Sleepdeur bevestigingBij een sleepdeursysteem heeft zowel de kastdeur als de koelkastdeur een eigen paar scharnieren. De meubeldeur wordt niet direct op de koelkast gemonteerd, maar gaat open en dicht via een geleider (glijsysteem).
Het deur-op-deursysteem heeft één scharnier, zodat het meubeldeur direct vastzit aan de koelkast. Er zit geen ruimte tussen de koelkastdeur en de meubeldeur. Hierdoor is de afwerking strakker dan bij een koelkast met sleepdeursysteem. Daarnaast is dit systeem steviger.
In het geval van sleepdeurmontage hebben zowel de koelkastdeur als de keukenmeubeldeur eigen scharnieren. Zij worden met elkaar verbonden door geleiderails. Bij het openen en sluiten glijden de deuren over elkaar.
Vlakscharnier (of deur-op-deur systeem)
Een vlakscharnier wordt ook wel een deur-op-deur scharnier genoemd. De deur zit direct op het keukenfront gemonteerd en oogt hierdoor strakker.
- softClose deursluiting: de deur sluit automatisch en zacht vanaf een openingshoek van 20° of minder. hyperFresh.
Bij een sleepdeursysteem heeft zowel de kastdeur als de koelkastdeur een eigen paar scharnieren. De meubeldeur wordt niet direct op de koelkast gemonteerd, maar gaat open en dicht via een geleider (glijsysteem).
Wanneer je de koelkastdeur iets langer open laat staan mengt koude lucht zich ook met warme lucht, maar dit gaat een stuk langzamer. Een koelkast hoeft dus minder hard te werken om alles koud te houden als je de deur even open laat staan, dan wanneer je deze een paar keer opent en sluit.
Omdat de buitendeur vaak zwaar is zijn dubbellids scharnieren de beste keus. En als ze ook nog gelagerd zijn, zit u vast en zeker goed. Bij deze kogellager-scharnieren is het zo dat de middelste knopen rondom de scharnierpen worden ondersteund door een kogellager of een nylonring.
Bij een sleepdeursysteem zit het frontpaneel met een geleider vast aan de vaatwasserdeur. Hierdoor schuift het paneel naar boven wanneer je de vaatwasser opent. Onderaan de vaatwasser ontstaat ruimte en beweegt de deur vrij. Een sleepdeursysteem past altijd.
Deurveerscharnieren hebben een veer ingebouwd waardoor de deur altijd geruisloos weer dichtvalt. Dit soort scharnieren worden veelal toegepast bij dubbele deuren in scholen, zorginstellingen, bedrijven en soms ook in woningen.
De koelkast zit op 4 plekken vast in de nis, namelijk in de bovenste en onderste hoeken met scharnieren. Deze zijn soms bedekt met een kunststof kapje. Verwijder deze kapjes en draai de schroeven uit de scharnieren. Verwijder ook de afdekstrips.
De gemiddelde prijs van inbouw koelkasten in Nederland varieert van € 250 tot € 1200. De prijs is afhankelijk van het model en de grootte van de koelkast. Hoe groter de koelkast, hoe hoger de prijs. Bij de aanschaf van inbouw koelkasten is het belangrijk om te kijken naar de energiekosten.
Ga aan de kant staan waar je de deur naar je toetrekt. Komen de scharnieren aan de rechterkant, dan is de deur rechtsdraaiend.Komen ze aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend.
Een sleepdeursysteem werkt met een geleider waarbij het frontpaneel met de geleider verbonden is aan de vaatwasser deur. Wanneer je de vaatwasser deur opent dan schuift het frontpaneel naar boven, hierdoor schuift deze als het ware van de mogelijke obstakels zoals een keukenplint af.
Bij de aanschaf van een inbouw vaatwasser moet je goed letten op de maat, vooral de hoogte tot werkblad is belangrijk. Inbouw vaatwassers worden geleverd zonder keukenpaneel. De meeste vaatwassers zijn 60 cm breed. Maar er zijn ook extra smalle modellen (45 cm) en extra brede modellen (90 cm).
Als je echt geen ruimte hebt om je wasmachine en vaatwasmachine naast elkaar te plaatsen, kun je de vaatwasser ook bovenop de wasmachine zetten – maar niet andersom! Wasmachines zijn erg zwaar, en waarschijnlijk kan de vaatwasser dit gewicht niet aan.
Inboorpaumelles worden gebruikt voor opdekdeuren. Het voordeel van inboorpaumelles is dat de deur gemakkelijk uit het kozijn te tillen is.
Laat de koelkast ongeveer 4 uur rusten voor je hem aanzet. Dit heeft te maken met de koelvloeistof.
Het is voor koelkasten het beste om ze rechtop staand te vervoeren. Omdat een koelkast koelmiddel bevat is het beter dat je deze niet liggend of plat te vervoert.
Een nieuwe koelkast kun je het beste 12 uur laten staan voor je hem aanzet. Bij een gebruikte koelkast hoeft dit niet, mits hij staand is vervoerd. Een nieuwe koelkast kun je zowel staand als liggend vervoeren. Bij thuiskomst laat je deze dus een aantal uur staan voor je hem aanzet.