In F-culturen bestaan er in vrijwel iedere situatie gedetailleerde omgangscodes en communicatieregels tussen mensen. Het individu heeft veel minder ruimte om zijn eigen normen te stellen. Deze culturen worden ook wel traditionele culturen genoemd.
Onder cultureel erfgoed vallen objecten als monumenten en immateriële zaken als sommige tradities. Volksgewoonten (tradities) als volksmuziek, volksdansen, klederdracht, traditionele bouwkunst en religieuze rituelen behoren tot het cultureel erfgoed van een volk.
In brede zin duidt cultuur alles aan wat een samenleving voortbrengt en overdraagt, zowel materieel als immaterieel. In enge zin is cultuur een ambacht, kunst, religie en wetenschap, gewoonten en gebruiken, kleding, vrijetijdsbesteding en voedselvoorziening.
Cultuur wordt gedefinieerd als het gehele complex bestaande uit kennis, overtuigingen, kunst, recht, ethiek, gewoonten en alle andere eigenschappen die door de mens zijn aangeleerd als onderdeel van een samenleving.
Verder heeft cultuur te maken met taal (regionale taal, streektaal, dialect), religie, kunst, volkskunst, ambachten, klederdracht, mode, wetenschap, normen en waarden, gewoonten, en uiteindelijk de hele inrichting van een samenleving (een land, een streek of een volk).
-De belangrijkste cultuurelementen die gemeenschappelijk kunnen zijn, zijn: religie, taal, ontstaansgeschiedenis. -Culturen die op elkaar lijken in West-Europa vormen de Westerse Wereld.
geloof, eten, muziek, dans, kleding, tradities, gewoontes, normen en waarden, de taal etc. etc. een cultuurkenmerk is alle eigenschappen en het gedrag dat in de cultuur van een volk voorkomt.
Een cultuur is een groep mensen met dezelfde waarden, normen en gewoonten. Cultuur bestaat uit dingen die we doen en maken, maar het kunnen ook ideeën zijn. Of tradities. De Nederlandse cultuur is anders dan de Franse cultuur.
Een patroon van overtuigingen ontwikkelt zich onder de leden van een sociale groep en vormt de kern van de cultuur in elke samenleving of organisatie.
De dominante cultuur is de overheersende cultuur van een land. Het is de cultuur die gevolgd wordt door de grootste groep mensen en dus het breedst gedragen is. In Nederland is dat dus de algemene Nederlandse cultuur.
De dominante cultuur is de overheersende cultuur in een Land. Kenmerken die Typisch Nederlands zijn, zijn bijvoorbeeld kaas, Koninginnedag, Sinterklaas, schaatsen, klompen, tulpen, molens, enzovoort. Deze cultuur heeft de grootste invloed op Nederland. Het is de overheersende cultuur.
Nederland en Cultuur
Het woord Cultuur wordt gebruikt om een hele hoop verschillende dingen te beschrijven die in een land, regio of provincie plaats vinden. Denk hierbij aan: het land waar je bent opgegroeid, de buurt of stad waar je vandaan komt, de opleiding of school, opvoeding, je vrienden.
Er bestaan meer dan 5000 culturen en iedere cultuur heeft met de ander gemeen dat die zichzelf als 'normaal' beschouwt. De verschillen schuilen in de grote diversiteit aan culturele waarden. Deze waarden bepalen in sterke mate ons gedrag, ons denken en onze houding. Die zijn per cultuur verschillend.
De Nederlandse cultuur is door de eeuwen heen opgebouwd uit zeer vele exotische invloeden. Eigenlijk bestaat er geen Nederlandse cultuur. Zij is per definitie multicultureel. In de 17e en 18e eeuw kwamen grote groepen Hugenoten naar Nederland.
beschaving (zn) : civilisatie, cultuur, ontwikkeling. civilisatie (zn) : beschaving, cultuur, ontwikkeling.
Wat voor type culturele activiteiten zijn er? Je kan denken aan een cultuurdag, een voorstelling op school of in het theater, een stadswandeling, een rondleiding door een museum of een gast in de klas die vertelt over zijn leven.
Denemarken lijkt zowel wat betreft land als cultuur veel op Nederland. Meer nog dan Zweden en Noorwegen. Het zijn beide nuchtere, egalitaire, sociaal democratische landen met gedeelde normen en waarden.
De kenmerken van de dominante cultuur zijn meestal gebaseerd op de cultuurkenmerken van groepen die de meeste invloed uitoefenen. Als een specifieke groep eigen waarden, normen en andere kenmerken ontwikkelt die afwijken van de dominante cultuur, spreken we van een subcultuur.
Je eigen cultuur is wat je kent, wat vertrouwd is en wat jij als normaal beschouwt. De neiging bestaat om van een andere cultuur te denken dat deze afwijkt van wat jij normaal vindt.
Cultuur laat zien hoe de samenleving is georganiseerd en de plaats van mensen in de samenleving. Ieder mens is lid zijn van vele groepen. Via groepen kunnen mensen overleven (niet alleen via groepen). Cultuur helpt vervolgens mensen bij hun functioneren in groepen.
Het heeft te maken met het gevoel van baas te zijn over je eigen leven. Nederland staat ook bekend als een van de ge- lukkigste landen. Nederland is dan ook een hedonistisch land.
Kunsten cultuur lijken erg op elkaar maar zijn toch ook erg verschillend. Kunst ligt namelijk iets persoonlijker dan cultuur. Kunst is meer iets wat jij zelf vind en waar jij zelf een mening over hebt.Cultuur is meer van een groep bij elkaar die de zelfde normen, waarden en gewoontes hebben.
De bedrijfscultuur of organisatiecultuur bestaat uit de normen, waarden en ongeschreven regels van een organisatie. Soms zijn uitingen van de cultuur daadwerkelijk zichtbaar. Bijvoorbeeld in kleding of hoe de kantine eruitziet.