SSL staat voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit verzekert dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden.
Https : protocol voor een veilige verbinding
Https is een protocol, waarbij de 's' staat voor secure. Als een website een https-verbinding gebruikt dan wordt alle data versleuteld die met die website wordt uitgewisseld. Een website met https-verbinding is herkenbaar aan het slotje in de adresbalk van de browser.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Zorg er voor dat de server veilig is, door middel van het tijdig updaten van de software. Doe een port-scan van buitenaf om te ontdekken welke poorten van de firewall open staan. Installeer een virus én malware scanner als extra beveiliging op de computers. Bij voorkeur een die ook detecties weergeeft en rapporteert.
Opgelet: HTTPS beschermt je niet tegen alle gevaren!
Dat geeft echter een vals gevoel van veiligheid. Want HTTPS garandeert wel dat de verbinding met de website beveiligd is, maar geeft geen zekerheid over de betrouwbaarheid van de website.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
Een SSL-certificaat is een encryptieprotocol dat de data versleutelt, waardoor het voor cybercriminelen vrijwel niet mogelijk is om gegevens van jouw bezoekers te achterhalen.
In elk geval is dit een bericht dat aangeeft dat het internetbrowsingprogramma de door u gevraagde webpagina niet heeft kunnen vinden of laden, zowel op Windows-besturingssystemen als op Android voor mobiele apparaten.
Schoon de cache van je DNS op.
Je computer heeft een DNS-cache dat verouderd of beschadigd kan raken, waardoor je soms bepaalde websites niet kunt openen. Soms kun je er door simpelweg je DNS-cache op te schonen voor zorgen dat je je favoriete websites weer kunt openen.
Het webadres controleren
Controleer het webadres (URL) in de adresbalk om er zeker van te zijn dat je de juiste webpagina probeert te openen. Als dat het geval is, probeer je dezelfde webpagina te openen op een andere computer die is verbonden met hetzelfde netwerk.
Beveiligde verbinding
Maak, indien mogelijk, alleen gebruik van een draadloos netwerk dat beveiligd is. Het liefst met WPA of WPA2. WEP encryptie is tegenwoordig niet echt veilig meer te noemen. De gegevens via een beveiligde wifi verbinding, worden versleuteld en zijn hierdoor moeilijker te onderscheppen.
Via een onbeveiligde wifi-verbinding kunnen hackers ook malware verspreiden. Als in jouw instellingen het delen van bestanden via een netwerk is toegestaan, kan de hacker eenvoudig geïnfecteerde software op je computer installeren. Sommige slimme hackers zijn er zelfs in geslaagd om het verbindingspunt zelf te hacken.
Verdachte site: De site die je wilt bezoeken, is verdacht en mogelijk niet veilig. De volgende site bevat schadelijke programma's: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je te verleiden om programma's te installeren die problemen veroorzaken als je online browst.
Hoe herken je een beveiligde verbinding? De URL begint met https://. Aan de rechterkant (boven of onderin de browsers) wordt er een afbeelding getoond van een hangslotje. De allernieuwste EV SSL Certificaten laten een witte, rode of groene adresbalk zien.
De beste manier om een gratis SSL-certificaat aan te vragen is via SSLForFree.com. Op die website kun je een gratis SSL-certificaat van Let's Encrypt krijgen. Let's Encrypt is een gratis dienst van de Internet Security Research Group (ISRG).
Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS. Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan raden wij aan om de volgende plugin te activeren. Deze plugin stelt alles automatisch goed in voor het gebruik van SSL.
Van de vier populairste browsers (Chrome, Edge, Safari en Firefox) is Firefox de beste keuze. In tegenstelling tot Safari is deze browser beschikbaar voor alle veelgebruikte besturingssystemen voor desktopcomputers en mobiele apparaten.
Wil je je data uit de handen van techgiganten zoals Google, Microsoft en Apple houden, dan is Firefox je allerbeste keuze.
Chrome heeft een lichte voorsprong in bruikbaarheid door de enorme hoeveelheid extensies, maar als het aankomt op privacy wint Firefox: wij beschermen de online-gegevens van onze gebruikers en bieden gratis geïntegreerde diensten als wachtwoordbeheerders die u ook waarschuwen als uw gegevens betrokken zijn bij een ...
HTTPS: Versleutelde Verbindingen
De twee zijn in wezen hetzelfde, omdat ze beide verwijzen naar hetzelfde 'hypertext transfer protocol', dat ervoor zorgt dat webgegevens op uw scherm worden weergegeven. HTTPS werkt echter iets anders, is meer geavanceerd en veel veiliger.
Een VPN werkt als een soort beveiligde tunnel. Als je per ongeluk verbinding maakt met een netwerk van een hacker (omdat je denkt dat je gebruik maakt van openbare wifi in een hotel of restaurant), dan zorgt de VPN ervoor dat de hacker geen gegevens op jouw computer kan inzien of veranderen.