de matte kant naar buiten en de glanzende kant naar binnen. Gerechten die je koel wilt houden, dek je af met de glanzende kant naar boven.
Voordat u de koelbox in gebruik neemt, zet uw dranken of etenswaren in de koelkast of diepvries. Als de inhoud van uw koelbox al koud is, gaat het ijs of de koelelementen langer mee omdat de inhoud dan direct koel gehouden kan worden.
Hoe lang koelt een koelelement eigenlijk? Wanneer je een koelelement gebruikt, blijft hij natuurlijk niet eeuwig koelen. Dit is vaak maar een aantal uur.
Tijdens het Live Cooking buffet kunt u gedurende twee uur kiezen uit heerlijke dagsoep, diverse vis-, vlees- en vegetarische specialiteiten die à la minute door onze koks worden bereid.
Wilt u zich culinair laten verrassen tijdens uw bezoek aan een Van der Valk hotel? Geniet van Live Cooking, waarbij de chef-koks samen met hun team à la minute heerlijke vis- en vleesspecialiteiten voor u klaar maken. Naast een breed aanbod van vis- en vleesgerechten is er ook voldoende keuze voor vegetariërs.
Ieder weekend maken onze chefs live de lekkerste gerechten voor u klaar. Elk weekend geniet u bij ons genieten van een live cooking-spektakel. Voor uw neus worden de lekkerste gerechten bereid door onze koks en patissiers.
1 Drinks. Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest. Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon. Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.
Over het algemeen kun je zeggen dat de kosten ergens tussen de € 3.000 en € 5.000 liggen. De keuze voor een foodtruck of meerdere foodtrucks zullen de kosten aanzienlijk verlagen t.o.v. traditionele catering waarbij meer personeel nodig is en de kosten hoger zijn per persoon.