Een Schwenker of Schwenker Gespann is een ijsrace-zijspancombinatie waarbij de bakkenist er met behulp van een stuur of hevel voor zorgt dat de hele combinatie naar de binnenkant van de bochten gaat hellen.
Schwenkbraten (Nederlands: zwenkroosteren) is een wijze waarop consumptievlees - meestal varkensvlees - boven een nasmeulend open vuurtje of bed van gloeiende houtskool wordt geroosterd.
Biefstuk van de haas staat ook bekend als ossenhaas of haasbiefstuk. Het is het meest delicate stuk rundvlees. Het is sappig, mals en mager en heeft een volle, pure vleessmaak. De haas zit licht verborgen tussen de ribben in de achtervoet van het rund.
Van de borst of onderborst van een koe wordt tijdens het slachten vlees gehaald dat brisket genoemd wordt. Omdat het een taaie snede vlees is, kan het een uitdaging zijn om het goed te bereiden als je niet bekend bent met de juiste technieken.
De diamond haas, ook bekend als schouderbiefstuk of teres major, is het meest malse stuk van de voorvoet van het rundvlees. Het is heerlijk als het medium rare wordt gekookt.
Waarom niet? Omdat de stamvader van de Joodse stammen, Jacob, een keer heeft gevochten met een engel die met een 'achterpoot' Jacob mank trapte. En daarom is het vanuit de Joodse leer verboden om de traditionele biefstuk te eten.
Wagyu vlees kopen
Door de populariteit en zeldzaamheid van het ras is Wagyu misschien wel het duurste vlees ter wereld. Wagyu is zo zeldzaam omdat de Wagyu bloedlijnen nauw bewaakt worden. Er zijn buiten Japan maar weinig boeren die de koeien houden.
procureur (zn): Staatsanwalt.
Mals varkensvlees met groenten, kruiden en bouillon. Het vlees wordt in een slowcooker of oven gegaard. Lekker om dag van tevoren te maken.
Procureur is afkomstig van de nek van het varken. Het is een relatief goedkoop stuk vlees dat vroeger vaak werd gezien als minderwaardig, maar tegenwoordig steeds populairder wordt op de BBQ. In Nederland wordt procureur soms ook wel varkensnek genoemd.
De duurste kaviaar
Niet alleen komt de prijs op 36.000 euro voor een theelepel, er zit ook écht goud in. Met zijn gekke prijs is deze kaviaar eveneens het duurste eten ter wereld. Deze Strottarga Bianco werd bedacht door de Oostenrijkse viskweker Gruell.
A5 Japans Kobe Rundvlees
Sterker nog, het wordt over het algemeen beschouwd als de duurste biefstuk ter wereld, hoewel de prijzen per locatie, restaurant, etc. kunnen verschillen. Sterker nog, de Japanse Kobe wordt vaak geprezen als de biefstuk met de beste marmering van alle biefstukken die je voor je geld kunt kopen.
Per jaar zijn dat er zo'n 45 miljard. Dat is zo'n 6 keer de wereldpopulatie aan mensen (lees: het aantal kippen dat wordt geslacht is zes keer het totaal aantal mensen dat op de aarde leeft). Hiermee is kippenvlees ongetwijfeld 's werelds populairste stukje vlees.
Het probleem met filet mignon en andere stukken vlees van achteren is dat ze zich in de buurt van de ischiaszenuw en de vetafzettingen bevinden die in het Hebreeuws chelev worden genoemd. Deze zijn volgens de Bijbel verboden .
Dit komt doordat orthodoxe Joden geen vlees uit de achterpoot van het rund eten. De diamanthaas die uit het schouderblad van de voorpoot komt, mag dus wel gegeten worden door Orthodoxe Joden en hier dankt het stuk vlees zijn naam aan; 'ossenhaas voor de Joden' of Jodenhaas genoemd.
De bavette is “mager werkvlees” dat veel beweging heeft gehad. Daarom heeft het een wat grovere structuur, hierdoor een echte bite maar veel meer smaak. Ook de longhaas (onglet) wordt steeds bekender. Dit stuk vlees is een plat, langwerpig stuk dat wordt uitgesneden ter hoogte van heet ribstuk achter de schouder.
Picanha, ook wel het staartstuk genoemd, is afkomstig uit het verlengde van de platte bil van het rund. Dit stuk bevindt zich in het bovenste deel, vlak voor de staart. Picanha steak is een overheerlijk, mals stuk vlees. Driehoekig van vorm met een lichte vetdooradering en een prachtige roze rode kleur.
De engelse benaming is flank steak, in Nederland noemen we het de vinkenlap. Voorheen werd de bavette vaak voor soepvlees of gehakt gebruikt. Maar dat is eeuwig zonde! De benaming bavette wordt ook wel gebruikt voor het maanvlees (in het engels flap meat genoemd).
Klapstuk, ook wel bekend als runderborst, is fijn dooraderd gemarmerd stoofvlees. Heerlijk bij de hutspot. Het wordt gesneden van de korte ribben ofwel klapribben van de borst van het rund. En niet zomaar een rund, maar afkomstig van onze eigen Angus of Limousin runderen.
Biefstuk Loetje recept
Bij Loetje gebruiken ze de ossenhaas gesneden als een tournedos. Dit is het meest malse stuk vlees van een rund. Er zijn veel soorten biefstuk die allemaal een andere naam hebben. Wanneer je dit recept wilt maken bestel je de ossenhaas en niet zoals de naam het zegt, een biefstuk.
Dit stuk rundvlees is een van de meest malse stukken vlees van het rund. Zo mals dat het bijna smelt op je tong! Qua vorm lijkt de diamanthaas erg op ossenhaas, maar qua structuur en malsheid zit er wel zeker verschil in. Doordat de spier in de schouder maar weinig werk verrichten, is het vlees alles behalve taai.
Het zeldzaamste biefstuk ter wereld
Japans Wagyu A5+ is het duurste en meest bijzondere vlees op aarde!