Een sleutelhanger is een versleutelde opslagplaats waarin niet alleen je accountgegevens en wachtwoorden voor je Mac, apps, servers en websites veilig worden bewaard, maar ook vertrouwelijke gegevens, zoals creditcardnummers en pincodes van bankrekeningen.
Het wachtwoord voor je inlogsleutelhanger is doorgaans hetzelfde als je gebruikerswachtwoord (het wachtwoord waarmee je bij de computer inlogt).
Sleutelhangertoegang is een macOS-app waarin je wachtwoorden en accountgegevens worden bewaard. Hierdoor hoef je minder wachtwoorden te onthouden en in te voeren.
Je wachtwoorden op al je apparaten beschikbaar maken met de iPhone en iCloud-sleutelhanger. Met iCloud-sleutelhanger kun je wachtwoorden voor websites en apps, creditcardgegevens, wifinetwerkinformatie en andere accountgegevens up-to-date houden op al je goedgekeurde apparaten en Mac-computers.
Welkom bij je Wachtwoordmanager
Beheer je opgeslagen wachtwoorden in Android of Chrome. Ze worden beveiligd opgeslagen in je Google-account en zijn beschikbaar op al je apparaten.
Tik op 'Instellingen' en selecteer 'Wachtwoorden'. Selecteer in iOS 13 of lager 'Wachtwoorden en accounts' en tik vervolgens op 'Wachtwoorden'. Gebruik Face ID of Touch ID wanneer hierom wordt gevraagd of voer uw toegangscode in. Selecteer een website of app om een wachtwoord of passkey te bekijken.
Klik op de drie puntjes. Klik op 'Instellingen'. Klik op 'Wachtwoorden'. Je ziet nu alle wachtwoorden die je hebt opgeslagen in Google Chrome.
Soms zit er een lampje in, wat handig is om in het donker een sleutelgat te zoeken. Verder kan de sleutelhanger een foto of ander plaatje bevatten. Duidelijk functioneel is de sleutelhanger waarop vermeld staat waar de sleutel voor dient. Aan een dergelijke sleutelhanger wordt meestal maar één sleutel bevestigd.
Er zit ook een aantal nadelen aan: Omdat het een dienst van Apple is werkt het alleen op iPhone, iPad, Mac en andere apparaten van Apple, maar niet op meerdere platformen. Je kan het bijvoorbeeld niet op Android gebruiken. Het werkt niet met tweestapsverificatie via speciale eenmalige codes.
Bij Sleutelhangerkopen.nl ben je op het juiste adres. We hebben het grootste assortiment in sleutelhangers van Nederland en België. Allemaal voor een scherpe prijs. Naast sleutelhangers verkopen we ook personaliseerbare mokken en t-shirts.
Gebruik in de app Safari op de Mac het voorkeurenpaneel 'Algemeen' om onder andere op te geven welke pagina moet worden weergegeven wanneer je een nieuw venster of tabblad opent en hoe downloads moeten worden verwerkt. Om deze voorkeuren te wijzigen, kies je 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik je op 'Algemeen'.
Als Safari uw accountnamen, wachtwoorden of creditcards niet automatisch invult, of niet vraagt om ze te bewaren, moet u controleren of u de nieuwste versie van iOS en macOS hebt op uw apparaten.
Open je Google-account. Mogelijk moet je inloggen. Ga naar Beveiliging en selecteer Inloggen bij Google. Kies Wachtwoord.
Bedenk een wachtwoord zonder voor de hand liggende woorden. Maak een wachtwoord van minimaal 12 karakters. Hoe langer, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een gezegde, zin uit een liedje of andere zin die je goed kunt onthouden en die lastig te raden of kraken is.
Een veilig, sterk wachtwoord heeft minstens acht tekens. Het bevat tenminste één hoofdletter, één cijfer en één speciaal teken (zoals @ + $ & % = ). Het wachtwoord is niet hetzelfde als de loginnaam. Er komen geen bestaande woorden in voor, geen geboortedata, en geen reeksen zoals 123456 of qwerty.
Uw Apple ID wijzigen in een ander e-mailadres
Ga naar appleid.apple.com en log in. Kies Apple ID onder 'Log in en beveiliging'. Geef het e-mailadres op dat u als Apple ID wilt gebruiken. Kies 'Wijzig Apple ID'.
Activeer twee-staps-verificatie
Log in op 'Mijn Apple ID'. Klik op 'Wachtwoord en beveiliging' en kies voor 'Twee-staps-verificatie'. Je wordt nu door een procedure geleid om deze extra beveiliging in te stellen. Je moet minimaal één vertrouwd apparaat instellen dat sms'jes kan ontvangen.