1Password is terecht een van de populairste wachtwoord-apps. Het programma is verkrijgbaar op alle platformen en valt op vanwege zijn compleetheid. Naast alle standaardfuncties – zoals het onthouden, voorstellen en synchroniseren van wachtwoorden – zit de app boordevol handige extra mogelijkheden.
Als je Google Wachtwoordmanager gebruikt, worden wachtwoorden opgeslagen in je Google-account. Je kunt Google Wachtwoordmanager gebruiken voor het volgende: Sterke, unieke wachtwoorden maken en opslaan die je niet hoeft te onthouden. Al je opgeslagen wachtwoorden beschermen met ingebouwde beveiliging.
Wat zijn de voordelen van een wachtwoordkluis? Veilige opslag: al uw gevoelige informatie is goed beveiligd opgeslagen. Sterke wachtwoorden: omdat u wachtwoorden kunt opslaan in uw online kluis en ze dus niet hoeft te kunnen onthouden, kunt u sterke, unieke wachtwoorden gebruiken.
KeePass is niet de meest uitgebreide wachtwoordmanager en ook niet de meest gebruiksvriendelijke. Maar het is wel een wachtwoordmanager die helemaal gratis (en open source) is. Ook is het een programma dat de wachtwoorden in een bestand op de eigen pc opslaat, dus niet op internet.
Wat is de beste wachtwoordmanager? De beste wachtwoordmanager van dit moment is 1Password. Daarna volgen NordPass, Dashlane, RememBear en Keeper. Al deze wachtwoordmanagers zijn in principe goed, maar sommige zijn net wat beter dan andere voor de gemiddelde gebruiker.
Chrome slaat wachtwoorden lokaal niet versleuteld op, maar net als andere browsers worden die in de beveiligde kluis van het besturingssysteem gezet zoals Dpapi bij Windows of Keychain op macOS. Je kunt wachtwoorden in Chrome wel versleutelen voordat je ze synchroniseert.
Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01. Verzin geen wachtwoord dat erg lijkt op één van jouw andere wachtwoorden.
De wachtwoordmanager van Google Chrome op zichzelf is goed beveiligd. Echter, het gebruiken van deze wachtwoordmanager gaat wel in samenwerking met het gebruik van een Google Account en Google Chrome. Het gebruik van Google producten is vanuit privacy oogpunt sterk af te raden.
Controleer zo of uw accountgegevens gelekt zijn: Ga naar de site haveibeenpwned.com. Klik op Email or phone (international format). Vul uw mailadres in.
Je gegevens worden met encryptie beveiligd en met ondersteuning van Touch ID kun je de lijst met wachtwoorden goed afsluiten. Door deze encryptie heeft zelfs Apple geen toegang tot de gegevens die je hier opslaat. Bovendien werkt de sleutelhanger alleen op de apparaten die jij goedkeurt.
Zo werkt KeePass
Je moet KeePass simpelweg als exe-bestand downloaden. Vervolgens moet je een KeePass-databasebestand aanmaken, de versleutelde kluis waarin je wachtwoorden staan. Die sla je ergens op je harde schijf op en vanaf dat moment kun je met het bestand doen wat je wilt.
Krachtige beveiliging.
* De gegevens die zijn opgeslagen in de Samsung Pass-app worden beveiligd door Samsung Knox om verlies van waardevolle informatie te voorkomen. * De gegevens die zijn opgeslagen in de Samsung Pass-app worden beveiligd door Samsung Knox om verlies van waardevolle informatie te voorkomen.
123456 is al jaren het meest populaire wachtwoord: meer dan één op de 140 gelekte wachtwoorden bestaat uit dit rijtje cijfers. Niet alleen bij Nederlandse internetgebruikers, maar ook bij hackers, zegt Abel Baas van VPNdiensten.nl: “hackers vinden het erg prettig als het wachtwoord simpelweg 123456 is.
Als de aanvaller het wachtwoord weet - waar het veranderen van het wachtwoord juist tegen zou moeten beschermen -, dan nog kan een aanvaller vrij simpel het volgende wachtwoord raden, zo oordelen de onderzoekers. Daarom wordt aangeraden om één sterk wachtwoord te nemen en deze voor één jaar te houden.
Hoe kunt u een veiligere gebruikersnaam kiezen? Gebruik niet alleen uw naam als gebruikersnaam. Gebruik het begin van uw e-mailadres niet als uw gebruikersnaam. Uw gebruikersnaam moet eenvoudig genoeg zijn om te onthouden, maar moeilijk te raden.
Je kunt wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via passwords.google.com.
Vaak je wachtwoord wijzigen is belangrijk en dit is de reden. Volgens het ministerie van Justitie moeten wij vaker ons wachtwoord wijzigen. Dit is gebleken uit onderzoek dat is gedaan onder meer dan duizend Nederlanders, weet Nu.nl.
Een wachtwoord van zes tekens is binnen 2 minuten gehackt
'Het hangt ervan af hoe snel je computer is', legt Fadi Mohsen uit. Hij is computerwetenschapper aan Rijksuniversiteit Groningen. Zijn studenten laat hij ook proberen om wachtwoorden te verzinnen en dan te hacken.
Open je Google-account. Mogelijk moet je inloggen. Ga naar Beveiliging en selecteer Inloggen bij Google. Kies Wachtwoord.
Tik op 'Instellingen' en selecteer 'Wachtwoorden'. Selecteer in iOS 13 of lager 'Wachtwoorden en accounts' en tik vervolgens op 'Wachtwoorden'. Gebruik Face ID of Touch ID wanneer hierom wordt gevraagd of voer uw toegangscode in. Selecteer een website of app om een wachtwoord of passkey te bekijken.
Een digitale kluis is een plaats waar je je digitale nalatenschap op een veilige manier kunt bewaren. In zo'n kluis kun je alle vertrouwelijke documenten over jezelf en je bezittingen opslaan, zoals paspoorten, diploma's en contracten.
De inhoud van uw digitale kluis is onbereikbaar en onleesbaar voor onbevoegden. Uw kluis staat in een besloten, beschermde online omgeving, alleen toegankelijk via uw inloggegevens. Uw documenten en dataverkeer zijn beveiligd met een McAfee Secure-schild en complexe encryptie.